Sunday, April 26, 2015

2v-9kk-26pv & 6kk-0pv

Pienempi on tänään puoli vuotta. Kliseistä, mutta samaan aikaan tuntuu, että nyt jo ja toisaalta tuntuu siltä, että pienempi on ollut tässä aina.

Elämä on monilta osin tasottunut ja helpottunut (tosin kuten edellisen postauksen jälkeen voidaan todeta, että toisilta osin aaltoja on tullut lisää...). Iltarutiinit ovat helpottaneet. Isompi on sopeutunut ja tätä nykyä saattaisin jopa onnistua samaan molemmat nukkumaan yksin. Ehkä.

Toiset asiat taas hankalampia, kun on kaksi jotka haluaa huomiota, kun aikasemmin pienempi oli vaan muhun sidottuna ja nukkui.

Isompi on alkanut osottaa enemmän harmistumisen merkkejä siitä, että pienempi tahtoisi leikkiä tulla 'sotkemaan leikit' (tai syömään lelut ja pulauttamaan siihen päälle) ja isompi ehkä vähän turhankin innokkaasti vartioi, että 'ei pienempi ei! EI saa syödä sitä!'. Ja ihan totta, usein ei saakaan (johtoja, paperia, muovia jne.), mutta usein motiivina ei ole niinkään pienemmän suojeleminen kuin isomman oman reviirin vartioiminen. Ja tämän myötä isommasta on kuoriutunut myös puoli, jota aiemmin ei ole nähty: se ottaa toiselta kädestä!

Mutta siis takaisin pienempään. Se osaa kontata (tosin edelleen myös ryömii toisinaan), se osaa nousta tukea vasten (ainakin matalahkoa) seisomaan (lisäksi nousee usein karhukävelyasentoon) ja menee ja explooraa joka suuntaan (ainakin sellaseen, jossa on johtoja). Se juttelee, ilmoittelee, nauraa ja leikkii. Istuu tukevasti (paitsi sillon kun yllättäen kellahtaa) itsekseen lattialla, usein samanlaisessa aitajuoksija-asennossa kuin isompikin aikoinaan.

Mies ihmettelee aina välillä, että tässä täytyy olla maailman ilosin vauva. Hymyilee tosi usein maailman leveintä hymyä, ihan vaan olemisen ilosta. Mä sen sijaan ihmettelen, että vauva, joka viihtyy tutkimassa juttuja lattialla noin pitkään ihan itsekseen? Oho.

Hampaita sillä kurkkii kaksi alhaalta. Tykkää musisoida meidän lattialle sijotetulla koskettimistolla.

Sen sijaan nukkua se ei just nyt halua tai osaa. Veikkaan jälkimmäistä. Keho taitaa olla vähän menovaihteella unissaankin ja päikkärit on usein jotain väliltä 30-45min. Joskus saatan onnistua nukuttamaan iltapäivisin kaksi sykliä putkeen. Öisin mennään vaihdelleen. Toisinaan ei nukuta ollenkaan, mutta luojan kiitos välillä tulee öitä, jollon mäkin saan nukkua. Rinnalle nukahtaa, mutta nukahtakoot. Just nyt on pääasia, että nukkuu.

Pienempi on tosiaan alottanu ne kiinteätkin. Tällä hetkellä päivässä on 3-4 ruokailua (tyypillisesti ainakin aamupalapuuro, lounas ja päivällinen. Ehkä väli- / iltapala). Lisäilen ruokailukertoja pikkuhiljaa. On syönyt jo tosi paljon kaikkea erilaista ja mikään ei vaikuta aiheuttaneen mitään oireita. Sormiruokailee, soseruokailee, rintaruokailee. Kaikki sujuu ihan mallikkaasti.

Mahtava, ihana vauva. Utelias, innokas, vauhdikas, suloinen. Katselee maailmaa niin kirkkain silmin, niin vilpitön, niin viaton. Niin rakas. Joka päivä huokasen helpotuksesta, kun ollaan taas lähempänä helpompaa, isompaa aikaa. Joka päivä huokasen haikeasti, kun vauvavuotta on taas vähemmän jäljellä. Niisk.2 comments:

 1. Vau, eiks teillä ekakin ollut melkoinen motorinen menijä? Meillä kaks ekaa poikaa lähti liikkeelle tosi aikaisin, tää kolmas on laiskanpulskea mutta nyt pari päivää vajaa 9 kuisena nousee seisomaan ja istuu, mutta ei konttaa saati kävele tuen kanssa kuten broidinsa (katsos, tulin tänne vertailemaan omia ja sun lapsia, sori!).

  Ihana beebis, ja tomera isosisko!
  (Mies lähti tänään sinne päin, kääk!).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tulit sitten vertailemaan ensin MUN lapsia ja sitten vielä niitä omiisi! Tosi reiluu, Milla! ;)

   Höps, eihän vertailussa mitään, se on eri asia kuin kilpailu :)

   Isompi oli jo tässä vaiheessa ihan tukevasti korkeetakin tukea vasten ja oli kanssa kontannut jo jonkin aikaa. Yheksänkuisena otti ekat askeleensa ja pian lähtikin kävelemään. Vähän huokaan helpotuksesta, että tää toka tulee edes hiukan rauhallisemmalla tahdilla.

   Teillä on ihana pyöreeposkinen ysikuinen! Ja ottaa just yltäkylläisesti oman aikansa :-)

   Onnea miehelle täälläpäin! Kerro miten teillä kuviot tästä lähtee etenemään! Olis kyllä surkeeta, jos muuttaisitte tänne just samaan hengenvetoon, kun me paetaan toiselle mantereelle...

   Delete