Wednesday, January 1, 2014

1 vuotta, 6 kuukautta, 1 päivää

Vuosi 2014 alkoi pullean laiskasti. 

Laps heräsi normaalia aikasemmin (se niistä toiveista tälle vuodelle) ja oltiin miehen kanssa molemmat ihan poikki. Mentiinhän kokonaiset puoli tuntia myöhemmin nukkumaan kuin normaalisti! Noustiin molemmat unisina ylös, tosin mies veti ensin pienet puolitorkut. Sitten vaihdettiin ja mä vetäsin aiottua pidemmät torkut ja sitten vielä kerran vaihdettiin osia, kunnes laps menikin jo päiväunille. Katseltiin kotia ja mietiskeltiin, että siivota pitäisi. Sillä ajatuksella mentiin sitten lapsen perässä päikkäreille. Älytön väsymys. Talvi alkaa iskeä päälle?

Käytiin uudenvuodenpäivää tervehtimässä vaarilassa isääni, sen vaimoa ja isoäitiäni. Oli vähän helpompaa kuin kuvittelin - pelkäsin tuskastuvani kuoliaaksi juoksennellessa lapsen perässä laps-epäystävällisessä ympäristössä 'anna sen olla, ei kosketa siihen, ei mennä sinne, tuu tänne takas, katotaan vaikka tätä'. No, olihan se osittain sitäkin, mutta odotettua vähän rauhallisempaa kuitenkin. Ja laps pääsi jopa rappuun seikkailulle vaarin kanssa.

Totta puhuen laps oli kyllä melko pian vetämässä kenkiä jalkaansa ja takkia päälleen, koitti sanoo, että lähtee ja töni ulko-ovea avaa. Onneksi saatiin kuitenkin huomaamattomasti harhautettua ja kyllä meillä ihan mukavasti vierailu meni. 

Laps sen sijaan vetää edelleen lähes paastolinjalla (syö vain hyvin valikoituja ruokia ja niitäkin varsin vähän). Aamupalaa normaalia vähemmän, lounasta normaalia vähemmän, välipalaa tosi vähän, päivällistä ei ollenkaan, iltapalaa sentään normisatsin puuroa. Oon koittanut pitää huolta, että edes maitoa juo. Muita mahaoireita ei näy, ilmavaivoja tosin vähän. Ollaan vanhemmat kompensoitu syömällä sitten senkin edestä. 

Mies menee huomenna töihin, mulla vielä muutama päivä lomaa. Laps kiikutetaan huomenna hoitoon, että pääsen maamon kanssa lekuriin. Aika arkisesti tämä uusi vuosi alkaapi. Kuuselle pitäisi jossain vaiheessa heittää hyvästit ja korjata joulukoristeet veks. Koskas se nyt pitikään, loppiaisena?

No comments:

Post a Comment