Monday, April 13, 2015

2v-9kk-13pv & 5kk-17pv

En oikein nytkään saa mitään kauhean jäsenneltyä kokonaisuutta aikaseksi. Menin viime yönä lasten kanssa samaan aikaan nukkumaan (Best. Decision. Ever.) ja tänään on ollut vähän inhimillisempi olo. Siis ei nyt niin, että meidän yöt olis mitenkään ihan erityisen hulinaisia, mutta vähän (paljon) katkonaisia. Mä olen varmaan taas rikkonut vauvan antamalla sen nukahtaa rinnalle öisin.

Netfilixissä näkyy Suitsin kolmoskausi. Vihdoin! Siis vihdoin täälläkin! Siihen liittymättä käytiin lauantaina äänestämässä. Ilmeeni, kun siellä suurlähetystöalueella ilman kahvilan kahvilaa isompi ilmottaa, että on pissahätä. Mies vei lapsen sitten jonkun arvokkaannäkösen patsaan taakse tyhjentämään rakkoaan.


Perjantaina käytiin eläintarhassa. Ihan tosta noin vain, ihan ex tempore. Oltiin kävelemässä ohi, mutta isompi ehdotti, että mentäisiin. Mentiin. Tosin vähän kyllä alkoi kaduttaa, kun kesken käynnin jouduin keskelle yhtä mun pahinta painajaista. Olen hukannut lapseni eläintarhaan. Isompi siis lähtenyt vähän harhailemaan mun tunkiessa pienempää rengasliinaan. Onneksi huomasin viereisen leikkialueen ja osasin jäljittää liikahduksen sinne. Hetken kyllä vähän ahdisti.

Niin, siis rengasliina! Hankin sellasen ja aika pian aloin miettiä, että miksi. Siis miksi kukaan ei pakottanut mua isomman aikana hankkimaan sellasta. Siis älyttömän kätevä! Pienempi kököttää tyytyväisenä lonkalla ja lisäksi sen saa imetettyä liinan suojissa. Nopea, pienikokonen, aivan sairaan kätevä. Olisinpa tajunnut jos kauan aikaa sitten.


Maamolta aikoinaan saatu taikakuutio jaksaa kiinnostaa.


Sunnuntaina käytiin katsomassa paikallista metsää. Vähän niinkuin Helsingissä keskuspuisto, paitsi ilman hyönteisiä ja mäntyjä. Yhtä vähän tienviittoja kuitenkin. Huonommat tiet, erityisesti kun vaunuilla yritti. Käveltiin kunnes jalat väsyi ja sitten käveltiin vielä takasin. Sitten kaaduttiin sänkyyn nukkumaan.

Täällä on ollu tosi lämmintä koko viime viikko. Ollaan oltu tosi paljon puistossa ja rakennettu tosi monta hiekkalinnaa (isompi tilaa: saari ja linna! Eli siis linna vallihaudalla), joista parhaimmissa jopa lehmät asusti. Ollaan syöti vähän jätskiäkin ja ihan vaan nautittu auringosta. Laulettu muskarilauluja, kun vaunujen seisomalaudalla seisoskelu on käyny isommalle tylsäksi. Ja pienempi on nauranut vaunuista tai mun lonkalta liinasta. 

Lehmiä ja linna

Pienempi puoliksi konttaa, puoliksi ryömii. Ryömiminen tapahtuu tetsaamalla vasen kyynärpää ja oikea kämmen lattiassa. Harjottelee kolmella raajalla tasapainoilua korkeassa polviasennossa. Olen nähnyt sen muutaman kerran istahtavankin (toinen käsi lattiassa) kesken lattiatouhujen. Ja välillä nousevan polvillee tukea vasten. Toisinaan mulla on kotona sellainen olo, että pieni, kolmiraajainen invalidi eläinparka seurailee mua ympäriinsä. 

Kolmella raajalla


Ja ainiin. Se yks juttu vielä. Me ollaan nyt näiltä näkymin muuttamassa syyskuussa Kaliforniaan. Morro.


7 comments:

 1. Mitä?! Kaliforniaan? Mäkin haluun!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuu käymään! Tulkaa kaikki! :)

   Delete
  2. Voi me niin tullaan, jos vaan saadaan matkakassa kasaan!

   Delete
 2. Kalifornia ja viimeisen kuva ilme varmaan kuuluu yhteen ..!? Vähänkö siistiä :D :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siistiä, hurjaa, pelottavaa, mitä näitä nyt on ;)

   Delete
 3. Kalifornia. Voi kateus :) Onnea matkaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vähän kyllä huimaa ja pelottaa jo nyt!

   Delete