Tuesday, September 24, 2013

1 vuotta, 2 kuukautta, 24 päivää

Kaikki sanoi, että 'teet vaan samat duunit kuudessa tunnissa, kuin muuten tekisit kahdeksassa. Ja saat vähemmän palkka. Tosi rankkaa!'

Oikeastaan ne oli aika oikeassa. Luultavasti teen samat duunit kuudessa tunnissa, kuin aikasemmin kahdeksassa (no, okei, tunnit on vähän paukkunu tässä, mutta anyway). Mutta se tarkottaa sitä, etten pysähdy lukemaan Facebookkia, blogeja tai uutisia päivän aikana. Syön ehkä vähän nopeammin ja fokusoin tiukemmin, että saan kaiken tehtyä.

Ja sitten lähden tyytyväisenä kuuden tunnin (about) kuluttua pois. Fine, on hetkiä, jollon vähän stressaa. Just tällä hetkellä on ekstrakiireinen aika duunissa. Mutta mua ei haittaa tehdä kuusi tuntia tehokkaammin versus kaheksan lepposammin, jos se tarkottaa sitä, että voin hyvillä mielin lähteä pois aikasin viettämään aikaa lapsen kanssa. Reiluuden nimissä olis tietty mukavaa saada sama palkka samasta hommasta, mutta ehkä tästä vapaa-ajasta on valmis vähän maksamaankin.

Siitä, että saan viettää lepposan aamupäivän lapsen kanssa ja viedä sen hoitoon vasta lounaaksi. Tai vaihtoehtosesti kahdelta vaihtaa farkut kuorihousuihin, kääriytyä fleeceen ja mennä puistoon lapsen kanssa iltapäiväksi ennen päivällistä. Viettää aikaa yhdessä.

Mies on ollut kaksi päivää nyt kanssa duunissa. Pelkäsin miten saadaan aikataulut sujumaan. So far so good! Olkoonkin, että iltasin ehtii .. no ei oikeastaan ehdi tehdä mitään, edes lukea niitä feedejä ja blogeja ja mitä kaikkea. Nukkumaan on päästä vartti sitten (kello jo varttia vaille kymmenen, aagh), mutta it's worth it.

2 comments:

 1. Meillä oli jokunen vuosi töissä tilanne, jossa kaksi ihmistä tekivät samaa työtä, minä ja toinen henkilö. Tämä toinen jäi osittaiselle hoitovapaalle ja teki kuusituntista päivää. Hänen mielestään minun olisi pitänyt ottaa osa hänen töistään. Sanoin että mielestäni minun ei kuulu kärsiä siitä, jos joku toinen tekee osittaista työaikaa. Miksi minun pitäisi tehdä samalla palkalla enemmän...?! Hän sitten hyvin tuohtuneena valitti minulle, että eihän hänen kuulu joutua tekemään pienemmällä palkalla samoja töitä. Ongelma on esimiesten, eikä alaisten. Itselläni oli ihan riittävän paljon töitä jo ennestäänkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, ongelma on todellakin esimiesten! Työtuntien vähetessä työmääränkin pitäisi vähentyä. Itse oon ottanut hyvin selvän kannan, että teen sen, minkä koen kohtuulliseksi, enkä yhtään yli. Ja sanon EI tarpeen tullen.

   Tällä hetkellä tuuraan työkaveriani (tehdään melko samoja tehtäviä), joka on lomilla, jonka vuoksi tällä hetkellä siis näin kiire onkin. Tulevaisuudessa onneksi helpottaa.

   Delete