Saturday, October 5, 2013

1 vuotta, 3 kuukautta, 5 päivää

Kulinaristit skipatkoon tämän kappaleen yli, mutta mut valtaa aina välillä - noin kerran vuodessa, täysin satunnaisena hetkenä - kaipuu syödä yhtä lapsuuden herkkua. Makaroonilaatikkoa. Tai no, yleensä makaroonilaatikko meillä syötiin ennen laatikoitumista, eli siis ihan vaan makaroonia ja jauhelihaa. 

Mutta tärkeimpänä tässä on kyllä ehdottomasti aterian 'kastike'. Ja tämä on siis se lievästi shokeeraava paljastus. Ei nyt sentään mitään lakujätskiä suolakurkuilla, mutta kaikkien tapaamieni (perheen ulkopuolelta) mielestä TODELLA kummallinen yhdistelmä (monista suorastaan melko ällöttävä), mutta ei kuitenkaan riittävän kummallinen, että se voittaisi Michellin tähden.

Niin. Meillä makaroonilaatikkoon sotketaan ketsupin lisäksi reilu tujaus majoneesia. Ja sitten kaikki sekasin. Hyvää - kerran vuodessa.

Mainitsin eilen makaroonilaatikon pyrex-vuoassa. No, tässähän kävi niin kätevästi, että viikonlopun ruoat onkin jo vähän niinkun valmiina. Ja ehkä osittain senkin kunniaksi valmistin mulle ja lapselle vähän runsaamman aamupalan, kun mies jäi nukkumaan (meillä on viikonloppusin vuoroaamut).

Viikonloppu, mikä jännä illuusio. Meillähän on siis arkiaamuisin ihan yhtälailla aikaa istua rauhassa aamupalalla (niinä aamuina, kun oon kotona). Anyway, nää on ihania hetkiä, ihania aamuja. Munakasta, juustoleipää uunilohella ja raejuustolla ja tuoreita hedelmiä. Ja sitä hyvää seuraa.2 comments:

 1. Mun lapsuuden lemppari oli ruokalaji nimeltä makaroonipöperö, johon tuli makaroonin ja jauhelihan lisäksi pakastevihanneksia. Voitiin syödä ketsupin kanssa, mutta maistuisi taatusti myös majoneesilisällä. Mistä mun lapseni onkaan jääneet paitsi, kun mies hoitaa pääasiassa ruoan laiton.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pakastevihannekset sentään vähän terveellisempää kuin majoneesi ;)

   Meillä ruoanlaitto on jääny kyllä aikalailla mun käsiin (mutta en sinällään voi valittaa, koska mies kyllä hoitaa aika tasavertasesti kodin muita projekteja, joita en ite jaksais). Mutta täytyy sanoa, etten yhtään pahastuisi, vaikka joku ranskalainen tänne joskus tuliskin pyöräyttämään seuraavan viikon ruoat ;)

   Delete