Tuesday, April 7, 2015

2v-9kk-7pv & 5kk-11pv

Tänään on ollut tosi kummallinen päivä.

Ihan ensinnäkin tänään oli nyt sitten eka sellanen ihan oikea tosi lämmin päivä. Sellanen toppi ja shortsit päälle -päivä. Sellanen, että ei kylmää tuulta, ei mitään ikävää ylläriä nurkan takaa, vaan ihan rehellisen lämmin päivä.

Lisäksi tänään on ollut jotenkin superlepposa päivä. Käveltiin (maleksittiin) aamupäivällä vajaa pari kilsaa postiin. Ihasteltiin aurinkoa, kukkivia puita ja lintuja. Isompi lauleskeli karuselli-laulua koko matkan potkulaudallaan. Käytiin bagel bakerysta hakemassa bagelit ja vielä poikettiin kirjakauppaan ostamaan Pipsa Possu tarrakirja. Maleksittiin kotiin ilman kiireen tai stressin häivääkään.

Kotona lounas takapihalla picnic-viltillä. Okei, pienempi lähinnä irvisteli kukkakaalilleen, mutta me muut, isompi ja minä, kyllä syötiin iloiten. Ja lueskeltiin sylikkäin Pipsa Possu -kirjoja. Ja vähän leikittiin leluilla. Ja aurinko paahtoi.

Iltapäivällä olis ollut baletti, mutta baletti olikin pääsiäislomalla. Niinpä me pakattiin kamppeet ja lähdettiin puistoon. Tehtiin pari isoa hiekkalinnaa, syötiin välipalaa ja tehtiin vähän lisää hiekkalinnoja. Lauleskeltiin muskarilauluja koko kotimatka. Illalla vähän siivoiltiin ja sitten lapset meni nukkumaan. Ja siellä ne on nyt.

Lepposaa.

Iso kummallisuus tässä päivässä on ollu isomman myötämielisyys, tottelevaisuus, yhteistyökykyisyys ja protestoimattomuus. Tai siis kyllähän se on välillä vähän jotain protestoinu. Vähän. Mutta pääosin on ollut aivan epätavanomaisen halukas toteuttamaan pyyntöjä ja ehdotuksia. Ollut juoksematta karkuun. Ja lisäksi vielä oma-alotteisestikin toiminut järkevästi! 

Muutama esimerkki or didnt' happen.

Sanoin, että ennen kirjojen lukemista täytyy käydä pissalla. Ei ilahtunut tästä ja juoksi pihalta sisään . Arvelin sen lymyilevän jossain eteisessä piilossa, joten keräsin itteni ja pienemmän rauhallisesti ja lähdin kävelemään sisälle. Vessan kohdalle tullessani siellä oli isompi jo pyyhkimässä hommat hoidettuna. Whaat?

On vienyt pyynnöstä roskiin, neuvojen perusteella osannut käydä hakemassa, tuonut lautasensa tiskipöydälle (no okei, tän se tekee aina, mutta kuitenkin!), laittanut sohvatyynyt takasin (ensin kaadettuaan ne), laittanut kengät ihan itse jalkaan, jaksanut odottaa, ollut rauhallisesti kun pienempi on syönyt .. kaikkea! 

Ehkä suurin pieni ele tuli iltasiivouksessa (joka sekin sujui aivan kummallisen siivosti, siis häh). Jätin isomman keräämään kirjoja, pienempi lattialla siinä lähistöllä ja kävin kurkkaamassa puuroa. Takasin tullessani isompi seisoi selkä muhun päin valtava kasa kirjoja sylissään. Pienempi alkoi älämölöidä, mikä sai isomman hetkeksi pysähtymään, harkitsemaan ja sitten kevyesti potkasemaan käsinukkepöllön siihen pienemmän ulottuville (ei niin, etteikö se olis itsekin voinut sen luokse ryömiä, mutta kuitenkin). Tuli ihan älyttömän hyvä mieli tästä pienestä huomionosotuksesta.

Pienempi sen sijaan nukkuu. No okei, ekat päikkärit meni vähän miten meni. Sillä oli ehkä vähän liikaa vaatetta Manducassa, kun en ihan luottanut keliin. Mutta tokille päikkäreille vaunuihin nukahti about sekunnissa ja jatkoi sitä unta jotain 2.5h! Nii-in! Koko puistoiluajan ja matkan takasin kotiinkin! 

Ja ennen kaikkea: nyt illalla nukkumaanmenon jälkeen se on herännyt so far VAIN kerran normaalien about vartin välein tapahtuvien herätysten sijasta. 

Kummallinen päivä.

Puu skippasi lehdet ja meni suoraan kukinta-
vaiheeseen.

Scootteroija.

Picnic-hommia takapihalla.

Hiekkalinnan rakennusta.

6 comments:

 1. Aww, Lontoon muka kurja ilmasto on ihan selkeästi myytti, jolla yritetään pitää maalaiset pois Lontoosta. Tulispa kesä ja kevät jo tännekin.

  Ja toinen Awwww sisarussuhteelle <3 <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä olen kyllä alkanut uskoa samaan! Siis se, jonka mielestä täällä 'aina sataa' ja on 'kurja keli' tulee varmaan jostain Saharasta. Tai Kaliforniasta. Mä voin kyllä suositella lämpimästi! :)

   Delete
 2. Ihania kuvia! Mulla samanikäiset lapset ja just eilen kerroin miehelle miten isompi oli niin ihana koko päivän: totteli, hillitsi itsensä kun sanoin että rauhassa odotettava kun imetän, alkoi ite siivota kun mutisin siistiväni paikkoja kohta ja söi aterioilla kaiken mitä tarjolla oli! Ja sama: vauva veteli unta palloon vaunuissa KOKO leppoisan puistoilun ajan eli ihmeellisen pitkät päikkärit.

  Tulee hyvä mieli kun huomaa välillä miten leppoisaa voi olla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nyt äkkiä tutkimaan, oliko kuu jotenkin hassussa asennossa vai mikä ihme aiheutti eilisen glitchin, että kaikki meni sielläkin erityisen lepposasti! Jotain auringonpilkkuja tai muita :-)

   Delete
 3. Lontoo <3

  Mun siellä asuessa ei satanut. Aina paistoi aurinko, tai sit aika on tehnyt tehtävänsä. ;) Ihanaa kevättä teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei samoin! Ja toivottavasti teidät hullut kuviot selvenee :/

   Täällä on kyllä tosi kaunista ja aurinkoista. Ainakaan tällä mun kokemuksella en sanoisi että muistat väärin :)

   Delete