Sunday, August 18, 2013

1 vuotta, 1 kuukautta, 18 päivää

Mekin käytiin Lasten Festareilla! Oli hauskaa!

Ajotin reissun niin, että nähtiin Ammuun keikka, syötiin lounasta, nukuttiin päikkärit (lähinnä laps) ja nähtiin Johanna Försti. Siellä olis ollut vaikka mitä oheistoimintaa, mutta luulen lapsen olevan ens kesänä ehkä vähän sopivamman kokonen syöksymään muiden lasten sekaan pomppulinnoihin sun muihin.

Selvisin tästä kaikesta kaksin lapsen kanssa (mies meni korjaamaan veneen moottoria) ja lähdön hitautta lukuunottamatta hienosti meni.

Btw, mua ei VARSINAISESTI haittaa, että lasta luullaan tuon tuostakin pojaksi, mutta enemmänkin ihmetyttää. Vielä nykypäivänäkin oletetaan kysymättä lapsen olevan poika, jos sillä ei ole pinkkiä päällä (riittävästi), vaan esim keltaista ja vihreetä? Tai kuten tänään: harmaata, farkkua + pinkit kengät. Really?? Olis luullut, että nykypäivänä ollaan jo beyond that.


Festareilla kivaa!

12 comments:

 1. Noh mun poikaa on useasti luultu tytöks kun on punanen vk-puku.. Ja puen sitä paljon vihreeseen ja punaseen kun vihaan sinistä väriä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jotenkin luulisi, ettei nykyvanhemmat enää tekis tollasia oletuksia! En edes tajunnut hankkiessani lapselle (ollessaan ihan vauva) sinisen PoPin haalarin, että valitsin kahdesta vaihtoehdosta nyt sitten sen poikavärin.

   Ehkä se on sitten taas teillä se punainen väri - eihän pojalla sellasta voisi olla! Sigh...

   Delete
 2. Voih, nuo festarit kuulostaa ihanilta, meillä jäi nyt väliin... Täällä kans yks lapsi, jota luullaaan tosi usein pojaksi jos ei ole kokopinkkiin vaatetettu. Viimeksi vauvauintiope kutsui pojaksi, kun oli kukalliset limenvihreät röyhelöiset uimahousut päällä :O En kyllä yhtään ymmärrä tuota pinkkipakkoa - ei kai kaikki aikuiset naisetkaan pukeudu aina pinkkiin rusettiin ja röyhelöön!?! Jotenkin lasten kohdalla on tosi vanhoillista tuo sukupuoliroolitus ja -ajattelu, vaikka heillä just luulis olevan se suurin vapaus olla mitä vaan ja miten vaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, jotenkin sitä myöskin kuvittelisi, että vanhemmat ITSE tajuaisi katsoa muiden lapsia sillä silmällä, että värit vaatteissa ei väldeen AINA kerro kaikkea.

   Hei missä ryhmässä muuten uiskentelette nykyään?

   Delete
  2. Me ollaan edelleen siinä samassa lauantain ryhmässä, mutta nyt jonossa perjantai-illalle klo 18.30. Ei jotenkin kesällä osannut taas ajatella koko asiaa... Mutta nyt tuntuis, että olis kiva saada se lauantai vapaaksi ja perjantai-ilta vois olla oikein hyvä uima-aika.

   Vieläkö te uitte?

   Delete
  3. Me päätettiin vaihtaa lauantai-aamuun (9:15), mutta tuota perjantaitakin mietittiin. Tunnit alkoi jo viime viikolla, mutta käytiin vasta tänään ekaa kertaa uimassa. Oli kyllä taas tosi kivaa!

   Delete
 3. Mä en ainakaan suostu pukemaan lasta pelkkiin "poikaväreihin". Meidän pojalla keltaista, oranssia ja punaista siinä missä näitä perinteisiä sinisiä ja vihreitä. Tosin vain yhden ainoan kerran vanha mummo luuli tytöksi ja heti vastasyntyneenä joku luuli jo ennen kun näki vauvan, kun vaunun harsossa oli valkoisella pohjalla punaisia purjeveneitä. Se harso kyllä meni sit vaihtoon...Ainoa, mitä en pojalle laittais, on vaaleanpunainen-pinkki osasto ja jos olis tyttö, niin en kyllä kamalasti hänellekään tuota pinkkiä ostais ja pukis. (paitsi ne kaikki pinkit ja vaaleanpunaiset, jotka tulis lahjaksi, pakkohan niitä pitää kait välillä...)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mäkin olin varsinkin aluksi tosi pinkkiallerginen. Sittemmin oon hyväksynyt sen vaateväriksi siinä missä muutkin värit. Ja aina välillä tulee shoppailtua vaatteita myös poikien puolelta (usein siellä on kivempia farkkuja esim.).

   Että joo, ei voi tajuta :D

   Delete
 4. Nää jaksaa kyllä kummastuttaa ja huvituttaa. Kummipoikaa luultiin kerran tytöksi, kun sille oli hankittu tummanvioletit vaunut. Ihmettelijämummu vaan tokaisi lapsen sukupuolen kuultuaan, että "no, kai sitä poikaakin voi sitten tuon värisissä vaunuissa kuljettaa".

  Meillä sentään isäihminen pistää taloyhtiön mummuilta pasmat sekaisin värjäämällä epäsäännöllisen säännöllisesti kaikki lapsen valkoiset vaatteet vaaleanpunaisiksi. Sigh sillekin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, kyllä vaunujen väri kertoo lapsen sukupuolen, TOTTAKAI :D

   Ja auts värjätyille vaatteille... katalia noi pesukoneet!

   Delete
 5. Esikoista (3v, poika) luullaan yhä lyhyestä tukasta huolimatta tytöksi kun sillä on päällä punaista, oranssia tai violettia. Nämä on pinkin ja vihreän lisäksi pojan omia lemppareita, sinisestä ei juuri tykkää. Tyttöä (1v) luullaan pojaksi jos päällä on _mitään_ muuta kun sitä pinkkiä/vauvan vaaleanpunaista. Ei jaksa tajuta, ei.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kummallista! Erityisesti, kun luulisi että vanhemmat nykyään olis jotenkin vähän avarakatseisempia.....

   Delete