Monday, April 14, 2014

1v-9kk-14pv & rv13+0

Kaikki alkoi Nelliinasta, joka kirjotti ihanasti kanssabloggaajistaan. Ajattelin, että tekisin saman, mutta päädyin penseilemään ja Valeäiti ehtikin mua ennen - vähänkö sitten harmitti. No, better late than never! 

Maailmassa ei koskaan ole riittävästi positiivisuutta - josta vähän pakko sanoa sivulausessa, kun täälläkin oon kehumista pohtinut. Mun mielestä on tärkeää opettaa lapsi ottamaan vastaan kehuja luontevasti (taito, jonka harva aikuinenkaan osaa) ja myöskin kehumaan muita ihmisiä heidän onnistumisistaan. Ja mitenkäs muuten siihen voisi vaikuttaa kuin omalla esimerkillä. Mutta samaan aikaan olla kehumatta väärissä tilanteissa ja 'väärin'.

No anyway, nyt niitä oikeanlaisia kehuja. Ihan ensinnäkin, en oo tavannut ihan kauheasti mammabloggareita. Olis kiva tavata enemmän. Toisekseen, Valeäiti tietty listas 97% niistä mammabloggareista, jotka OON tavannut ja allekirjotan jokaisen niistä kirjotetun sanan. Joten kirjotan nyt parista bloggarista, joita Valeäiti ei sattunut mainitsemaan.

No heti ekana tietty Valeäiti. Tavattiin Mutsien kympin kautta ja olin ihan heti ihan myyty. Maailmassa on liian vähän hauskoja naisia, mutta onneksi on Valeäiti. Poskilihakset kipeinä minuutissa ja pulssi varmaan kakssataa, kun yritin pysyä kikattaen juoksuvauhdissa. Sanavalmis, nopea, tietää mitä haluaa ja ehdottoman luotettavasti sydämellinen tyyppi. Blogi on saanut repeemään ääneen useemmin kuin kerran ja olisi vaikea kuvitella ketään, joka ei viihtyis tämän seurassa!

Sitten Vähänpä tiesin Anu. Taidettiin tavata Anun kanssa ekan kerran kun oltiin tyyliin kuustoista (tms?) ja oltiin samalla taideleirillä. Näytin heti parhaat puoleni ja menin lähes tuntemattomana tivaamaan Anulta parisuhdestatustaan (en tosiaan edes muista miksi). Sittemmin tiet kohtasi erilaisten yhteyksien kautta monta kertaa ja ehdittiinpä perustaa yksi tanssiryhmä ja treenata useammat treenitkin. Anu on ihan mahtava tyyppi. Hauska, ystävällinen, syvällinen, loputtoman kiltti ja empaattinen. Joku saattaisi pelätä tutustumista, koska tyyppi on kanssa intimidatingly (mitä se nyt on suomeksi?) nätti ja toisaalta sen verran ujo, ettei välttämättä ole itse heti käsi ojossa esittäytymässä. Mutta ei kannata missata, jos tilaisuus tulee.

Karhuäiti / Unae (RIP blogille, nyyhk!). Näitä ihmisiä, jotka tapasi (siis waaaat?) ihan vaan blogin kautta, kommentteja puolin ja toisin ja sitten sokkotreffit avoimeen päiväkotiin. Blogi laskettiin asianmukaisin ilmotuksin hautaan, kun asia loppui. Ymmärrettävää sinällään, mutta näin lukijanpuolelta harmi. Unae itse on aivan mahtavan pulppuileva ja aito. Yrittää löytää asioista kaikki puolet ja suhtautuu itseensäkin ihailtavalla havainnollisuudella. Sanoinko pulppuileva? Aika ei käy tylsäksi, loistavaa lenkkiseuraa, osaa keskustella aiheesta kun aiheesta - ja toisaalta kuunnella ja jakaa empatiaa, kun sitä tarvitaan. Hyvä löytö.

Ja sitten pari blogia, joita toimitus erityisesti suosittelee lukemaan. Mahtavia blogeja kukin tavallaan, näiden uudet entryt aina vähän ekstrailahduttaa. P.S Hyviä blogeja on paljon - ja heti tämänkin tekstin julkasun jälkeen tuli mieleen ai hitsi olisi pitänyt lisätä vielä toikin. Ja toi. Ja toi. Mennään nyt tällä ja tehdään seuraava lista ihanista blogeista ens kerralla.

Hemppa - Vauvavajausta
Daeph - Uuden tulokkaan päiväkirja
Viivaa tikkuun - Viivaa tikkuun, kiitos!
T - Kirpun matka maailman ääriin
Saara - Ehdoton ehkä

Noniin, nyt kaikki  kehuja saaneet, sanotaan yhteen ääneen 'Kiitos! Tosi kivasti sanottu!' ja ollaan ilosia kehuista (ilman mitään nolostumista) :) Ja kannustan lämpimästi muitakin jakamaan hyvää mieltä eteenpäin - puolisoille, lapsille, naapurille, työkaverille. Tai vaikka toisille bloggareille!

16 comments:

 1. KIITOS, olipa ihan tosi kivasti sanottu!! Nyt mua vaan harmittaa että pyyhin muutaman oleellisen rivin pois ennen julkaisua. Kun en jaksanut enää kirjoittaa ja päätin lopettaa kun yksi lause ei löytänyt paikkaa. Mutta se meni jotenkin näin: "Lydas / raskaana - gravid - blogin nimeä vaalien taas, jee! Mahtava, menevä, pulppuava (!) tyyppi, joka kikattaa paljon ja kohtaa aina ilolla. Yllättävän kunnianhimoinen, selkeästi sisäinen maratonjuoksija. Pirteä ja...reipas, voiko aikuisesta sanoa niin? Erinomainen seura lenkkipolulle ja kaljalle! (Ei enää)"

  Kas näin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että oot mainio :D Ja kiitos, ihanasti sanoit, tulipas hyvä mieli :)

   Delete
 2. Kiitos! Kylläpä todella lämmitti mieltä tämä! Tää haaste on hyvä, kehumista ja niiden vastaanottamista ei voi koskaan harjoitella liikaa. Mun on pakko tarttua haasteeseen, absolutely!

  ReplyDelete
  Replies
  1. (vastakehut löytyvät siis pian blogistani!)

   Delete
  2. Haha, can't wait :) Ja kiva että lämmitti mieltä, se oli tarkoituskin!

   Delete
  3. Ja hei mun muistikuvista pieni tarkennus: tutustuttiin leirillä kun oltiin 17. Sitten törmättiin siellä vuoden päästä uudelleen, jolloin heti reippaana tyttönä utelit parisuhdestatustani, joka sattui silloin olemaan otsikolla it's complicated ;) Muistan sun olleen jo sillon asiasta ihan huonona. Älä ole. Haha.

   Delete
  4. Oho, sulla on kyllä tosi hyvä muisti! Mulle jäi vaan mieleen, kun hölmönä menin kyselemään ja sitten sun ilmeen (it's complicated) jälkeen teki mieli kaivaa kuoppa ja vajota sinne :D

   Onneks meidän ystävyys kuitenkin toipui tästä (ja lopulta minä myös) ja oon monesti miettinyt miten mukavaa se on, että meidän tiet on taas ristennyt - tällä kertaa näin blogimaailmassa :)

   Delete
  5. No sanos muuta!

   Ja on kyllä jännä, miten vaikeeta toi kehujen vastaanottaminen vähän niinkun on. Moneen kohtaan teki mieli vastaa jotain, että noooh, älähän nyt ja mitä sä nyt noin - mutta en. Paitsi nyt kun tunnustin tän, haha :) Mutta pitää näemmä tsempata! Että kiitosta vaan..!

   Delete
 3. Nöyrin kiitos. :)

  Ja onnea ihan mielettömästi uudesta tulokkaasta. On se ihmeellistä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. On se kyllä joo! Päätin etten mainitse blogeista enempää, erityisesti kun en tunne kirjottajia, mutta sun kohdalla olis kyllä pitänyt lukea, että tosi koukuttava blogi (jota jaksoin pitää feedeissä comebackin toivossa koko sun raskausajan hiljaisuuden), joka kerta hymyilyttää :)

   Delete
 4. Kiitos! Onpa kiva lukea kehuja omasta blogista, etenkin kun itsellä on menossa vaihe, ettei keksi mitään kirjoitettavaa :)

  Ja miten te kaikki tunnette niin monta bloggajaa? Mä en tunne ketään :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Challenge accepted! Asutko pääkaupunkiseudulla? Nähdäänkö joskus puiston / kahvin / avoimen päiväkodin / perhekahvilan tms. merkeissä? Keille kaikille pistetään kutsu? :)

   (No, ei oikeasti tarvi ottaa paineita :)

   Delete
  2. Asun ja nähdään vain :) Laita meiliä ehdoton.ehka@gmail.com

   Delete
 5. Voi vitsit, en olisi ikinä arvannut että kirjoitat musta! Ja että oon vielä hyvä löytö, ihanaa! :) Näitä postauksia on ollut tosi hauska lukea muistakin blogeista. Oli kyllä niin kiva että tutustuttiin, ollaan käyty niin monta mielenkiintoista ja henkevää keskustelua. Oli myös ihanaa huomata, että kivan blogin takana on niin lämmin ja sydämellinen ihminen :)

  - Karhuäiti/unae

  ReplyDelete