Monday, December 23, 2013

1 vuotta, 5 kuukautta, 23 päivää

Joo, kyllä tää vähän ihmetyttää, vaikka kuulemma vihreä joulu ei oo mikään ihme ja kumma. Jotenkin oon onnistunut vaan pyyhkimään mielestäni ne edelliset, onhan jouluna AINA ollut edes vähän lunta. Huolimatta vakuutteluista duunikavereille (juujuu, aattoaamuna herätään siihen, että lunta sataa hiljalleen ja maa on peittynyt koskemattomalla, kauniilla lumipeitteellää, juujuu!) nyt alkaa näyttää pahalta. Höh! Pitäähän sitä jouluna olla lunta, oon sen verran konservatiivinen ja suomalainen!

Meillä alkoi loma. Sen kunniaksi ollaan siivottu, ulkoiltu vesisateessa, pakattu lahjoja, käyty HopLopissa (!!) ja hengailtu maamon kanssa. Kortteja on kertynyt hyllylle ja itekin otettiin taas viimehetken korttikuva. Taktiikka oli seuraava: miehellä kamera valmiina laukasunappi puoliksi pohjassa, mä istutin lapsen lattialle, kiskasin sille tonttulakin silmille, juoksin ulos kuvasta ja kamera lauloi, kun lakki lensi kikattavan lapsen päästä pois kaaressa. Suurinpiirtein. 

Tietty ollaan kanssa kokattu. Erityismaininnan saa glögi-juustokakku. Vannon, etten tee tää tahallani, mutta oon onnistunut ryssimään jälleen kerran yhden juustokakun. Voi kyllä. Kokki hyytyi, mutta täyte ei. Ajattelin kuitenkin kokeilla levittää kiilteen täytteen pinnalle. VIRHE! Ei nyt mennä siihen sen enempää, mutta let's just say it wasn't pretty.

Isä soitti ja kysyi haluttaisiinko pöytäkuusi. Komitea kokoontui ja haluttiin. Nyt mulla on ensimmäistä kertaa niin moneen vuoteen, etten ees osaa laskea, joulukuusi kotona. Ihan mutkatonta sekään ei ollut: joulukuusen jalkoja löytyi vain mallia 'jätti', joten päädyttiin sitten ratkomaan tätäkin out of the box. Äänestettiin parhaaksi ratkasuksi painavahko lasipurkki, jonne kävin hakemassa pihan hiekkikseltä hiekkaa (luulin meneväni pimeyden suojissa, mutta eikös naapuri ollut tupakalla...). Kuusi (tai kukka, kuten laps sanoo) sai ihan hyvän paikan pöydältä ja nätit koristeet (sen jälkeen, kun olin pariinkymmeneen palloon ujuttanu ja sitonu (lahjapaketti)narut. Kiitti Bauhaus!). Vähän rujo, vähän hoikka ja harva. We don't care. Meillä on kuusi.

Nyt on aika rento fiilis. Taitaa olla joulu. Ja siitä puheen ollen:

Ihanaa, rauhallista, rentoa ja iloista joulua kaikille lukijoille!No comments:

Post a Comment