Sunday, September 9, 2012

kuukausi 2, päivä 9

Meillä oli viikonloppuna taas bändin kanssa keikka, ja  laps meni tällä kertaa mun siskolle hoitoon illaksi. Hoitoreissua varten tehtiin aikasemmin viikolla empiirinen testi, jossa mitattiin lapsen tuttipullo-sietokykyä. Hypoteesin mukaan aikaisempi sietokyvyn heikkeneminen on johtunut tuttipullon sisällöstä, joten koetta varten sisältö vaihdettiin korvikkeen sijasta pumpattuun maitoon. Huomioon oltiin kuitenkin otettu, että syitä saattaa olla muitakin, muun muuassa sisäsyntyinen viha tutteihin ja tuttipulloihin.

Hypoteesi kuitenkin piti paikkansa. Se voitaneen laskea hyväksi ja huonoksi uutiseksi. Hoitajan verenpaineet pysyvät kurissa, kun laps saadaan ruokittua ilman raivokasta väsytystaistelua. Tämä kuitenkin tarkoittaa laiskan äidin työllistämistä pumppaamaan. Hmph. Se on mulle kovin aikaavievää ja ärsyttävää touhua.

No, ei auttanut kun muistella hyvät ja huonot vinkit aiheeseen liittyen ja ryhtyä toimeen. Ajattelin, että aikaa ja vaivaa (hah) säästääkseni pumppaisin toisen rinnan samaan aikaan, kun imetän toisesta. Kuulemma flow on hyvää ja tämä multitäskäys säästää aikaa.

Valmistin (sähkö)pumpun käyttövalmiiksi, otin lapsen syliin istuen itse risti-istunnassa sohvalla (koska niinkuin obviously tätä ei voisi tehdä kyljeltään makuulta duh) ja aloin etsiä sopivaa kulmaa, jossa sekä laps, että pumppu saisivat hörpittyä maitoa. Ja näin alkoikin sitten show, josta jopa Circue du Soleil olisi ollut ylpeä.

Vääntelin, kääntelin, lohdutin nälissään itkevää lasta, vaihdoin asentoa, nostin lattialle pudonneen pumpun, imetin vähän, vaihdoin uudelleen asentoa, vaihtelin mietteliäästi lasta puolelta toiselle, nousin sohvalta, peruutin takasin sohvalle ja yritin ajatella out of the box. Lopulta laskin lapsen sohvan reunalle, menin itse lattialle viereen ja todella epämukavasti ja kiikkerästi imetin ja pumppasin. Hirveän helppoa ja mukavaa.

Nyt joku voisi ehkä kertoa miten ihmeessä te kaikki muut naiset sen teette? Siis tämän imetys + pumppaus -combon? Onko teillä joku mystinen kolmas go-go-gadget-HAND, joka singahtaa tarvittaessa kyljestä? Vai mahdollisesti puoliso, joka roikottaa lasta sylissään rintasi kohdalla samalla, kun itse pumppaat (puolison voinee korvata myös jollain seinään asennettavalla Baby Björn (tms kantorepulla, josta laps voi sitten kurotella maitoa kohti)?  Anyway, siis niinkun saisinko ihan step-by-step ohjeen kuvilla havainnollistettuna? Mulla on Aventin sähköpumppu, 2kk laps, itse tehty imetystyyny ja osaan spagaatin. Mitä muuta tarviin?

Manuaaleista puheenollen. Asennettiin (mies asensi kun minä kikatin vieressä) vaunuihin talvi/maastorenkaat. Mukana tullut manuaali ei vakuuttaanut. Ja harmillisesti pyörätkään eivät nytsit enää käänny agiilisti. Toisaalta ne varmaan sitten kestää talvea ja Espoon luontoa paremmin. Kun kerran sinne metsän keskelle muutetaan...2 comments:

  1. Ei kyllä olis onnistunut, tyydyin siis alkuaikoina pumppaamaan ja imettämään eri kerroilla.

    ReplyDelete
  2. Lapsi pakataan siihen syliin niin ettei siitä tarvitse pitää kiinni ollenkaan. Tyynyjä kiiloiksi kriittisiin kohtiin, korokkeeksi vauvan alle yms..

    ReplyDelete