Thursday, September 13, 2012

kuukausi 2, päivä 14

Oon alkanut miettiä, että mun aikasemman suihkutissi-diagnoosin sijasta suurempaa kärsimystä saattaa (ainakin osuvien oireiden perusteella) aiheuttaa tosiaan refluksitauti. Ongelmia tämä tuottaa lähinnä juuri ennen nukahtamista (näkyy muun muuassa vihana oikeaa rintaa kohtaan), ja ajattelin olla nyt viikonloppua maidottomalla dieetillä. Jos sattuis olemaan jotain apua.

Mulla sen sijaan tuli eilen illalla kurkku ihan tosi kipeäksi ja se on vaan nyt aamua kohti pahentunu. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tästä nousee pian lämpö/kuume, ontelot menee tukkoon ja seuraavat pari päivää on ihan superkurja olo. 

Tuntuu kuin odottaisin väistämätöntä atomipommi-iskua. Oikein mitenkään ei voi valmistautua - paitsi henkisellä tasolla - ja seison vaan leuka rinnassa odottamassa koska räjähtää. Lähinnä siis muistelen joskus raskausaikana jo miettineeni, että miten ihmeessä kipeänä selvitään lastenhoidosta.

Laps ei vielä osoita kipeytymisen oireita, mutta vähän luulen, että sekin on tulossa sieltä. No, onneksi mies alkaa olla selättänyt flunssansa ja saa sitten pitää huolta meistä molemmista.

6 comments:

 1. Mutta koska sä imetät, lapsi saa vasta-aineita maidosta, eikä ehkä tule niin kovin kipeäksi.

  Mikä ei tietysti välttämättä lohduta, reipas lapsi ja kipeä äiti on ihan kökkö yhdistelmä sekin :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun vastustuskyky ei ole nyt ihan vakuuttanut mua tän flunssan suhteen ainakaan. Tosin tietty jos mun elimistö olis ehtiny ihan sikanopee tehdä vasta-aineita, jotka olis siirtyny lapselle, who knows :)

   Onneks lapsi on pieni, eikä niin menevä vielä, ja onneks mies on terve ja on viikonloppu!

   Delete
 2. Mutta miksi sä maidottomalla meinaat olla jos refluksia epäilet? Eihän maitoallergia ja refluksi oo sama juttu. Refluksissa se mahanportti on löysä ja maitoa pääsee nousemaan ylöspäin.
  Ja eikö noita maidottomia yms dieettejä pitäis pitää vähintään 2 viikkoa että näkee vaikutukset. Näin muistan kuulleeni. Yks mikä vois tossa refluksissa auttaa on nostaa sängyn päätyä ylöspäin niin ei pääse niin helposti maito nousemaan.
  Ja sitte apteekista saa semmosta maidonsakeuttajaa jolloin ei sitte pääse se maito nousemaan ku siitä tulee paksumpaa. Mutta siinä oli jotenki aika hurjat määrät nestettä mitä sen kanssa piti antaa. Olikohan pari desiä mihin se piti sekoittaa ja monta kertaa päivässä. Eli toimii paremmin jos lapsi on pulloruokinnalla. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärsin lukemastani, että maitoallergia aiheuttaa samanlaisia oireita, puklua ja puklujen aiheuttamaa epämiellyttävää kouristelua, joka saattaa johtaa rintaraivareihin. Eli joo, refluksitauti johtuu mahaportin löysyydestä, mutta sitten allergiat saattaa aiheuttaa samankaltasta käytöstä.

   Ja joo, näemmä pitäiskin kokeilla vähintään se pari viikkoa, eikä pari päivää.

   Hautasin nyt ainakin tältä erää ton maidottoman dieetin, näin flunssassa ei kapasiteetti riitä ylimääräseen... Lisäksi toi refluksikin vaivaa oikeasti niin vähän, että ei tässä hätää :)

   Sängynpäädyn kohottaminen on vähän vaikeaa, kun laps nukkuu mun vierellä, pää about tossa mun rintojen kohdalla, joten kohotuksen pitäisi olla hyvin paikallista :-) Mutta katon jos keksin jotain - ja jos alkaa olla oikeasti tarvetta.

   Mutta kiitos vinkeistä!

   Delete
 3. kohota teidän oman sängyn päätyä :)

  ReplyDelete