Monday, July 22, 2013

1 vuotta, 0 kuukautta, 22 päivää

Käytiin saaressa. Aika yllättäen jotain oli muuttunut. Venematka sujuikin ihan rennosti. Laps kuljeskeli maastossa tosi taitavasti ja jotenkin vähemmän vaarallisesti. Meren kutsu oli kyllä kova, olisi varmaan kävellyt vastarannalle asti, jos oltaisiin annettu. Veteen ei päästetty, vesi oli jotain 15 asteista (tuuli oli sekottanut) ja kylmyys suorastaan sattui (kokeili seistä nilkkoja myöti). Lisäksi oli silleen sopivan vilpoista, ettei ulkona tullut kuuma punkkisuojusvaatteissakaan (kuoritakki ja -housut).

Niin, ne kuorivaatteet. Ostin takki+housut-kombon keväällä, kokoa 80. Housut on sopivat, takki jotenkin hiphopahtava. Minkä muotoiselle lapselle noi on oikein tehty?

Hopparityttö

Meri kutsuu kaihoisasti.

Lapsesta vielä. Tyyppi on alkanut tehdä vaikka mitä nykyään! Mm. tottelee! Menee ja tulee kun pyydetään, ottaa takin pois, laittaa laatikon kiinni, pistää lelut laatikkoon, menee vessaan .. siis tämä twilight-zone, jossa laps ymmärtää useita yksinkertaisia kehotuksia ja haluaa jopa totella. Tästä nautitaan.

Lisäksi, yöt on alkanut olla täysiä! Viimeisestä kolmesta yöstä kaksi on ollut 21-06:30, ihan putkeen! Yritin viime yönä mennä makkariin mukaan nukkumaan, mutta jouduin hiipimään kesken yötä pois. Maidonhaju ilmeisesti tunkeutuu uniin, eikä nukkumisesta tule mitään. Eristys jatkuu.

Niin ja sitten se on alkanut rakentaa torneja. Neljän palikan torni syntyi tänään! Ja yhtäkkiä hankalat renkaat on alkanut sujahtaa hankalan puutikun ympärille (se sellanen rengastorni). Hirveästi uusia taitoja. Oli jopa osannut kävellä vessaan, osotella kaverillemme pyttyä ja mitä ilmeisimmin yrittänyt kommunikoida vessahätää. Sadly tultiin paikalle vähän myöhässä ja vaippa oli jo käytetty.

Sitten pyöräilystä. Oon nyt reippahasti pyöräillyt duuniin mahdollisimman usein. Tossa torstaina pyöräillessä alkoi yhtäkkiä kuulua kummallisia ääniä. Tarkempi tutkimus osotti takakumin tyhjentyneen. Oh great.

Hylkäsin fillarin vakuutusyhtiö Ifin etuovelle ja lähdin explooraamaan mahdollisuuksia loppumatkalle. Olisi pitänyt ylittää länäri. Ja sitten tulla takasin toiselle puolelle. Etsiä dösäri. Kävelyä sinne tänne. Kiire töihin. Mitä tehdä mitä tehdä! Vilkasu karttaan kertoi, että matkaa duuniin oli reilu 3km. Vilkasu jalkoihin kertoi, että olin sattumalta pistänyt aamulla juoksulenkkarit jalkoihin. Kiristin repun tiukalle, kiitin onneani, ettei läppäri ollut repussa ja lähdin hölkkäämään. Mietiskelin siinä juoksennellessa, että uinti enää ja saisin triathlon ennen aamupalaa.

Mitä jos se varastetaan? Kyseli mies. Pyörä on vakuutusyhtiön konttorin pääovien edessä. Oh the irony of that, jos se siitä varastetaan. Sitäpaitsi siinä oli turvakamerat.

Lähdin nyt vihdoin tänään illalla hakemaan sitä. Pyörä oli peloista huolimatta edelleen paikoillaan. Olin yksin matkassa ja olin kaatanut puolet takapenkistä, ajattelin nöyränä pujottaa fillarin auton kyytiin ja ajella kotiin. Pystyssä oleva puoli takapenkistä oli täynnä lastenistuinta (jota en ollut koskaan irrottanut TAI asentanut takasin). Kyyyyllä se siihen menee, ihan varmasti.

Puoli tuntia ähinää ja yksi soitto miehelle. Toivoin, että mulla olis laajempi kiukuttelusanavarasto. Ja paremmat tetris-skillzit. Eihän se pyörä sinne mitään mahtunut ilman turvaistuimen irrotusta, johon tartti ainakin neljä kättä. Ähelsin, murisin ja ängin pyörää autoon joka suunnasta. Onko kukaan muu huomannut miten paljon pyörässä on kaikenlaisia ulokkeita, jotka tarttuu JOKA paikkaan? Takin taskuun, jokaiseen reunaan, jokaiseen pieneen ryppyyn takaluukkukankaassa.

Tilannetta ei yhtään auttanut ohitse pyöräilijöiden aiheuttama kiusallinen painin nolous. Turvakamerat olivat myötähäpeästä kääntäneet katseensa pois. 

Sain pyörän kotiin, enää se pitäisi korjata. Tätä tapausta ei kukaan ollut onneksi ikuistamassa kameralla.

Töistä saa liian hyvää lattea, ilmaiseksi. Oon joutunut taipumaan yksi-kuppi-päivässä -periaatteesta kahteen-kuppiin-päivässä. Ja silti tekisi mieli ottaa vielä kolmas. Lupasin ottaa latesta kuvan. Here goes. Ah.No comments:

Post a Comment