Monday, October 7, 2013

1 vuotta, 3 kuukautta, 7 päivää

Tänään se nyt sitten tapahtui. Menin hakemaan lasta hoidosta ja sen sijaan, että olis juossut halaamaan mua, kuten ennen, tyyppi vilkasi (), lähti tulemaan kohti ja pysähtyi matkalle leikkimään. Vähän ajan kuluttua katsoi uudestaan ja alkoi lähestyä, tällä kertaa VEITSI (no, sellainen puinen lasten leikkiveitsi, jolla palotellaan puisia tarravihanneksia) kädessään. Ennen tätä, hoitokaverilapsi oli jo ehtinyt tulla halaamaan. It's all downhill.

Muitakin muutoksia: ollaan tultu pisteeseen, jossa totesin miehelle sä saat nukuttaa lapsen joka ilta tästä lähin. Laps sammuu miehen nukutukseen (jo monetta kertaa!) parissa minuutissa (vannoo, ettei kloroformia ole apuna), kun taas mun läsnäolo tuntuu erittävän jotain levottomuuspulveria, joka aiheuttaa kieriskelyä, heittelehtimistä, kiipeilyä ja muita ei-toivottuja vaikutuksia. 

Anyway, kuulemma blogeissa on tällä hetkellä hetkellä usein aiheena arkiruoka, tulee täältä kanssa kaikenlaisia vinkkejä kehiin. Onhan siis blogitrendien harjalla pysyttävä ja sitä paitsi siellä lapsen ja hellan välissä sitä aikaa tulee vietettyä. Eli ilmaiseksi vinkkejä .. tai siis sunnuntaina opittua:

- Kuha on tosi kuivaa. Jos sen pyörittelee pulliksi ja paneroinnin kautta uuniin kypsymään, tuloksena on kuivia, kivikovia palloja. En oo ihan varma vielä miten tuun pelastamaan nämä.

- Sunnuntaisin ei kannata lähteä ostamaan lihatiskilihaa. Toisaalta, porsaan uunifileestä (??) tulee myös ihan hyvää nyhdettynä ja riittoisasti maustettuna.

- Kun lättyyn laittaa suolaa, muutaman eksyneen vihannespalan ja sokeria ja sen paistaa pannulla, jossa on paistettu kalaa ja lihaa (eikä sitä pese välissä), tulos on TOSI jännän makuinen! Tosin, ei kuitenkaan sellasen Michellin-tähden jännän.

- Lapsen saa syömään lohta, kun siihen sekottaa jugurttia ja raejuustoa (….)


Eli siis viikon ruokalistalle kuuluu kuhakiviäpullia, uunivihanneksia (bataattia, perunaa, porkkanaa). Lisäksi kana-parsakaali-ohrattoa (keitä ohra ja höyrystä samalla kanafileet. Nyhdä kanat haarukalla kivaksi ja sekota uunivuokaan ohran kanssa. Päälle parsakaalia. Viimeistele uunissa). Ohessa syntyi, krhm, välimerellinen lisuke lapselle (paneroinnista ylijäämä vehnäjauhot + kananmuna pannulle ja päälle perunasipuliseosta. Avot: espanjalainen munakas) ja kasvissuikale-jauheliha-munakas (fine, mies osallistui). Sitä nyhtöriivittyä possua en viiti lapselle tarjota, sen verran mausteista tuli. Mutta aikuisille maistuu.

Kuvia ei ole tarjolla, vaikka muutaman räpsäsin. Jätetään mielikuvitukselle tilaa!


2 comments:

  1. Sulle on haaste mun blogissa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, huomasinkin jo toissa päivänä, aloin vastata, mutta jäi kesken. Kiitti! :)

      Delete