Tuesday, October 25, 2011

raskauden alusta

Musta on tavallaan aika hassua, että ensimmäinen neuvolakäynti on vasta siinä raskausviikoilla 7-10. Ei muuten, mutta nähdäkseni ensimmäinen kolmannes on kuitenkin varsin herkkää aikaa ja raskaana oleville naisille tarkoitettuja ruokaohjeistuksia kannattaisi alkaa noudattaa jo heti alusta alkaen.

Kuitenkaan mitään sellaisia neuvoja ei saa, vaan neuvolakin varmaan uskoo/arvaa, että kyllä nämä ohjeet ihan itsenäisesti internetistä luetaan. Ei edes puhelimessa antanut mitään vinkkejä. Ilmeisesti ekalla neuvolakäynnillä nämä kaikki asiat käydään hyvin läpi ja ohjeistukset saadaan. Mutta entäs jos EI ole niin oma-alotteinen, että lähtisi itse etsimään, vaan odottelisi rauhassa neuvolaa ja saisi siellä kuulla, että puolet syömistä ruoista on ollut raskaudelle riskaabeleja?

Anyway. Mulla tuntuu tulevan aina samaan aikaan nipistelyä vatsassa iltasin. Siis sellasta oikeasti melko ikävää nipistelyä. Onneks se kuitenkin menee suhteellisen pian ohi.

Ihana Mies adoptoi mulle ylläriksi pienen palan suojeltua jaavansarvikuonoa (Hesarissa oli tänään artikkeli, että jaavansarvikuonoja on enää viitisenkymmentä). Sweet <3

2 comments:

 1. Tulin tänne vastavierailulle. :-)

  Mäkin olin hieman yllättynyt, kun neuvola-aikaa varatessa ei tullut mitään ohjeita - ei edes, että käy lukemassa sieltä, täältä ja tuolta, mitä saat syödä, vaikka erikseen kysyin.

  Aika kuluu kovin hitaasti neuvolaa odotellessa...

  ReplyDelete
 2. Joo sama homma, neuvolaan tuntuu olevan vielä ikuisuus (mulla 8. marraskuuta).

  Kiva että vierailit! Ja hyvä löytää vertaistukiryhmäläisiä :)

  ReplyDelete