Friday, August 23, 2013

1 vuotta, 1 kuukautta, 23 päivää

Noniin! Nyt se Reima!

[allekirjoittanut bloggari sai Reimalta ilmaisen lounaan, herkullisen jälkkärin, paljon syitä huokailla ooh ja aah, pienimuotoisen (ja onneksi hiljalleen hälvenevän) vauvakuumeen, muutaman pysäyttävän ajatuksen, neuvon ja shoppailuhimon]

Viime lauantaina siis: olin onnekkaana saanut blogiäiti-kutsun Reimalle katsastamaan ensi kevään uusinta mallistoa. Oli mahtavaa. Taas kerran ujot ja hiljaiset blogiäidit kokoontui hiljaisesti ja vailla sanottavaa katsomaan vaatteita, kuuntelemaan ihan täysin ilman kommentoitavaa mitä Reimalla oli sanottavana. Yhtään ei kukaan kiljahdellut, rutistanut vaatetta 'mä HALUAN TÄN .. tai siis mun LAPSI haluaa tän!'. Kukaan ei myöskään keskeyttänyt powerpoint esitystä omilla anekdooteillaan tai Tärkeillä Kerrottavillaan - varsinkaan allekirjottanut.

Ihan hiljaisia kanssa oltiin ja täysin tyynen viileästi ohitettiin vauvavaate (<68 cm) osasto, eikä kukaan hypistellyt pieniä bodeja ja tossuja haikeana tai huudahtanut 'mä en kestä! Ehkä kolmas vielä..?'. Enkä laisinkaan kertonut kellekään, että vauvavaateosastoa koristi oman vauvani kuva. Ehei, vaatimattoman hiljaa pysyin.

Yhtään ei myöskään kellään ollut mitään parannusehdotuksia, markkinointiehdotuksia tai muita. Tai jos olikin, niin ainakaan niitä ei kerrottu tiukalla 'tehkää NÄIN' -äänellä, vaan tosi vienosti ja ujosti kuiskaten. Kaikki meni tosi hiljaisesti, kellään ei ollut kysymyksiä, kukaan ei halunnut kertoa omista lapsistaan mitään, eikä kukaan keskeyttänyt kenenkään puhetta.

Jepjep.

Kuvia ei voi laittaa, mutta vaatteet oli tasaisen ihania. Oon tykännyt Reimasta, no, lapsen syntymästä lähtien, kun tähän vaategenreen oli pakko alkaa tutustua. Reimasta tulee mieleen ulkoilu, pitkällä kokemuksella rikastettu vaatedesign ja värit. Laatu. Kestävyys. Ja kaikki mitä siellä Reimalla nähtiin tukee tätä mielikuvaa, myös Reiman itse tavottelema brandi-imago (ja tähän sanoisin, että melko hyvin ovat onnistuneet, yes?).

Kävin viime keväänä ostamassa lapselle välikausihaalarin Sveitsi-reissua varten. Kävin läpi PoPin, Ticketin ja taisi olla muutama muukin, mutta lopulta päädyin, pitkän harkinnan (siis ainakin tunnin niitä vaatteita hypistelin) Reimaan muutamalla voittopisteellä: hyvä sisäpinta. Hyvä vetskari. Hyvät värit. Ja haalari - kaikessa 'tavallisuudessaan' (Reima on kuitenkin tunnettu, paljon käytetty merkki) - sai paljon huomiota ja kehuja ja kyselyitä mistä ostettu, tuntemattomiltakin.

Ensikevään mallistoa katsoessa vastaan tuli - jälleen kerran - mainioita värejä ja toisaalta ihanaa harmaata pintaa. Ihania pipoja (oikeesti, pipofriikki, who me?) ja tyytyväisyyttä siitä, että HEI, laps kasvaa! Sille TÄYTYY ostaa uusi välikausihaalari viimeistään ens keväänä! Ja talveksikin uudet toppakamppeet!

Eli joo. Tykkäsin. En tietenkään jokaisesta vaatekappaleesta. Mutta monesta. Ja ei todellakaan olisi vaikeeta valita talvi- ja kevätvaatteita lapselle tuolta.

Ja niistä pysäyttävistä ajatuksista - nykyiset 10-vuotiaat ovat kuulemma ensimmäinen sukupolvi, jonka eliniänodote on lyhyempi kuin vanhempiensa. Meidän. Pisti miettimään.

Vielä loppuun ihan oikea niksi: ulkoiluvaatteet kannattaa pistää välillä about 40-asteiseen saunaan vähän kuivumaan ja lämpenemään. Pinnote leviää taaas tasasemmin vaatteeseen ja vaate kestää märkää taas paremmin.

Food!

7 comments:

 1. Nyt on pakko kysyä, että mihin toi eliniänodotejuttu perustuu? Jotain lähdettä asialle? Vaikuttaa hurjalta väitteeltä, ja kiinnostais lukea enemmänkin. Meillä on kyllä tuolla opintopuolella puhuttu ihan päinvastaista, mutta jos toi totta on, niin aika pysäyttävää kyllä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lähdekritiikkiä, hyvä!

   Tutkimuksen on tehnyt Nike, The American College of Sports Medicine, The Internation Council of Science & Physical Education ja ilmeisesti epämääräinen joukko muita organisaatioita.

   Tässä tietenkin heti voi miettiä, että jos kaupallinen taho, kuten Nike, tekee tutkimuksen, niin mitä nyt sitten tuloksista voi odottaa. Joku puolusteli, että Nike ei ole tehnyt esim. hankkeen promootiovideota omalla nimellään, eikä siinä mainosteta Nikeä, vaan ainostaan tätä 'Designed to Move' -juttua.

   Tottakai kaikkiin näihin pitää suhtautua varauksella, eikä suoraan niellä pureskelematta. Nopeasti vilkaistuna tutkimuksessa tutkittiin lasten ylipaino-ongelmia, elintapojen muutosta ja liikkumisen vähentymistä.

   Täältä löytyy lisää informaatiota: http://nikeinc.com/news/designed-to-move
   Ja täältä löytyy raportti kokonaisuudessaan: http://www.designedtomove.org/downloads/Designed_To_Move_Full_Report.pdf

   Delete
  2. No täytyy tunnustaa, että joku henkinen tuhahdus pääsi itseltäkin tuon tekijän luettuani. Vähän samaa uskottavuusongelmasarjaa, kun aikoinaan omassa kandissa lähteenä käytetty "Dr. Glenn Johnson". Hyvä, että kehtasin kirjoittaa sitä sinne lähdeluetteloon. :)

   Mutta niin - en kyllä hetitässänyt osaa keksiä, miten Nike kaupallisesti hyötyisi moisesta tutkimustuloksesta. Tai jos hyötyykin (lapset liikkuu enemmän vaikka sitten niken kamppeissa), niin sitten lienevät sen ansainneetkin. Kiitos lähdemateriaalista, tutustun siihen het, kun ehdin.

   (Ainiin ainiin! Teit viime yönä vastavierailun meillä..:D)

   Delete
  3. Joo, American college of sports medicinekin kuulostaa vähän .. eksoottiselta ;) Pitääkö arvaus paikkansa vai ei, niin hyvää asiaa kuitenkin ajavat!

   Haha, mitä tällä kertaa? :D

   Delete
  4. Aivan - mutta sitä nimellä päähän, joka kirveellä härkää. Vai miten se sanonta nyt menikään..:D. Oli niin pitkä raportti/ohjelma, etten jaksanut tarkemmin perehtyä, mutta onhan tuo lihavuuden/diabeteksen räjähdysmäinen kasvu kyllä ollut muutenkin tapetilla viime aikoina, joten ihan järkeenkäypää kyllä. Onneksi tuo on kuitenkin se elinajanodotteeseen liittyvä osa-alue, johon voi (ja johon on ainakin omien lasten osalta) suhteellisen helposti vaikuttaa.

   Oli hassu uni. Järkättiin tapaaminen Helsinkiin johonkin kahvilaan, mutta pikaisen kahvittelun jälkeen käytettiinkin vaan toisiamme härskisti vuorotellen lapsenvahteina, että päästiin hoitamaan pankki- yms. asioita. Unessa vielä ihmettelin teidän lapsosta, joka mun hoivistakin heräsi ihan rauhallisena ja tyytyväisenä, vaikka äiti oli päikkäreiden aikana kadonnut pankkiin. Yllättäen. Haluan nyt nähdä tän niin, että toivon vaan teille niin kovasti hyvin sujuneita hoitopäikkäreitä, että ne tulee mun uniinkin. (Enkä yhtään niin, että oon alkanut miettiä, onko omalla lapsella jonkinlainen vilkkaushäiriö, kun se ei ole koskaan hiljaa tai paikallaan, vaikka muiden lapset näyttävät olevan).:D

   Delete
  5. Raportista joo, johtopäätökset oikeita tai ei, niin tärkeeseen asiaan kiinnittävät huomiota.

   Mahtava uni! Sinällään kyllä totta, että laps saattaisikin herätä päikkäreiltä rauhallisena (vaikkakin kovaan ääneen ilmottaen) vaikka en olis paikalla. MUTTA jos mietit lapsesi vilkkautta, niin voin kertoa täällä olevan toisen, joka ei ole koskaan hiljaa ja/tai paikallaan. Näissä on varmaan aika pitkälle kyse kuitenkin tempperamentista, ja vielä tämänikäisestä ei kannata vetää johtopäätöksiä :)

   Jos skipataan kahvila, niin olisiko teillä mahdollisesti joskus aikaa esim. play-dateilla jossain puistossa? :)

   Delete
  6. Jos tarkoitit sillain ihan real life -playdateja, niin eiköhän sellaisille aina joku rako löydy. Öiset tapaamiset onnistuvat vielä nopeammin, kuten on tullut huomattua..:D

   Aina yhtä lohduttavaa kuulla, että jossain on joku toinen äänekäs elohiiri. Vaikea silti kuvitella, että kenenkään muun lapsi yhtä kovalla äänellä säestäen venkoilisi menemään tuolla julkisilla paikoilla. Uskon, kun näen. :)

   Delete