Sunday, November 24, 2013

Auta!

Oon luultavasti keskivertoa herkempi tyyppi näissä jutuissa, mutta kuten aiemminkin oon todennut, en meinaa enää nykyään kestää kauheita, (erityisesti lapsiin liittyviä) uutisia ollenkaan. Oon taas viikonlopun potenut yhtä hirveetä uutista, josta en edes lukenut kuin otsikon ja yhden rivin tiivistelmän (koska joku postasi Facebookkiin, enkä ehtinyt pysäyttää lukemista ajoissa). Perus: oksettaa ja fyysisesti sattuu. 

Välillä löydän itteni ihan epätoivon partaalta. Miksi miksi miksi tein lapsen näin kamalaan maailmaan? Joka puolella hätää, kipua, surua, pelkoa, nälkää. Ja niin paljon lapsia nytkin sen kaiken keskellä (kyllä myös aikuiset ja vanhuksetkin kokee hätää ja tarvitsevat apua - tarkoitus ei ole sulkea pois. Tällä hetkellä lapset ovat lähinnä sydäntä). 

Mitä yksi ihminen nyt voi tehdä?

No, yksi ihminen voi tehdä vaikka mitä. Aikani tuskailtuani ryhdyin SOS -kylän kautta kummiksi yhdelle lapselle. Tippa valtameressä, mutta massoilla alkaa olla jo vaikutusta ja yksikin autettu lapsi on enemmän kuin ei yhtään. 

Eli hei autetaan, jooko? Filippiineillä on tällä hetkellä extrahätä. Räjähdysmäinen määrä orvoksi jääneitä lapsia, ilman toivoa tulevaisuudesta, kodittomia, perheistään eksyneitä, ei ruokaa, ei juomaa, ei kattoa pään päälle, ei tulevaisuutta. Tapoja auttaa on monia, tässä pari esimerkkiä:

Täällä voit ilmottautua Filippiiniläiselle lapselle kummiksi.
https://www.sos-lapsikyla.fi/kummiksi-filippiinilaiselle-lapselle/
Yksi tapa on lahjoittaa Punaisen Ristin kautta - bloggaajilla on oma taifuunikeräyskin.

Voit lahjoittaa myös soittamalla tai tekstiviestillä:
  • Soita 0600-122 20 (20,28 € + ppm)
  • Lähetä tekstiviesti SPR numeroon 16499 (15 €)

Ja on täällä lähempänäkin avuntarvetta. Rouva Ruuhka tästä hyvin kirjoittikin. Lyhykäisesti, ne fasiliteetit, joissa (valtakunnallisesti) spesialistit koittavat hoitaa niitä pieniä, kaikkein sairaimpia pikkusiamme, ovat hajoamassa käsiin.  Kai jokainen toivoisi omille (ja ystävien lapsille) ne parhaat mahdolliset hoitotilat?

Autetaan. Täällä voit katsoa miten.


No comments:

Post a Comment