Tuesday, January 14, 2014

1 vuotta, 6 kuukautta, 14 päivää

Oli mielensäpahottajan yö. Luultavasti suurin mielenpahotus tuli särkevästä hampaasta, mutta oli niitä muitakin aiheita. Esimerkiksi miksi yötarjoiluna ollutta herkullista särkylääkettä oli niin vähän?! Miksei saa molempia käsiä yhtäaikaa ihanan käsinukkemyyrän sisuksiin? Ettäs kehtasivat tarjota vettä, kun olisin halunnut lisää maukasta Panadolia! Miksi äidin suu ja nenä väisti, vaikka sormet etsi unta juuri sieltä? Ja sitten tarjosivat myyrää seikkaileville käsille, raakileet!

Onneksi loppuyö meni rauhaisammin. Mutta sieltä se puskee, neljänneksi viimesin poskihammas.

Mutta sen sijaan ensimmäisiä: löysin miehen lahjomasta lasta leivällä, että sai sen syömään (herne)soppaa. Kaikkien yllätykseksi lahjonta puri. Pala leipää, lusikallinen soppaa. Näin meillä heti kasvatetaan heti hyvin, pisteitä oikein ropisee!

Toinen ensimmäinen: Laps jäädytti huulensa (ja ehkä kielensä) kiinni metallitankoon hoitoon mennessä. Auts. Onneksi ei mennyt hirveän pahasti, kiskasin lapsen pois luullen, ettei ollut vielä ehtinyt koskea tankoon asti, mutta olihan se. Sekunnin murto-osassa oli jäätynyt kiinni ja vähän meni huuli rikki. Auts auts auts. Pahinta, että luultavasti se ei oppinut tästä yhtään mitään. 

In other news maamo on siis asettunut nyt meille asumaan pariksi viikoksi. On ollut liikuttavaa seurata miten laps vihdoin tottunut maamon 3D olemukseen ja erityisesti siihen, että näin livenä maamon kanssa voi leikkiäkin. Täällä viimeset kaksi iltaa on pistetty maamon styyraamaa käsinukkepöllöä majaan (eli pöllön päälle on heitetty viltti) varsin riemukkain kiljahduksin. Pöllö onkin aika hyvä tyyppi: se lukee kirjoja, tekee huomioita, huhuilee, hyppii aamujumpat pinkillä sohvatyynytrampoliinilla, kököttää kiltisti viltin alla ja mahtuu majaan siitä pienemmästä ikkunasta. 

HU-HUU!

5 comments:

 1. Auts, toi metalliin kiinni jäätyminen. Mä justiinsa eilen tempaisin lapsen taaksepäin kun se kieli ojossa lähestyi auton ovea - niille oli ilmeisesti koulussa opetettu, että ei saa nuolaista pakkasella, eli pitihän sitä koettaa kokeilla. No, pakkasilmoja jatkuu, eli vielä kerkeää.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, toi on paha, että koska opetetaan, niin pitää koklata. Mutta silti pitäähän sitä lasta varottaa! Jotkut asiat vaan opetaan kantapään (kielenpään :) kautta. Toivottavasti ei tuu kauheeta damagea.....

   Delete
 2. Pakko kysyä eli puhkesiko siis 16. hammas vai jo 20.? Kun muistelin, että vikat 4 vasta 2v jälkeen vai oliko sittenkin aiemmin. Meilläkin ajankohtaista. T:Heidi

  ReplyDelete
 3. Taiskin olla 17. hammas... Ei pitäs näin myöhään lukea ja miettiä. Äh. Mutta kumminkin, aika aikaisin(?).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, päättelit ihan oikein, eli 17. hammas puhkesi - miten ihmeessä sait tuon selvitettyä, kun hyvä että itse oon perillä :)

   Terveyskirjastossa sanotaan, että taaimmaiset maitohampaat puhkeaa parin vuoden ikään mennessä: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00128 (ja jatkaa, että useammilla lapsilla on siis kaikki 20 hammasta 3-vuotiaina). Aika yksilöllisestihän nää puhkee, lapsen serkulla tuli eka hammas vasta yli vuoden ikäisenä!

   Delete