Sunday, April 19, 2015

2v-9kk-19pv & 5kk-23pv

En nyt aio sanaakaan vaaleista. Sen sijaan rengasliina, hyvät ihmiset! Rengasliina!

Mainitsin aiemmin, että olispa joku sanonut mulle jo isomman aikana, että hommaa nyt ihmeessä se rengasliina! Tai olisinpa edes törmännyt Facebookissa siihen keskusteluun, jossa oli ne käänteen tekevät sanat: rengasliina on tosi kätevä.

Rengasliina on siis about parin metrin kaistale kudottua joustamatonta kangasta, jonka toisessa päässä on kaksi rengasta. Toinen pää kankaasta rypytetään haitariksi, ujutetaan renkaiden läpi ja syntynyt kangasrinkula heitetään ylle kuin miss Suomi olkanauha. Renkaat tulee tohon olkapään etupuolelle. Sitten lapsen voi sijottaa siihen vähän miten haluaa: lonkalle, makaamaan, eteen tai jopa taakse. Avot.

Liina on nopea heittää päälle, menee pieneen tilaan ja sitä helppo adjustoida (kiristellä / löysyttää, ujuttaa, säätää). Ennen kaikkea: pienempi viihtyy siinä lonkalla paljon paremmin kuin Manducassa ja lisäksi se on mun päälle huomattavasti mukavampi. Ja kevyempi. Ja menee pienempään tilaan. Ja vähemmän säätöjä, mutta silti tuntuu täysin ergonomiselta.

Erityisesti näinä päivinä, kun pienempi on eroahdistuksinen (siis voi kyllä. Paljon.) ja hiukan kiukkunen kun nyt ainakin yksi hammas tossa alhaalla tekee tuloaan (!!), niin tota rengasliinaa tulee käytettyä kotona sisälläkin. Muuten se vie usein voiton vaunuista puistoillessa (pienemmän on helppoa nukkua siinä) ja niin, ei mulla oo oikeastaan mitään valittamista. 

Ja siis don't get me wrong. Se mun kilometrin mittainen trikooliina, jonka sitomiseen ja kieputtamiseen menee multa edelleenkin oma aikansa (vaikka olisin kuinka kokenut) oli ihan mahtava pienemmän ekat kuukaudet. Siellä se viihtyi ja nukkui vaikka kuinka hyvin ja vaikka kuinka pitkään. Nyt, kun on tää 'you put your baby in / you pull your baby out / in, out, in out / and shake it all about / you do the hokey pokey'* -vaihe, niin trikooliinalla ei enää pärjäisi. Varsinkaan, kun sieltä ei (vauva) nää eteenpäin riittävästi.

Eli jee. Rengasliina!

Btw. Pienempi oppi istumaan. Spagaatissa. Lisäksi se seisoo tukea vasten ihan just. Nyt jo melkein (tai siis nousee jaloilleen matalampia tukia vasten).  Sillä on meneillään aika paljon elämässään just nyt.


Spagaatti.
* Ei tuossa biisissä oikeasti puhuta vauvasta, vaan esim. kädestä tai jalasta. 

2 comments:

 1. Hei hienoa, että olette löytäneet avun rengasliinasta! :) Meillekin rengasliina otettiin nyt 7-kuiselle takaisin käyttöön, pikkuvauvana sen kanssa saatiin kerran isot megaraivarit ja käytimme siksi pitkään vain trikooliinaa ja reppua..Tiesithän muuten, että trikooliinaa suositellaan vain pienille vauvoille (n.7-9kiloon asti)? Se ei sovellu enää isojen vauvojen kantamiseen, koska trikooliinaa ei saa sidottua tarpeeksi tukevasti. Te kuitenkin taidatte ollakin siirtyneet vain rengasliinaan ja reppuun.
  Jännittäviä uutisia nämä Kalifornian uutiset, kylläpä teitä nyt viedään seikkailuille :) Hyvää kevättä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! :) Ja joo, tiesin tuon trikooliinasta, jonka takia siirryinkin jo Manducaan - mutta se jotenkaan ei nyt täytä ihan kaikkia tarpeita tai tunnu täysin hyvältä. Tällä hetkellä siis pelkkä rengasliina käytössä :)

   Hyvää kevättä myös sinulle ja kyllä nää Kalifornia-uutiset tosiaan jännittää..!

   Delete