Thursday, February 18, 2016

3v-7kk-18pv & 1v-3kk-22pv

Oli kuulkaa astetta jännempi keskiviikko eilen.

Ihan ensinnäkin tulin ottaneeksi vahingossa toiseen kertaan influenssarokotteen. Nyt tällä hetkellä tilanne on se, että isommalla, pienemmällä ja miehellä on nolla influenssarokotetta. Mulla kaksi. Keskimäärin puoli rokotetta siis? Onko riittävä suoja? Aivot, voisitteko olla nyt yhteistyössä mun kanssa?

Toisekseen, kävin tekemässä autokoulun teoriakokeen. Ei niin, että muistaisin minkälaista se Suomessa oli, mutta ei se kyllä tämmöstä ollut.

Ensin jonotettiin. Tiskillä mukava mies toivotti tervetulleeksi Kaliforniaan ja kertoi ihailevansa suomalaisia saunoja. Antoi ensimmäisen kokeen (perustietolomakkeen) täytettäväksi, ja tietty mokasin sen. Pyysin nolona ja sain toisen lomakkeen. Kaupan päälle vielä vinkin asuntokompleksista, jossa on sauna! Onnistuneesta suorituksesta sain palkinnoksi vuoronumerolapun ja driver's manualin (ihan kuin siitä tässä vaiheessa enää olis mitään iloa..) ja pääsin seuraavaan jonoon. 

Btw: siihen lomakkeeseen laitettiin ajokorttiin tulevat tiedot, mm. pituus, paino (koska tämä ei koskaan muutu), silmien väri, hiusten väri (tämä varsinkaan ei koskaan muutu) ja osote (jokaisen muuton jälkeen uusi ajokortti? Kätevää...).

Vuoronumerolapulla pääsin seuraavalle tiskille, jossa mukava nainen naputteli lomakkeen tiedot ja kävi ilmi, että se mun toka lomake oli väärin täytetty, eka olis sittenkin ollut oikein. Double-fail. Nainen oli kuitenkin mukava, tarjosi suklaakonvehdin (??) ja teki näkötestin (siellä oli sopivasti näkötestitauluja roikkumassa katosta virkailijoiden selkien takana). Mä unohdin mun pankkikortin PIN koodin ja jouduin häpeissäni kaivamaan sen luurini kätköistä. Aivot, what's going on??

Siitä seuraavaan jonoon, ottivat samantien ajokorttiin tulevan kuvan. Kuvauspisteeltä päästiin viimeinkin kosketusnäyttö-tietokoneiden luokse, jossa se varsinainen koe oli. Kysymyksiä 36, viisi kai sai mennä pieleen, kolme kysymystä sai skipata. Ja pahin homma kokeessa? Se ei näyttänyt mitään progress baria tai kysymysnumeroita! Koe tuntui loputtoman pitkältä, kun loppua kohti jokaisen kysymyksen jälkeen rukoili, että ole viimenen, ole viimenen, ole PLIIIIS viimenen. Ai et ollu.

Ihmeen kaupalla pääsin läpi. Ottaen huomioon parin edellisen yön heikot yöunet ja mun aivojen totaalilahoamisen siltä päivältä.

Vielä yksi jonotus ja homma oli vihdoin ohi. Mutta hei, self-five! Enää pitäisi suorittaa se varsinainen ajokoe, jonka yksi tuttu oli feilannut ihan vaan sen takia, että parkkikselta lähtiessä yksi takarenkaista oli tullut jalkakäytävän korotetun, eikä madalletun kohdan yli (I'm not kidding). Morjens!

Kävin sitten illalla vielä Whole Foodsissa. Kattokaa nyt: Unlimited access to mother's milk. Alan parkua kohta.


1 comment:

  1. Ajokortin hakeminen vaikuttaa ihan samalta ku 14v sitten ku ite Texasissa sain kortin. Ainut mikä on kehittyny on, että sillon lomake täytettiin lyijykynällä paperille :) Ajokokeenki sain kerrasta läpi, se ei kyllä ollu vaikeeta. En ollu ees ajanu ikinä autoa sitä ennen joten kyllä siitä selviää jos on jo kortti ollu. Oon vähän aikaa lueskellu blogia, kiva lukea tein kansainvälisestä elämästä!

    ReplyDelete