Friday, July 10, 2015

3v-0kk-10pv & 8kk-14pv

1) En edes muista oonko kertonut: palkkasin beibisitterin. Ruotsinsuomalainen typy, joka juttelee lapsille (hyvää) englantia. Olen (olemme) thrilled! 

2) Pakattiin em. beibisitterin suosiollisella avustuksella (lähinnä piti lapset kaukana matkalaukuista) kamppeemme (jälleen kerran), yllätettiin taksikuski tarviimalla lastenistuin (jälleen kerran - vaikka joka kerta sen kirjotan selkeästi tilaukseen ja se multa jopa etukäteislaskutettiin) ja köröteltiin lentokentälle. 

Turvatarkastushässäkät, odottelua ja onnistuin ostamaan itelleni wrapin ja pirtelön. Kultainen virkailija hommasi meille tyhjän kolmen penkin rivin - onneksi! Pienempi on alkanut olla aika mobiili ja tyhjä penkki antoi mahdollisuuden vapauttaa se kurkkimaan käytävälle ja muutenkin poistumaan välillä sylistä.

3) Myyrä on korvattu. Juteltiin etukäteen miten myyrä on siellä Suomessa sitten meitä vastassa ja se on käynyt suihkussa ja muutamat spa-hoidot tässä ja on ihan kiiltävä ja pörheä ja tukkakin on sille kasvanut takasin. En tiedä menikö läpi lapselle, mutta ainakin se on sitä hyvin kiintyneesti rutistellut. Mua sen sijaan vieläkin harmittaa mihin se edellinen myyrä oikein katosi, kun mikään vaihtoehto ei tunnu kauhean uskottavalta. Myh. Myyrän musta aukko?

4) Juhlittiin isomman synttärijuhlat Lontoo-kavereiden kesken. Pari perhettä joutui perumaan ja lopputuloksena vierasmäärä taisi olla just optimaalinen (lue: hallittavissa). Vastoin paikallista normia juhlat oli meillä kotona, eikä lapsille viihdyttäjää. Sen sijaan aikuisille oli kaljaa. Mutta mun mielestä sapluuna toimi: ruokaa (liikaa), ilmapalloja (liikaa, mutta ketään ei haitannut), musaa ja saippuakuplakone. Oli hyvä. 

5) Sain tsekattua yhden kohdan TODO ennenkuin kuolet -listalta pois: kävin katsomassa livenä Whose Line Is It Anywaytä, kun ne veti muutaman livekeikan Lontoossa. Siis ei edes hävetä myöntää, jännitin kuin teinityttö 1D:tä ja olin ihan että VAU, kun ne tyypit tuli lavalle ja siis VAU nehän näyttää ihan samalta kuin telkkarissa ja puhuu samoin ja siis VAU, MÄ NÄEN TÄN KAIKEN LIVENÄ! Kahden viinilasillisen jälkeen uskalsin nostaa käteni kun vapaaehtosia pyydettiin, mutta (varmasti kaikkien osapuolien onneksi) mua ei valittu. 

6) Ollaan oltu nyt pari päivää Suomessa, eikä tää vaihteleva kesäsää oo edes haitannut. Isompi on ollut aivan täpinöissään isovanhempiensa kanssa (ovat tulossa just saaresta kotiinpäin, hyvä kun jaksoi moikata lähtiessään) ja pienempi tottui äkkiä mummuun ja pappaan ja oon aika luottavaisin mielin jättämässä sitä hoitoon ja menossa pariksi tunniksi pelaamaan. Siis videopelejä! Siis lanit! Voi onnea! 

7) Kävin hoitamassa nyt täällä Suomessa sen papa-kokeen. Kaikki vaikutti kuulemma oikein hyvältä ja ei ole syytä epäillä, että papa-kokeesta tulisi mitään ylläreitä. Mutta odottelemme tuloksia.

8) Hyvä ihme, kun lapset ei näillä lakeuksilla näemmä nuku! Isompi vetää jotain 8h yössä ja mahdollisesti päikkärit kun oikein ajotetaan ja yritetään. Onhan se siis ihanaa, kun mummun ja papan kanssa on ihanaa ja haluaa vaan leikkimään leikkimään eikä yhtään nukkumaan, ei iltaisin eikä (nukkumaanmenoon nähden) järjettömän aikasen herätyksen jälkeen. Mutta siis entäs uni?!

Ja siinäpä ollaan nyt. Vielä olis edessä kavereita, landea, lisää saarta, serkkuja ja sukulaisia ja juhlia. Näihin mennään.

Synttäripöytä, ilmapallot ja jalka


2 comments:

 1. Voi tuota myyrää! Spa-hoidot ja kaikki :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! :D Laps ihmetteli, että onpa myyrällä kimmalteleva turkki.

   En noin periaatteessa ole lapselle valehtelun kannalla, mutta tässä tuntui kuitenkin parhaalta ratkasulta. Tai tätä olisin ehkä toivonut itse vastaavassa tilanteessa. Pääasia, että myyrä on back :)

   Delete