Saturday, October 31, 2015

3v-3kk-31pv & 1v-0kk-5

Ahh. Viikonloppu.

Pukeuduttiin eilen - minä ja tytöt - pandapukuihin ja käytiin miehen duunissa trick-or-treattaamassa. Ja hei don't worry, ei oltu ainoita. Päinvastoin, mesta hulisi naamioituja tyyppejä - isoja ja pieniä - heiluttelemassa kurpitsakorejaan varta vasten trick-or-treattaamista varten designoiduilla pisteillä.

Isompi oli odottanu tätä jo pitkin viikkoa, kun sen pandapuku tuli postissa. Että koska mennään isin töihin pandoina! Jännän käänteen tähän teki se, kun vasta siellä paikan päällä kerroin mitä niihin kurpitsakoreihin laitetaan (karkkia). Karkkia? Siis minulle??

Onneksi syötyään muutaman se jo unohti ne, eikä oo sen koommin niiden perään kyselly (more for me). Tätä varsinaista juhlapäivää vietettiin ihan tavallisena lauantaina, puistossakin käytiin. Vaikea asennoitua synkkään loka-marraskuuhun, kun täällä edelleen aurinko paistaa ja ulkona on helle ja erämaa. 

Noin muuten tässä elo alkaa tasaantua. Meillä ei ole vieläkään sohvaa (mutta on tilattu!). Mulla on social security number. Isommalle ei ole vieläkään pre-schoolia, kolmea ollaan käyty katsomassa ja paria haluaisin vielä vilkasta.

Btw, fun fact: täällä kolme+ vuotiaiden ryhmäkoot on regulaatioiden mukasesti 12 lasta per 1 aikuinen. Että repikää siitä kun Suomessa kauhistellaan (ja siis mun mielestä kyllä ihan aiheestakin) ryhmäkokojen kasvattamista tarhoissa.

Fun fact #2: Täällä lapset on tarhoissa kengät jalassa. Sisällä. Siis ulkokengät jalassa. Samat, jotka niillä on ulkona. Myös nukkuessaan. Miksi? Koska (Kalifornian regulaatioiden mukaisest) jos tulee joku emergency (tulipalo, maanjäristys jne.) niin ei ehdi laittaa kenkiä ja ei ole turvallista lähteä ulos sukkasiltaan.

Morro. Näin suomalaisena tuntuu aivan tajuttoman epähygieeniseltä, vaikka kuinka ei olis loskaa ja mutaa ulkona. Ja vaikka kuinka eivät ulkoilisi sateella (huoh - vaikkakin sadepäiviähän täällä on tyyliin never). Ja vaikka kuinka tilat sanitoitaisiin päivittäin.

Mutta joo. Ollaan käyty puistoissa. Ollaan käyty kaupoissa. Ollaan askarreltu kotona Halloween-koristeita (mun alkeellisilla askartelutaidoilla, onneksi isompi on silti ihan innoissaan). Ollaan käyty uimassa. Ollaan käyty kertaalleen jopa tossa naapurikylässä - San Francisco, ootte saattanu kuulla joskus - tutustumassa paikalliseen Heurekaan (no, yhteen niistä monista). Ollaan saatu päivärytmi taas hallintaan: pienempi nukkuu yhdet pitkät päikkärit iltapäivällä, mikä tekee elämästä aivan tosi paljon helpompaa.

Oikeastaan tässä on ollu tosi paljon tosi iisejäkin päiviä. Isompi on innostunut kaikenlaisesta askartelusta tosi paljon ja saattaa hyvin istua tunnin pöydän ääressä laittelemassa tarroja ja piirtämässä ja kirjottamassa kortteja (osaa kirjottaa oman nimensä lisäksi ainakin isi ja pappa). Ja sitten niitä voi lähettää Suomeen ja Lontooseen sukulaisille ja kavereille. Ja jos tämä ajottuu pienemmän päikkärien aikaan, niin mähän saatan suorastaan hengähtää välillä! Se on viime viikkojen jälkeen aika wow.


Pandat valmiina lähtöön!
Synkissä Halloween-tunnelmissa.4 comments:

 1. Hehee, turvallisempaa olla kökkökengissä sisällä kuin sukkasillaan ulkona. :D Mieluummin sukat ulkona kuin kengät sisällä mutta maassa maan tavalla, kai.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, nauratti ja aiheutti epäuskon tuntemuksia samaan aikaan :D Kaikkialla omat kummallisuutensa!

   Delete
 2. Vahvistaa vain omakohtaista käsitystäni amerikkalaisten tyhmyydestä! Nähty on ja koettu.Mikään ei saisi mua muuttamaan sinne pysyvästi,ei edes se aurinko.Anteeksi ilmaukseni! Mutta niin se vain on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, eiköhän jokaisessa maassa ole omat kummalliset regulaationsa - Suomessa varmaan silmät saisi pyörimään ainakin meidän alkoholilaki (siis ei yhdeksän jälkeen?? Ei viiniä ruokakaupassa??).

   En tiedä mitä oot nähnyt ja kokenut, mutta sanoisin että näin isossa maassa on aika paljon nähtävää ja koettavaa ennen kuin kannattaa ajatella, että on saanut oikeasti kattavan kuvan :-)

   Oman kokemuksen perusteella sanoisin, että täältäkin löytyy kaikkea ihan laidasta laitaan ja suomalaisilla olis paljon opittavaa monessa asiassa - mutta myös vice versa.

   Delete