Sunday, June 8, 2014

1v-11kk-8pv & rv20+6

Monin puolin tosi hyvä sunnuntai. 

Mies puoli kasilta - meidän tämänhetkinen virallinen heräämisaika - käänsi kylkeä, mutta mä nousin lapsen kanssa ylös. Taidettiin ensin lukea vähän kirjaa ja sitten vasta käydä vessassa ja pestä hampaat. Aamupalaksi tein molemmille paahdettua leipää, jonka päällä avokadoa, pippuria, sitruunaa ja juustoa. Syötiin nautiskellen. Päätin leipien lopussa, että voi kyllä, tänään on kanssa pannaripäivä.

Taikinaan banaani, muna, about 1dl jauhoja ja ripaus ruokasoodaa. sekasin ja yhdeksi isoksi lätyksi pannulle, kansi päälle ja lämpöä maltillisesti. Pitihän sitä hetki odotella, mutta kannatti. Halkasin pannarin ja pilkoin lapselle palat jäähtymään. Itelleni kaavin Nutella-purkin pohjalta jämät. Sääli, etten osaa ruokakuvata ollenkaan, tää aamupala olisi ollut kaunis. Nyt tarjoan vain rujon kännykkäkuvan huonolla valolla.

Aamupäivällä siskon kanssa läpi mutsin kamoja ja sen päätteeksi mies nukutti lapsen päikkäreille. Siirrytiin naapurin pihalle juttelemaan ja juuri lapsen heräämisen aikoihin päätettiin lähteä illaksi saareen koko porukka.

Tuumasta toimeen, vaikka pilvet ja säätiedotus vähän pelotteli. Joku lupasi sadetta, toinen ei. Kolmas taas joo. Huoltsikalta silti grilliaineksia ja rohkeasti menoksi.

No, aurinko paistoi ihan koko illan, aivan häkellyttävän upea keli. Ihasteltiin vastakuoriutuneita linnupoikasia, hymyiltiin lasten touhutessa keskenään ja aurinko kimmelsi meressä. Tuli rannassa, ulkoruokaa ja mukava tuulenvire. Mainiota seuraa, niin aikuisilla kuin lapsilla toisistaan. Monta kertaa kävi mielessä, että onneks ei sade pelottanut, ilma ja ilta oli täydellinen. Laps totesi nukkumaan mennessään monta kertaa 'tänään oli kivaa. Oli kivaa!'

Naapurilapset oli kuulemma nukahtanu kotimatkalla autoon. Ei meidän kyllä. Nykyään nukahtamisaika on melkolailla kymmentä vaille kymmenen. En oikein tiedä miten tätä saisi aikastettua. Toisaalta, hyvin se tuntuu pärjäävän noilla unillaan. 

Mukavaa, että välillä on retkiä jotka menee ihan nappiin. Tähän voi päättää tän viikon ja vähän panikoida. Huomenna se alkaa. Ens viikko.


Rujo ruokakuva.

2 comments:

 1. Meilläkin on vähän unijuttuja: päiväunet vaikeuttaa iltanukahtamista, mutta ilmankaan ei ehkä vielä täysin pärjättäis. Arkisin sitten hillutaan helposti sinne kymmeneen.

  Toivottavasti paniikki helpottaa. En ole ihan varma, mitä tällä viikolla, mutta kyllä sä tästäkin viikosta selviät ja viikon päästä se on jo ohi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, tai ainakin paniikin aihe vaihtuu :-) Ja varmaan seuraavassa postauksessa voin kertoa mitä tässä panikoidaan!

   Delete