Thursday, April 3, 2014

1 vuotta, 9 kuukautta, 3 päivää

Näin me lisättiin lastenhoitajakatastrofiin vielä pari sairasta vanhempaa ja voilá (kala)soppa on valmis. Superenerginen laps, joka ei juuri pääse ulkoilemaan ulkoiluttajan puutteessa, veltot, väsyneet, kipeät vanhemmat, mutta onneksi kalasoppaa. Ja sitäkin vain sattuman kummallisesta oikusta ja mun tavasta tarttua järjettömiin haasteisiin ilman mitään selkeyttä miten niistä selvitään. 

Meidän ovikelloa siis soitti mies, joka tuli kala-autosta, puhui Manchesterin englantia ja myi kalaa. No tottakai me ostetaan, muutenkin syödään liian vähän kalaa, nyt sitä olis pakko tehdä! Ai mitä, vain kahden ja puolen kilon pakkauksissa? Loistavaa, tästähän riittää muutamaan harjottelueräänkin! Ja niin meidän täpötäydessä pakkasessa oli yhtäkkiä lohta, kuhaa ja kampelaa, kaikkea 2.5kg. Tonnikalasta lopulta kieltäydyin. Ja aloin väsätä kalasoppaa - oikein lohisellaista ja ekaa kertaa elämässäni. Ja lasta quotaten: osasin!

Vielä on, tuota, vähän kalaa jäljellä. Pitäis keksiä mitä seuraavaksi. Eli hei pistäkääpä parhaat kalareseptit kehiin!

Mutta joo, sairastamista. Onneksi mies on sen verran kunnossa jo, että sai lähdettyä lapsen kanssa ulos. Onneksi kohta on viikonloppu. Sormet ristissä, että hoitotypy on ens viikolla taas kuvioissa.

Ja niin joo, jotain hienoa täällä sisälläolossakin: laps oppi hyppäämään sohvalta lattialla tasajalkaa!

3 comments:

 1. Mä yleensä laitan lohifileen uuniin ja murustelen päälle fetajuustoa reilusti. Uuniin 200 astetta ja vajaa puoli tuntia. Muistelisin ohjeessa lukeneen 20 min, mutta ikinä en ole uskaltanut niin vähää aikaa pitää.

  Kovin vähän tulee kyllä kalaa syötyä. Olen yrittänyt ostaa kalaa kerran viikossa - yleensä savustettua lohta tai loimulohta tai lohifile. Jos muksulle pitää kiireen vuoksi/reissussa tms antaa purkkiruokaa, niin silloin annan yleensä kalaa. Se on niin helppoa ja nopeaa ja muksu saa edes siinä kala-annoksena.

  ReplyDelete
 2. Uunikala kuorrutettuna tillillä on perusversio, paksuudesta riippuen 20-30 min ja asteet mun makuun mielellään alle 200. Rasva ei kärise niin pahasti. Variaatiopinnoite pesto, juustomuru, parmesan, tuorejuusto tahna Ym. Jos jaksaa hifistellä niin sellaset medaljonkityyppiset taskut on kivoja myös. Annospalan kokoinen siivu, keskelle viilto ja täyte perään. Lisukkeena meillä lohen kaa on monesti kukkakaalta ja parsakaalta. Tänäänkin :)

  vaalean kuivempi kala miellyttää omia makunystyröitä perinteisesti pannulla voissa paistettuna. Jos jaksaa väkertää niin voi tehdä myös täytettyjä rullia, mut mulla on ollu vaikeuksia saada täytettä pysymään kasassa, tahtoo valua ulos :P

  joku tuorejuusto sieni hässäkkä toimii muuten hyvin myös ja jos graavaa niin sitruunaa mukaan. Graavata voi myös pelkällä sitruunalla, Se on hyvää.

  keittoja ei oo itte tullu tehtyä. Pitää kokeilla joku kerta :) sithän on jotain valmiita savustuspusseja, lapsuudessa niitä käytettiin joskus mut en oo omassa taloudessa kokeillut..

  ReplyDelete
 3. Hyviä vinkkejä, kiitos! :)

  ReplyDelete