Saturday, October 19, 2013

Kävikö pahasti?

Jonossa ollut postaus. Rosanna pisti aluille kampanjan, jonka tarkoitus on herättää ihmisiä auttamaan ja kokemaan myötätuntoa. Hyvä, mahtavaa! Ainakin Suomessa tuntuu, että ihmiset aivan käsittämättömällä tavalla ulkoistavat vastuun Muille ja mielummin katsovat pois, mikä heijastuu koko yhteiskunnan rakenteisiin. Myötätunto on ulkoistettu verorahoihin, koska kyllähän veronmaksaja 'teen jo osuuteni huonompiosaisten auttamiseen'.  

Ei tarvi mennä kauhean kauaksi voidakseen tehdä muutosta. Auttakaa hyvät ihmiset tuntematontakin. Se tuntematon on jonkun lapsi, äiti, aviomies, isoäiti, rakas. Ja opettakaa lapsenne auttamaan. Käykää vilkasemassa tämä Rosannan linkki ja lähtekää mukaan.

Linkittäisin tähän aivan  mahtavan Facebookista klikanneeni mahtavan, aiheeseen liittyvän videon, mutta enpä löytänyt sitä enää. Oh well.

No, ilman videotakin: opettakaa myötätuntoa itsellenne ja opettakaa myötätuntoa lapsillenne.2 comments:

 1. Hyvä muistutus ja hyvä kampanja! Kovasti ainakin yritän auttaa, kun huomaan jonkun sitä tarvitsevan. Joskaan alkohoholisteja tai narkkarin oloisia en aina uskalla ihan oman turvallisuuden takia.

  Tämä vastuun ulkoistaminen ja ohikatsominen ei muuten ole vain suomalainen ilmiö vaan tunnetaan ihan maailmanlaajuisesti nimellä bystander effect. Mitä enemmän tilanteella on sivustakatsojia, sitä epätodennäköisempää on, että kukaan heistä auttaa. http://en.wikipedia.org/wiki/Bystander_effect

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, kappas, bystander effect.

   Tän kampanjan Facebook-sivuilta saa lukea aivan älyttömän liikuttavia tarinoita sitten taas niistä hetkistä, kun joku on auttanut. Luo taas vähän uskoa ihmiskuntaan...

   Delete