Tuesday, October 18, 2011

Tyhmistä kysymyksistä

Erilaisia keskustelufoorumeita luettuani täytyy sanoa, että nykyään näyttäisi olevan jonkunlainen trendi pilkata kyselijöitä, jotka tulevat palstoille kysymään apua ravintoasioissa. Paljon näkee sellasta 'voi herranjestas tätä hysteriaa, joojoo eihän raskaana saisi syödä kuin vaaleeta leipää, juoda vettä ja hengittää ilmaa.'

Tuntuu jotenkin kohtuuttomalta.

Näin ensimmäistä kertaa raskaana ollessa pää on täynnä (toinen toistaan tyhmempiä) kysymyksiä. Mutta luulisi sen nyt olevan ihan normaalia? Mäkin olen kuullut niin monta kertaa raskaana olleilta kavereiltani, että he eivät voi syödä asiaa X - esim. Brie-juustoa. Siis häh, miksi ei?? Ja sitten on selitetty. Kaikenkaikkiaan sitä on tässä vaiheessa vielä sellainen olo, että mikä tahansa ruoka-aine saattaa yllättäen olla sellasta, mitä ei raskauden aikana pitäisi syödä. Mistä ihmeestä sen voisi tietää tarkistamatta.

Menee varmaan jokaiselta jonkun verran aikaa siihen, että saa rakennettua oikeasti jonkun järkevän logiikan sen ympärille mitä saa ja mitä ei saa syödä.

Ehkä juuri tämän puitteissa sitä toivoisi enemmän kärsivällisyyttä niiltä ihmisiltä, joille kaikki on ihan pässinlihaa. 'Kyllä lapsia on syntynyt tähänkin asti ilman näitä kaikenmaailman hössötyksiä'. No onhan niitä, mutta niin niitä on myös mennyt kesken, kuollu, sairastunu vakavasti, vammautunut jne. vaikka kuinka paljon ihmisten välinpitämättömyyden, huolettomuuden tai tietämättömyyden takia.

Kaikki ne tyhmät kysymykset kuitenkin lähtee siitä, että tuleva äiti haluaa parasta lapselleen, haluaa tehdä asiat oikein ja haluaa olla vastuuntuntoinen. Kysymykset ehkä tyhmiä, mutta vielä tyhmempiä on suurin osa niistä vastauksista.

Hienoa, oon toista viikkoa raskaana ja alan jo nyt inhota noita ihmisiä noilla keskustelupalstoilla. No, kai se täytyy jossain sitten niidenkin päteä.

No comments:

Post a Comment