Tuesday, November 15, 2011

rv8+0

Näin se yhdeksäs viikko lähti käyntiin. Suussa maistuu (vieläkin..) lounaaksi syödyt thaimaalaiset kalakakut - ja erityisesti niiden soijainen kastike. Silmässä kipeä näppy (mistä ihmeestä sekin nyt tuli, mulla ei yleensä koskaan ole silmäongelmia??) ja vasemmassa olkavarressa laastari.

Kävin siis ottamassa influenssarokotuksen. Neuvolassa sitä suositeltiin ja jotenkin päätin nyt uskaltaa tähän influenssarokotukseen luottaa, kun se on kuitenkin ollut aika pitkään markkinoilla. Noin  muutoin en oo mitenkään hirveän innostunut mistään (vapaaehtoisista) rokotuksista, varsinkaan ton sikainfluenssa-tapauksen jälkeen. Lisäksi mulle kyllä kovasti vakuuteltiin, että on hyväksi sekä äidille että sikiölle, joten eikai siinä auta kun luottaa.

Olo on turvonnut, väsynyt ja hiukan epämukava. Nukuin jotenki todella huonosti, vaikka olin ihan rättiväsynyt koko eilisen. Jotenkin kävi ne klassiset, että yhdentoista aikaan, kun koitin mennä nukkumaan, uni ei meinannut tulla silmään ollenkaan, vaan pyöriskelin vaikka kuinka pitkään. Lopulta nukahdin, näin ahdistavia unia (muistan ainakin kolme eri unta) omasta riittämättömyydestäni ja heräilin pitkin yötä tuskaisena. Toivottavasti tää yö menee paremin.

Jotenkin huvittavaa, että nää riittämättömyys tunteet tuli yhdessäkin unessa esille siten, että olin opettamassa tanssituntia (opetan normaalistikin harrastuksena tanssia) ja tajusin yhtäkkiä että siellä mun tunnilla oli vain pitkän linjan ammattilaistanssijoita ja olin ihan hädissäni (enkä tietenkään lainkaan valmistautunut tuntiin), että miten keksin riittävän haastavia juttuja noille, että tuntu pysyy mielenkiintoisena ja opettavaisena. Muistan ihan tasan tarkkaan vielä sen lattianpoikki koreografiankin, jonka niille hädissäni heitin.

Kävin tänään lisäksi lääkärillä, koska mulla on pieniä iho(ttuma)ongelmia käsivarressa ja yritin kysellä minkälaista rasvaa siihen uskaltaa laittaa. Siinä samalla tiedustelin Panadolin ehdottomasta turvallisuudesta ja lääkäri(täti) neuvoi, että mikäli on pää kipeä, niin jäädään kotiin lepäämään. Mikäli pää on niin kipeä, ettei kotilepo yksistään riitä, otetaan Panadoli. Raskaana olevat ei saa leikkiä arjen sankareita. Tää 9kk vähän pienemmällä työteholla on aivan peanuts isossa mittakaavassa, mutta jonkun toisen elämälle ratkaseva.

On hyvä laittaa asioita välillä perspektiiviin.

No comments:

Post a Comment