Sunday, December 9, 2012

kuukausi 5, päivä 9

A night from hell. Tai ainakin melkein.

Lapsella on taas nuha. En tiedä onko tämä uusi nuha, vai pitikö edellinen vaan hiatuksen. Joka tapauksessa laps nukahtaa huonosti, nukkuu huonosti ja niin äitikin.

Eilen meni valehtelematta kahteen, ennen kuin saatiin laps nukkumaan. Nukahteli välillä, mutta heräsi aina uudestaan parkasemaan. Ja sitten taas rinnalle. Ja sitten taas (ehkä jossain vaiheessa) nukahdus. Ja sitten taas kymmenen minuuttia ja parkasu. Kai yöllä oli jotain unisempiakin hetkiä, mutta joskus siinä viiden-kuuden aikaan mulla oli sellainen olo, että oon valvonut koko yön.

Surffasin nettiä ja etsin korvatulehduksen oireita. Vihreä räkä. Ehkä haroo korvaansa (mutta ei välttämättä). Kuumetta. Pitkään jatkunut nuha.

Laps puoliuninen, puoli-itkuinen, täysiräkäinen. Vein kylppäriin, laps nuokahteli ja heräili olalle. Mietin vielä hetken, mutta päätin nyt kuitenkin tyhjentää sen nenää, vaikkei se kunnolla hereillä ookaan. Ei se kuitenkaan kunnolla nuku eikä nukahda, kun nenä on aivan tukossa.

Suolatipat sieraimiin, Nenä-Friida esille ja jo laps olikin hereillä. Imin nenästä (Nenä-Friidalla, mind you) paksun otoksen räkää, jonka tiputin lavuaariin analysoitavaksi. Kävin vielä herättämässä miehenkin katsomaan ja siinä yhdessä yritimme tarkentaa väsyneitä silmiämme lavuaarissa kököttävään liman palaseen.

Aikalailla .. liman väristä, mies havainnoi viiltävän tarkasti. Onko se keltasta vai vihreää, minä tivasin. Päätettiin, että on aika keltasta, kun kerran kuumettakaan ei ole. Yritettiin mennä takas nukkumaan. Laps oli wide awake, melko iloinen ja touhukas, eikä lainkaan unelias. Mies lopulta keinutteli lapsen uneen turvakaukalossa ja nosti sänkyyn. Laps tietenkin heräsi, mutta onneksi maito tainnutti.

Laps heräsi lopullisesti yheksän jälkeen, jollon mies nousi ylös viettämään aamua sen kanssa, mä jäin nukkumaan aina puoleen päivään saakka, jollon lapsen olis pitänyt jo olla päiväunilla, mutta kun ei nukahda! Maito lopulta tainnutti taas ja laps sammui edes hetkeksi.

Sen sijaan ilmeisesti nenäsuihkeen js Nenä-Friidan käyttö alkaa olla rutiinia ja menee nykyään huomattavasti vähemmällä huudolla. Onneks on viikonloppu. Onneks pian on joulu. Paitsi et ainii, ne lahjat..

Lunta, lunta. Talvella, talvella.

No comments:

Post a Comment