Saturday, December 7, 2013

1 vuotta, 5 kuukautta, 7 päivää

Pakattiin laps, pupu ja puoli kämppää autoon ja lähdettiin Poriin. Automatka sujui hämmästyttävän hyvin, vain viimeiset 30 kilometriä  kaipaili laps viihdykettä, ja mies sitten istui takapenkillä näyttämässä (tai yrittämässä näyttää, datayhteyksistä riippuen (kuvainnollisesti)) Youtube-videoita. Lähinnä kai Shaun the Sheeppiä, joka onkin meidän virallinen kynsienleikkuuharhautus.

Oon lakannut laskemasta lapsen sanoja, niitä tulee liian usein, enää ei pysy perässä. Toistaa melkein kaiken ja välillä tulee jotain pieniä lauseentapaisia. Jopa sanoja kuten mameetti (magneetti) ja mamalla (mahallaan) ja pe-ijjä (perillä). Ostettiin aakkospalikat, aateltiin opettaa laps lukemaan tässä itsenäisyyspäivän kunniaks. Kakka se osaa sanoa jo, mutta toisinaan tekee oharit.

Josta puheenollen: mun vauvakirjassa on kortti, jonka oon kirjoittanut isälleni viisvuotiaana. Siinä lukee (along the lines of): hvätpannipävä. toijvo Lydas anta Lydas. Myöhemmin (ehkä vuotta-kahta) oon selventänyt siihen vierelle: "Hyvää Tapaninpäivää. Toivoo Lydas, antaa Lydas". Muistan tuon kortin kirjoittamishetken. Näin aikuisiällä on kuitenkin naurattanut tarve kertoa kuka toivoo versus kuka antaa kortin.

Porissa on mainiota, kuten aina. Käytiin pulkkailemassa, laps pääsi ensimmäistä kertaa laskemaan mäkeä. Käytiin myös anopin kanssa kaupoilla ja menin mainitsemaan, että kampaajalla pitäis käydä. Anoppi kiikutti kampaajalle 'täältä saa yleensä suoraan ajan' ja usutti jäämään odottamaan, vaikka aika saatiinkin vasta tunnin päähän. 

Noh, kävin ostamassa pari lehteä, jätskin (ja ne aakkospalikat) Cittarista ja aloin etsiä hyvää hiuskuvaa kampaajalle. Kaks ja puol tuntia eteenpäin ja mies tuli hakemaan mua ja totesi vähän epäröiden 'tutulta näyttää'. Tajusin, tukka on lähes sama kuin seurustelun alussa: kuparinen (ei yhtä paljon kuin sillon), polkkainen (nyt vähän lyhyempi) ja otsatukka. Hyvä tuli, erityisesti iloa tuotti kampaaja, jolla oli mielipiteitä (hyviä) ja näkemystä (hyvää).

Itsenäisyyspäivää juhlistettiin vähän juhlia katsellen ja kuohuvaa nautiskellen. Olihan siinä myötähäpeää, suuttumusta ja turhautumista, joka johti myöhemmän illan maailmanparantamiseen. Ihan hyvä itsenäisyyspäivä.

Laskettiin pulkalla. Ei paljoo vauhti lapsen päätä huimannut.

4 comments: