Wednesday, October 14, 2015

3v-3kk-14pv & 11kk-18pv

Myyräpäivitys: myyrä löytyi seuraavana päivänä.

Kyselin sillon isommalta muistaako se yhtään mihin se myyrä olis voinut jäädä, johon isompi yhtäkkiä vakuutti varmasti, että se jäi kirjastoon tietokonepenkkien alle. Okei. Isomman muisti ja mielikuvitus näissä jutuissa kulkee aikalailla rinnatusten. Limittäin. Päällekäin. No anyway, en nyt ihan 100% aina luottaisi kaikkeen.

No anyway, ajeltiin kuitenkin seuraavana aamuna kirjastoon. Siellä juuri kirjaston tätönen teippasi myyrään lappua, jossa luki löytymisajankohta. Kivi vierähti sydämeltä. Myyrä palasi seikkailultaan. Meinasin alkaa nyyhkiä helpotuksesta.

Muita pävitiyksiä: meillä on asunto. Tosin ei se asunto, jonka parin päivän pähkäilyn jälkeen päätin haluavani, koska viivyteltiin ja toiset hakijat ehti tunnilla ennen meitä. Argh.No, hyvähän se toinenkin asunto on. Mä en vaan tajua tätä näiden lattiamattofetissiä. Siis syntyykö amerikkalaiset vauvat joku alkuruokalusikka kädessään ja ei elämässään pudota yhtään murua lattialle vai miten - siis MITEN - nää oikein selviää ruokailusta (sormiruokailu tai nou, kyllä meille aina tulee sotkua, isommaltakin vielä)?! Entä sitten kun vaipat jää veks. Amerikkalaisilla taaperoilla ei tule pissavahinkoja? Nggghh. Onneksi vuokra on pienempi, 'ylijäämärahat' käytetään viikottaiseen siivoojaan, joka höyrypesuroi matot.

Muutto olisi ensi viikonloppuna / viikon alussa. Olisi tässä vähän ikeoitavaa. Oon myöskin alottanut tutustumispäivien bookkaamiset isomman pre-schoolia ajatellen. Ja uus babysitterikin pitäis löytää. Nngghh.

Muut asiat ei sitten ookaan edistyny. Kai. Paitsi paikallistuntemus. Käytiin katsomassa punapuita Friscon pohjoispuolella ja ajeltiin Golden Gaten yli siinä samalla. Olivat valtavia, erityisesti puut, vähän myös silta. 

Isompi oli innoissaan, kun luettiin, että siellä metsissä asuu paljon myyriä. Pettymys oli kova, kun yhtään myyrää ei nähnyt (vain peuraan poikasen), vaikka omamyyrä (kyllä, yhdyssana) väitti kyllä nähneensä. Toisaalta, omamyyrä kurkkikin nenä pitkällä niihin lukuisiin myyränkoloihin, joita siinä kävellessä nähtiin.

Käytiin kanssa jo viime vuodelta tutussa Golden Gate Parkissa karuselleineen. Taas oli kylmä ja kolea. Puisto kiva ja karuselli pyöri lujaa (erehdyin tulemaan mukaan 'no kyllähän pienemmänkin on päästävä kyytiin'). Musta on tullut tasan niin seniili, etten kestä lasten karusellia puolta minuuttia pidempään alkamatta voida pahoin. Terve.

Noin muuten päivät kuluu millon puistoissa (kirottu jäätelöauto!), millon sisäleikkipaikassa. Tänään yritettiin uimaan pienemmän päikkäreiden aikana. Näin jo mielessäni haavekuvia kuinka lillun kiireettä vedessä isomman leikkiessä leikkejään .. vaan ei (tietenkään). Pienempi heräsi ennen kuin ehdin kelluketta sanoa ja ei toivoakaan uudelleennukahtamisesta. Ei auttanut kun hakea sille uimavaippa ja uikkarit ja unohtaa kiireettömät lillumistoiveet.

Meillä täällä kovasti harjotellaan puhumista.

Isompi harjottelee rohkeesti heloun ja baibain sanomista vieraille (pakko sopeutua kulttuuriin) ja pienempi harjottelee sanojen toistelemista. Tänään huudahti kerran isomman perässä ihan kirkkaalla äänellä 'kattokaa!'. Toisinaan saattaa kuulua se kakka, myös piiloleikkien 'täällä' on aika suosittu.

Joo, kyllä täällä elämä alkaa olla tosi paljon valosempaa. Pakkasessakin alkaa olla taas ruokaa, eikä aina tarvi kiirepäivällisen hetkellä kääntyä couscouksen puoleen!

Redwoodseja

4 comments:

 1. Hahah, ,meillä oli juuri äsken couscousia, kun illalla jooga ja yhdellä karate ja kiire ja muuta. En siltikään ehtinyt syömään, kun liian vähän aikaa joogan alkuun enkä halua oksentaa päälleni tunnilla. :D

  Kiva kuulla teidän kuulumisia ja että myyrä löytyi! Huh!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Couscous on ihan parasta! Meillä vakkari on ihan vaan avokadoa ja fetaa sekotettuna sekaan. Paitsi että nyt on sellanen tomaatti-kasvis-kastike, jonka oon purkittanu pakkaseen ja sieltä saa nopsaan sulatettua yhteen annokseen mukaan ja sekotettua. Onneksi molemmat lapsetkin tykkää :D

   Delete
 2. Esitän mikrosirua pakolliseksi tunnisteeksi pehmoleluihin. Tällä teemalla eduskuntaan? Nimim. Pientä, haisevaa ja harmaantunutta pupua jatkuvasti etsivä Pioni

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan MAHTAVA idea, sain päivän naurut! :D Nyt, myyrä kolmosen ollessa meneillään tämä muuttuu kokoajan relevantimmaksi. Siis nytkin se myyrä katosi aivan savuna ilmaan! Oli mukana kaupassa, oli (mun mielestä!) mukana autossa, mutta ei ollut enää kotona. Ei löydy mistään lost&foundista ja mahdollisia paikkoja on aika vähän.

   Epäilen, että jossain on musta aukko, joka nielee myyriä...

   Delete