Monday, November 11, 2013

1 vuotta, 4 kuukautta, 11 päivää

Vähän voin kehua: meillä ei pääse pyykit kerääntymään, vaan pyykkikori on jatkuvasti lähes tyhjillään! Ihan omaksi (tai edes miehen) ansioksi tätä ei kuitenkaan voi kyllä laskea, vaan meillä(kin) asuu pyykkikoneen, pyykkikorin ja puhtaan (sekä likaisen) pyykin rakastaja.

Pyykkikori. Sen sisälle pääsee kiipeämään ja kun oikein pyytää, joku sen nappaa ja alkaa keinuttaa. Ja kun vielä pyytää vähän lisää, sinne saa mukaan (mumaä) pandan (nalle!) tai myyrän. Pyykkikori hoveroi ja lentelee välillä pitkin olkkaria, välillä sillä pääsee hissinä alakertaan (tai yläkertaan alhaalta) ja välillä se on tyhjä ja välillä täynnä. Lisäksi sinne on yksinkertaisesti vaan ihan fantastisen hulvatonta pudotella kamaa! Palikoita, rinkuloita, puhtaita ja likasia vaatteita, nalleja, you name it! Ja mikä parasta, luultavasti myöhemmin tapahtuu suloinen re-uniting, kun koriin pääsee matkustamaan.

Vanhemmille tästä on lähinnä kahvakuulallista hyötyä.

Pyykkikone. Laulaa käynnistyessään, laulaa valmistuessaan. Välissä piippailee, kun ohjelmaa valitaan ja joskus piippailee muuten vaan (lähinnä kuivuri - ERROR ERROR, tulkaa nyt hyvä ihme joku tyhjentämään tämä nukkakori/vesisäiliö! HALOO?). Samasta napista päälle ja pauselle. Siellä pyykit hyörii, piip piip.

(Mies kertoi, kuinka tänään pesukone oli piipannut valmistumislauluaan kesken kirjan luvun. Laps oli ponkassut samantien ylös ja juossut portaiden portille. Palannut hetken päästä tuskastuneen näköisenä, napannut kirjan miehen kädestä ja viskassut sen lattialle. Mitä ihmettä vielä istut siinä, etkö kuullu pesukonetta?! There's no time to waste!)

Puhtaat pyykit. Lajittelu, parasta ikinä! Pyykit lajitellaan pyykkilaatikosta (sellanen Ikean ritiläkori) veks ja sen jälkeen ei ole enää pyykkilaatikkoa, vaan on LAIVA, joka sanoo put-ti-put-ti-put-ti ja usein myös liikkuu keittiön ja olkkarin väliä. 

Kyllä, meillä pestään pyykkiä usein. Kyllä, siihen auttaa yksi maailman innokkain pyykinpesijä.


No comments:

Post a Comment