Sunday, December 9, 2012

kuukausi 5, päivä 9,5

Ankean yön jälkeen koittikin yllättävän kiva ja leppoisa päivä. Päikkärit oli melko lyhyitä, mutta laps oli iloinen ja tyytyväinen kuitenkin koko päivän. Katsoivat isin kanssa vähän sählyn MM-finaalia, rakennettiin makkariin Ikea-lipasto ja tehtiin pitsaa.

Laps nykyään konttaa varsin mallikkaasti ja nyt ollaan sen realiteetin edessä, että kun katseensa kääntää, on tyyppi jo hyvän matkaa muualla. Tai että huonekalurakenteluihin haluaa vanhempien kauhuksi osallistua (niin paljon pieniä ruuveja sun muita!), ei enää auta lapsen laittaminen vähän matkan päähän katsomaan.

Laps liikkuu minne haluaa ja aina välillä löytää jotain, mitä pitkin koittaa kiivetä ylös. So far yleensä se on mun tai miehen jalka/vatsa riippuen missä asennossa nyt ollaankaan. Kovin korkealle (yli 25-30cm) ei juuri (vielä) kurkottele, mutta ei tässä taida enää kauaa mennä. Sen verran pienet varpaat lapsella kuitenkin vielä on, että usein ne jää käpristyneenä alle, kun polvi-seisonnasta ojentaa jalat. Onneks meillä pehmeä, paksu matto, jolla harjotella.

Ylpeänä voin vielä kertoa, että yöunille nukahtaminen sujui tänään aivan erityisen mallikkaasti. Nukahti nopeasti ja heräsi vasta kahden unisyklin jälkeen ja sillonkin vaan tosi vähän. Tukkosuudesta huolimatta. Toivottavasti tää enteilee muutenkin hyvää yötä.

No comments:

Post a Comment