Wednesday, April 9, 2014

1v-9kk-9pv & rv12+2

Sellainen vaihe, kun blogi on tylsä ja tyhmä ja hölmöt anonyymit (no, yksi) postailee typeryyksiään (no, yhden). Arkikaaosta on ollut, mutta elämä lienee tasottumaan päin. Flunssa alkaa olla ohi, jäljellä yskä, joka pitää välillä öisinkin hereilä. Hedari on päivittäistä, who knows mistä sekin on tullut. Lääkäri antoi sairaslomaa. Ajattelin, että hyvä. 

Maamo pakkasi kamansa ja lähti tänään takaisin Kanarialle. Tuntuu ihan uskomattomalta, että kyynelsilmin joskus ennen vuodenvaihdetta juteltiin urheina, että 'ota se niin, että tulet tänne saamaan hoitoa ja sitten voit palata takaisin jatkamaan elämää Kanarialle', vaikka alla oli vastikään 3-5kk ennustettua elinaikaa. Hoidot puri, ainakin vähän. Kukaan ei tietenkään nää miten pitkälle tulevaisuus kantaa. Mutta se kantoi tähän asti - ja siihen asti, että haave paluusta toteutui. Ajattelin, että haikeaa, todella haikeaa. Joku saattaa kummastella ratkasua, mutta näin lähipiiriläisenä voin paljastaa, että perustelut olivat järkevät. 

Maamo kertoi lapselle eilen illalla lähtevänsä matkalle lentokoneella, joita ovat lapsen kanssa yhdessä katselleet ikkunasta. Aamulla herätessään laps meni ensimmäisenä ikkunan luokse ja mutisi jotain lentokoneista. Myöhemmin päivällä, kun näki koneen, hoitaja kertoi lapsen todenneen, että maamo matkalla.

Tuttu hoitotypy on siis palannut kuvoihin ja korjaa nyt sairiksensa satoa: kumpikin hoitolaps on tottunut taas erilaiseen päiväuninukutukseen kotonaan ja nyt päiväunille nukahtamiseen on kuulemma saatu menemään tunti tai puoltoistakin. Ajattelin, että vähän kyllä säälittää.

Kalaa on edelleen pakkasessa jäljellä, vaikka meinasi käydä huonosti. Tuossa yksi aamu herättiin ilman sähköjä. Muutama tunti ja saatiin sähköt takasin, mutta vähän alkoi hikikarpalot kohota otsalle. 

Ja sitten se tärkein: käytiin tänään vilkasemassa yhtä pikkusta, joka on kasvamassa lapsen pikkusisarukseksi. Nukkui, kun yhteys avattiin, mutta pienellä tönäsyllä heräsi ja pistin päälle kovan shown. Raajoja joka suuntaan (mutta onneksi yhteensä vain neljä kappaletta), double-action-potkuja, venyttelyjä ja kierähdyksiä. Mitat saatiin ja kaikki oli ok. Jännää! ETA pikkuselle olis 20.10.2014. Odotellessa.


Siellä!

31 comments:

 1. Ohhoh! Hurjasti onnea! Elämän tasapainoilua, hienoja aikoja ja kovia koettelemuksia on kyllä teidän kohdalle osunut. Pienelle toivon hyvän kasvun aikoja ja äidillesi hyvän voiman aikoja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, on ollut aika tapahtumarikasta! Onneksi vaakakupissa on tosiaan aiheita molemmin puolin, vaikka toisinaan on ollu aika harmaita päiviä. Kiitos <3

   Delete
  2. Hei, olen lukenut blogiasi nyt pari vuotta, mutta en ole koskaan kommentoinut. Löysin aikanaan tänne, kun etsin raskausaiheisia blogeja mahan kasvaessa. Sulla on hauska tapa kirjoittaa ja nyt halusin hihkaista onnea! :) -salla

   Delete
  3. Olipa kiva kommentti, kiitos paljon! Ja kiitit vielä onnitteluistakin :)

   Delete
 2. Mahtavaa! Onnittelut! Mulla tässä jossain vaiheessa kävikin mielessä, että oisko teille toinen tulossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sulla on joku superaisti selkeästi ;) Kiitos paljon ja hyvää odotusta myös sinne!

   Delete
 3. päivänkakkara10 April, 2014 00:55

  Onnea! :-)

  ReplyDelete
 4. Kiitos molemmille! On jännää, on jännää :)

  ReplyDelete
 5. Kappas, onnittelut! Esikoisen kanssa olit pari viikkoa minua nopeampi, toisen kanssa näköjään vain muutaman päivän :D Seurailen tiiviisti onko teillä yhtä väsynyttä meininkiä kuin meillä..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei oo totta! Meillä on ilmeisen samat elämänrytmit siis :) Meno on kyllä todella väsynyttä, oikein naurattaa ajatus jostain tulevaisuudessa häämöttävästä energisestä keskiraskaudesta. Yksisarvisia jne. :)

   Delete
 6. Itsekäs avaus: meidän esikoisella oli saman laskettu päivä :) Se olis ollutkin hieno. 20.10.2010. Ei ihan osunut.

  Hienoa, että hoidot puri äitiisi. Ainakin nyt. Voimia edelleen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, 20.10.2010 olis ollut tosi hieno! Unohditte ilmeisesti ilmottaa tyypille, että tää olis se deadline :) (menikö yli vai ali?)

   Mutsi voi kyllä ihmeen hyvin just nyt. Toivottavasti tätä jatkuu pitkään.

   Delete
  2. Meni viis päivää yli. Hitsit ;)

   Toivotaan, että jatkuu aina vaan!

   Delete
 7. Onnea =)))) ja uusi lukija ilmottautuu =))) Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon ja tervetuloa! Käynpä vastapistäytymässä :)

   Delete
 8. Lämpimät Onnittelut :')

  ReplyDelete
 9. Voi miten ihania uutisia maamosta ja että vielä pikkusisaruskin! ONNEA!! Täällä olen takapiruna lueskellut sun blogia aina kun töiden jälkeen olen ehtinyt. Toivon kaikkea hyvää koko teidän perheelle, teillä on ihania aikoja edessä. Meillekin on tulossa perheenlisäystä, LA 2.9. :)

  Terv. Karhuäiti/unae

  ReplyDelete
  Replies
  1. Unae <3 ihania uutisia myös sieltä - saisko susta sitten taas äippäloma(lenkki-puisto)seuraa ens syksynä? ;)

   Delete
  2. Tottakai! :)

   - unae

   Delete
  3. Pakko tunkea tänne onnittelemaan myös unae:ta! :)
   Ja onnea vielä ihanista ultrauutisista lydas!

   Delete
 10. Voi ihanaa, kiitos kaikki onnittelijat <3 :)

  ReplyDelete
 11. Oooo täällä oli tällaisia uutisia! Onneksi olkoon!!!!! Huippujuttu! :) Täällä tuhisee viisiviikkoinen pikkumies tuossa vieressä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia! Teidän pikkuisten edesottamuksia oonkin lueskellut :)

   Delete