Friday, August 28, 2015

3v-1kk-28pv & 10kk-2pv

Perjantai-ilta. Mies jätti minut ja lapset. No oikeastaan se teki sen jo aamulla half past too early. Lisäksi se kuulemma kyllä palaa sunnuntaina lasten nukutuksen aikoihin. Jotkut polttarit Suomessa vissiin. Vaikka olis lapsia hoidettavana ja vaimolle vapaa-aikaa annettavana! En tajuu!

No, siispä tietenkin pienemmälle nousi (jo keskiviikkona) kuume (please let it be vauvarokko ja huomenna ohi!). Hampaita sille on kanssa tulossa, mutta tuntuis oudolta, että ne nostais näin korkean kuumeen. Alkoi myös tuottaa tänään ripulisia tuotoksia (tietenkin). Vaikea sanoa johtuuko kuumeesta vai kuume siitä vai onko ihan toisistaan irrallisia.

Tuuletin anyway illalla molempien  lasten nukahdettua nopeasti ja helposti (ja mun ehdittyä juosta jopa suihkussa), koska nää nukutushommathan niitä vaikeimpia (edelleen) on. Pienempi menis myöhempään nukkumaan, mutta isompi kaipaisi näköyhteyttä unta hakiessaan. No siis on siitä ennenkin selvitty, mutta vaatii astetta enemmän luovuutta.

Niin, ja ollaan tosiaan aika keskellä vauvavuoden vikaa neljännestä - tunnetaan myös aikana, jollon ei nukuta. Tulee hampaita ja kävelyä ja ties mitä kaikkea ja unet on ihan rikki. Kuten myös minä. Tällä hetkellä pienempi nukkuu mun sylissä, koska muuten heräilee vartin välein (kyllä, annoi käteni panttivangiksi, ettei tarttisi hyppiä sohvalta vartin välein vähintään  vartiksi nukuttamaan. #thelesserevil). Yöt mennään fifti-fifti sängyssä ja jumppapallolla (haaveillen ajasta, jollon yöt on taas ehjiä).

Kävi mielessä, että tulee aika, jollon noi nukkuu yönsä ihan ite omassa huoneessaan. Herää kun herää, pukee mitä haluaa ja syö mitä syö. Tuntuu kaukaiselta, mutta vuodet vaikuttaa kiihdyttävän vauhtia siihen malliin, että se aika tulee nopeemmin kuin luuliskaan. 

Naapuri kävi tuomassa leipää (tajuttoman hyvää sellasta!), kattoi mua hetken ja totesi: you look shuttered (= rättipoikki, uusi sana, jonka opin täällä). Jep, eka päivä vasta meneillään ja olo on aika kiskakii.

No anyway, tilanne on nyt tämä. Istun sohvalla vauva toisessa kädessä ja kirjotan blogia toisella (ja vähän nillitän facebook-chätissä). Toivoisin että toisessa kädessä olis lasillinen punaviiniä, mutta sen hakeminen keittiöstä olis aivan liian iso prosessi. Kirjottavan puolen hartia alkaa olla aivan käyttökelvoton kohta (en saa enää päätä kääntymään vasemmalle. Voi haitata lastenhoitoa), eli alanpa valmistautua viettämään yötä taas hyppien puoliunessa jumppapallolla.

Koska perjantai-illoista tuli näin villejä?!

Btw. Tänään opittua: unlike isompi, pienemmän kynsiä ei saa leikattua näyttämällä sille Shaun the Sheep - Life's a Treat -biisiä. Se haluaa käyttää käsiään taputtamiseen ja sohvan rummuttamiseen!

Juomatauko.

Pipo päässä elokuussa. Ei olis tarvinnu, mutta itte
halus!

2 comments:

 1. Moi! Olen pahasti tippunut kärryiltä teidän kuulumisista, mutta siitä huolimatta - tai ehkä juuri sen takia - paiskaan sulle Liebster Awardin! :D Olisi kiva kuulla sun vastauksia. Mulla on uusi blogi, johon tulee mm. tanssiasiaa, tervetuloa kyläilemään! :) T. Pau - Luovimista / ex-Lilleri78

  http://luovimista.blogikoti.fi/2015/09/01/liebster-award-kysymyksia-ja-vastauksia/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! <3 <3 Otan homman työn alle :-)

   Delete