Wednesday, December 26, 2012

kuukausi 5, päivä 26

Niin meni meidän aatto, mahataudissa. Oltiin käyty ihan omalla riskillä kaverin lapsen 2v synttäreillä ('oli viikolla mahatautia, mutta kaikki ohi jo, pitäis olla ihan turvallista, tulkaa jos uskallatte'). Uskallettiin.

No, eikös aattoaamu alkanut pahalla ololla ja vatsakivulla, mutta onneks vain mulla. Sen verran todettiin, ettei lähdetä isälleni aattoa viettämään, ettei tartuteta isoäitiä. Ja joulupäivän matka kohti Poria miehen vanhemmille oli myös vaakalaudalla. Eli jonkun aikaa näytti siltä, että koko joulu menee täysin jouluttomassa kodissa ilman jouluruokia ja aloin olla jo aika maani myynyt.

Aattoiltaa kohden mun vointi alkoi kuitenkin kohentua ja uskalsin jo syödä vähän leipää. Vatsakivun lieventyessä ja lämmön noustessa päätin kuitenkin vimmalla tehdä jouluankeustunnelmaan muutoksen. Käskin miehen pukeutumaan jouluisesti, lapsen myös, sytytin tuhat kynttilää, laitoin ite jouluvaatteet, meikkiä ja tonttulakit kaikille. Kyllä meille joulu tehdään vaikka mikä olis.

Otettiin pari perhepotrettikuvaa ja valmistauduttiin lähtemään ajelulle hakemaan ja viemään lahjat isälle. Mentiin, kutsuivat sisälle ja kun autokin saatiin parkkiin (Helsingin keskustassa), niin mentiin. Saatiin jouluruokaa (minäkin nokareen lanttulaatikkoa), luettiin jouluevankeliumi (meillä tällaisia tehdään perinteen - ei uskonnon - vuoksi). Ja innostui isoäitikin lausumaan talvisota-runoja ('muistan vielä yhden, haluatteko kuulla, antakaas kun lausun'). Tässä vaiheessa paettiin lopulta kotiin, lapsella vaippa täynnä eikä vaihtoja mukana (kun ei nyt kuitenkaan nousta autosta).

Saatiin lahjat, luettiin facebookista että muutkin synttäreillä olleet sairastelivat ja saatiin lupa tulla Poriin kuitenkin.

Mentiin siis junalla Poriin ja täytyy sanoa, että oli todella sen effortin arvosta! Laps oli tyytyväinen koko matkan ja matka suju mukavasti. Erityisesti kun VR oli nyt oikein ylittänyt itsensä ja

Nyt Porissa, ihanasti jouluruokaa, laps on yrittänyt kiivetä pitkin muutamaa talon askelmaa (vähän liian korkeita hälle) ja mullakin jo ihan hyvä olo. Onneksi päästiin jouluun.

Jouluaattona perus: äiti makaa pahoinvoivana lattialla, laps
syö talouspaperia.

Meidän kodin kolme ainoaa jouluasiaa: kalenteri(t), lahjat
ja lahjaksi saatu piparkakkutalo.


Junassa on letkeetä.

No comments:

Post a Comment