Friday, June 21, 2013

kuukausi 11, päivä 21

Lapsen eka juhannus, tyyppihän syntyi vuosi sitten just juhannuksen jälkeen. Kliseenkin uhalla (jälleen) on hämmästeltävä miten nopeasti aika menee. Kohta on ensimmäinen vuosi lapsen (ja vanhempien) elämää takana.

Maanantaina alkaa työt. Etsin internetistä tietoa miten töihin kuuluukaan pukeutua ja päivin työvaatevarastoni. Tuntuu kuin olisin alottamassa kokonaan uuden duunin. Hämmentää, jännittää (enemmän positiivisesti). Ja tietty syyllistää, minkälainen äiti hylkää lapsensa jo näin vuoden ikäisenä? Huom! Kysymys on retorinen ja heijastaa vain kirjoittajan omaa haikeutta ja ristiriitaisia tunteita töihinpaluusta, eikä ota oikeasti kantaa äitiyden laatuun korrelaatiossa töihinpaluun ajankohtaan.

Mutta ei tässä mitään. Kotona pitäisi siivota, mutta ajatukset on muualla. Laps nukkui eilen lähes kolmen tunnin (!!) päiväunet, joista viimenen puoltoista tuntia kului mun sylissä. Tunsin oloni voittajaksi: keinolla millä hyvänsä lapset päikkärit on saatava pidemmiksi ja eilen taidettiin jo tehdä enkkoja. Istuin siis pimeässä makkarissa sängyllä, laps sylissä ja pelasin Dragon Boxia puhelimella. Mutta se nukkui!

Käytiin yhteisen lomaviikon kunniaksi  miehen kanssa pyöräilemässä Espoon idyllissä. Onhan se mukavaa, että julkisilla matka stadiin kestää n. 20 minuuttia ja silti lähiympäristö näyttää tältä:

Kuvan mies liittyy vahvasti tapaukseen, mutta ei
halua nimeään julkisuuteen.

Anyway, hyvää juhannusta kaikille! Olkoon juhannuksenne onnellinen kuin pieni orava, joka on tosi onnellinen!

No comments:

Post a Comment