Thursday, March 12, 2015

2v-8kk-12pv & 4kk-16pv

Täällä kyllä äitejä kohdellaan hyvin. Ainakin bussikuskien osalta. Aamulla päästiin dösään, vaikkei mulla ollut matkakortissa rahaa. Seuraavalla reissulla kuski huomasi mun juoksevan, mutta jäävän valoihin ja jäi odottamaan mua dösärille. Varmaan tyyliin minuutiksi! Kaksi hyvää bussikuskikokemusta samalle päivälle. Vain Lontoossa!

Jätettyäni isomman tarhaan jäin juttelemaan yhden äidin kanssa. Se tuli kysyneeksi ollaanko me mietitty kouluja vielä. Pieni hiki nousi pintaan.

Ollaan, voi kyllä ollaan. Ja siis aargh, tää on kyllä mahtava aihe unettomille öille. Tutkimusten mukaan (täällä) yksityisillä ja julkisilla kouluilla on oikeasti merkittävä ero lapsen elämän (ja jatkokoulutuksen) kannalta. Mutta ne yksityiset koulut .. no ne siis maksaa. Eikä silleen ihan vähän. Äkkiseltään, jos pistettäisiin molemmat lapset yksityiseen, se maksaisi n. 30 000e vuodessa. Vaikka oltaisiin molemmat duunissa se on silti aika paljon rahaa. Ja turha edes ajatella, että saisi säästöön mitään.

Ja siis täällä pitäisi lapsi saada johonkin yksityisen koulun nurseryyn nyt about kolmen vanhana, että se pääsisi siitä sinne itse kouluun. Niin, ja sekään ei riitä, vaikka rahaa olis kuinka. Suurimpaan osaan yksityisistä kouluista mennään pääsykokeiden kautta. KYLLÄ, pääsykokeet kolmevuotiaille lapsille!

Sinänsä hölmöä, että tätä kauhistelen, koska itekin mä olin koulussa, johon kai oli jonkinlaiset pääsykokeet - tai ainakin karsinnat ja siellä oltiin tarhaikäisestä eteenpäin.

Tämä kerhokaveriäiti huokaili stressaantuneena, kertoi että oli saanut lapsensa johonkin kouluun paikalle 98, kun tyyliin 12 otetaan sisään. Keskustelu jäi vähän kesken, koska sillä oli kiire rentouttavaan akupunktioon. 

Mä olin kaavaillut tarhan ajaksi rauhallisen, kiireettömän ruokakauppakäynnin, mutta pienempi heräsikin yllättäen Manducassaan ja minä siis tanssin kaupan läpi (hereillä ollessaan täytyy olla kokoajan liikkeessä, mutta tulee Suuri Tyytymättömyys (pienemmälle)) ja mukaan tarttui vähän sitä sun tätä. Sitten scootteroitiin (eli isompi potkulautaili, minä jarruttelin sitä talutushihnalla) auringossa kotiin ja isompi mietiskeli, että jos mennään oikein lujaa, niin saatetaan törmätä autoon ja auto menee rikki.

Joo, kouluhaut. Näitä juttuja, jotka ei ollu todo-listalla kauhean korkealla tänne tullessa, mutta sitten sitä havahtuu, että shit. Pitääköhän meidän tulla Suomeen kouluun. 

In other news: avattiin terassikausi. Ikeasta tilatut kamat tuli ja päästiin ulos syömään välipalaa. Kevät!

Sitten isompi teki mulle lääkärintarkastuksen. Pitää työdä Ikeapattilleja (?? toim. huom.) jotta palanee. Ja juoda vettä. Ja tättä lokotut, joka ei pittä.  Pienempi ärisi lattialla stetoskoopille ja ryömi tutkimaan kuumemittaria. Mä mietin, että huomenna on taas perjantai ja muskari. 

Kerhoon kerhoon!

Avajaiset2 comments:

 1. Mulla on kaveri, joka muutti heti lukion jälkeen Englantiin. Meni au pairiksi perheeseen, johon sitten lopulta jäi useammaksi vuodeksi. Sitten hän välissä opiskeli jokusen vuoden yliopistossa ja nyt on taas "nanny" kahden lapsen perheessä. Vanhempi on (sika)kalliissa yksityiskoulussa ja vauva on nannyn kanssa kotona. Äiti meni töihin, kun lapsi oli 4 kk. Nyt en enää ihmettele, jos nuo koulut on tuon hintaisia! Pakko painaa pitkää päivää, jotta saa lasten koulut maksettua. On tuo vaan niin erilainen maailma. Onneksi meillä koulutus on maksutonta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, sano muuta! Tuli tosiaan vähän sellanen olo, että ehkä pitäisi kyllä tulla takasin suomalaisiin kouluihin.. Kun täällä vielä on niin iso ero (ilmeisesti) yksityisen ja state schoolin välillä.

   Ja tosiaan, täällä toi äitiyslomailu on vähän eri homma kuin Suomessa. Suomi parempi - ehdottomasti! :)

   Delete