Monday, June 16, 2014

1v-11kk-16pv & rv22+0

It's official, nimet on paperissa. Apua.

Aikataulut vielä sekavat, ilmeisesti mies kuitenkin lähtee heinäkuun tokalla viikolla Atlantin yli. Me lapsen kanssa ehkä jossain vaiheessa perässä. Katsotaan nyt. Sitten se tulee Suomeen ja lähtee joskus pian Lontooseen. Me varmaan jäädään sillon vielä Suomeen odottamaan, että jälkikasvu vol. 2 siirtyy level 0:lta level 1:lle. Eletään toivossa, että mies on tullut ajoissa Suomeen ollakseen paikalla. Lähdetään kaikki yhdessä Isolle Saarelle miehen isyysloman lopussa. Tai jotain. Ehkä. Tai sitten joku ihan muu järjestely.

Jos synnytän Suomessa, yksinhuoltajaviikkoja tulee 6 heinäkuussa + 5 syys-lokakuussa (kun alan olla jo aika raskas). Toisaalta täällä on isovanhemmat ja kaikki tuttua. Oma systeemi, tiedän missä synnytän, puhutaan samaa kieltä ja sanoinko turvaverkko. Mutta kuulostaa kuitenkin aika monelta viikolta.

Jos lähden syyskuun alussa Lontooseen, siellä ei ole isovanhempia eikä mitään turvaverkkoa (eikä tietoa missä synnytän, miten systeemi toimii jne.). Entä jos jotain tapahtuu ja joudun vaikka pariksi päiväksi sairaalaan? Vaikka saataisiin mummupappa sinne päivystämään pienen syntymää, entä jos se päättääkin syntyä aikasemmin. Kuka sitten on lapsen kanssa, joku ihan täysin vieras tyyppi? Ennemmin jätän miehen olemaan lapsen kanssa ja synnytän yksin - vaikkei sekään kauhean mieluisa vaihtoehto. 

Sanoinko: upea mahdollisuus, ajoitus hanurista ja käytännön asiat vähän kuristaa kurkkua.

Anyway. Käytiin sunnuntaina meidän mahtavanmainion naapuriperheen kanssa Falkullan kotieläinpuistomaatilalla. Jännästi sijoitettu, ihan oikeita eläimiä maatilalla, kadun toisella puolella pientaloalue. Siellä oli kuitenkin lampaita, jotka määki ihmisten äänellä ja vuohia kans. Sympaattisia, pinkkejä possuja ja yksi tosi isosarvinen pukki (? mitä näitä eläimiä nyt on). Kanoja, pupuja, hevosia ja lehmiä. Monet niistä tykkäsi tulla rapsuteltaviksi ja lampaille sai syöttää voikukan lehtiä.

Lapsen mielestä parasta reissussa oli kuitenkin lampaidenkatselutorni:

Kuva tyylikkäästi blurrattu kuvattavien
identiteetin suojelemiseksi (tosta
punahattusesta en edes tiedä kuka
se on).
Myös lehmät oli kiinnostavia.
Unohdettiin rattaat kotiin.
Käynti oli ilmainen ja matka ei ollut pitkä. Sopiva sunnuntairetki. Laps mietiskeli kotimatkalla: <lapsella> oli kivaa. <Naapurinlapsella> oli kivaa. <Naapurin nuoremmalla lapsella> oli kivaa. 

As a conclusion: oli kivaa. Voin suositella!


8 comments:

 1. Oi, oi, onnea suuresta päätöksestä! Hyvin kaikki menee, älä huoli :)
  //unae

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos tsempistä <3 saako susta yksinhuoltajaseuraa syksyllä? :)

   Delete
  2. No ehdottomasti saa! ;)
   //unae

   Delete
 2. Hei jännää! Isoja muutoksia pienessä ajassa. Kyllä kaikki hyvin menee. J Fallkulla on kiva!

  ReplyDelete
 3. Pienet reissut on kivoja arjen katkaisijoita. Tosin kyl nuo ison reissun suunnitelmatkin kuulostaa hyvältä. Ainahan uusi on jännää ja arki hakusessa alussa mutta kyllä se hyvin menee!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa uskoa elämästä selviytymiseen Anu ja Paukkuliini! Eiköhän kaikki mene - ainakin jotenkin :D

   Delete
 4. Kannattaa myös varmistaa Kelasta, miten on lapsiperheen etuuksiin oikeus tilanteessanne... Usein kun oikeus Suomen sosiaaliturvaan katkeaa ainakin työtä tekevällä samantien, kun työskentely alkaa ulkomailla, vaikka olisikin vain tilapäisestä asumisesta kyse.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, oikein validi huomio! Oon ollut tämän tiimoilta Kelan kanssa yhteydessä ja näissä tilanteissa menee niin, että koska olen suomalaisessa firmassa töissä, kuulun Suomen sosiaaliturvan alle vuoden ajan vielä ulkomaille muuttamisesta - eli saan kaikki äitiys+vanhempainrahat siellä ollessani.

   Nää on aika kiemuraisia juttuja kokonaisuudessaan :)

   Delete