Saturday, March 22, 2014

1 vuotta, 8 kuukautta, 22 päivää

Kaveri kutsui korkkaamaan grillikauden. Hyvään saumaan, päivä on upea, aurinkoinen ja lämmin. 

Itsehän heitin suorastaan hupparin takin alta veks, kun haravoitiin pihaa lapsen kanssa (näyttäisi siltä, että toi sen oma pikkuharava on osuu ja uppoaa huomattavasti paremmin tänä kuin viime kesänä). Pinottiin lehtiä pulkkaan ja vietiin ne kompostiin. Tehtiin hommia. Löysin haravoidessa unisen leppäkertun, jonka pistin kaiteelle aurinkoon heräilemään. Hetken kuluttua se oli hieronu talviunihiekat (unilumet?) pois silmistä ja kipitti pitkin kaidetta. Yritin tohkeissani esitellä lapselle, joka ei kylläkään ollut kauhean impressed, vaan halusi mennä jatkamaan haravointiprojektiaan.

Ja siis onhan tässä ollut kaikenlaista. Hoitotypy vähän pidemmällä sairiksella (auts) ja siitä riemusta uusi, vieras hoitaja keskiviikkoa käymässä (kaikki meni loistavasti ja kutsun sen mielelläni uudestaankin hoitamaan). Pappa sitten torstaina ja perjantaina (kaikki myös loistavasti, papalla taikakosketus, jolla se saa lapsen nukahtamaan päiväunille hetkessä. Itse väittää lapsen vaan olevan armollisempi kun tajuaa, että tässä ei nyt ole ihan ammattilainen hommissa). 

Ja niin, ollaan leikitty lapsen kanssa kurassa, käyty kavereilla kyläilemässä, maattu vierekkäin hangessa katsomassa lumisadetta, laulettu lauluja ja juteltu vaikka mistä. Tää, kun puhetta yhtäkkiä tulee vaikka miten ja se osaa vaikka mitä sanoja, joita en taatusti ole sille opettanut. Tää on ihan huikea vaihe. 

Yks päivä se leikki kassakoneellaan ja sanoi ehkä 'raha tulee'. Vilkasin sitä ja kysyin, sanoitko kakka tulee?. Se pysähty, katsoi mua takas ja sanoi kummastuneena 'en..?'. Tänään juoksi nakupöllönä pitkin kotia (no, vaippa päällä), kiskoi kengät jalkaan ja huuteli lähdetään puistoon! Ja ehkä yks tärkeimmistä, osaa kertoa, että masu pipi. Tai pipi suussa (hammas puhkeaapi). Onhan se siistiä. Silti syliin on edelleen tetään. Kuka osaa tulkata, _mistä_ toi oikein tulee?2 comments:

  1. tetään=pesään?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, aika hyvä veikkaus! Maamo on alkanut kutsua syliään pesäksi ja se on itseasiassa taipunut myös muotoon 'tetään'. Tää kuitenkin alkoi paljon ennen maamoa ja mä en itse ainakaan muista käyttäneeni sanaa 'pesää'. Hmm...

      Delete