Saturday, June 9, 2012

rv37+5

Viikonloppu menee polttarileskenä, joten ainoa mitä tällaisena harmaansateisena lauantaina voi tehdä (no ehkä shoppailun lisäksi), on sulkea verhot, kerätä (vastatäytetystä) jääkaapista kasa ruokaa ja addiktoitua jo kauan odottaneeseen tietokonepeliin. Tänään en mee mihinkään. Tai no meen - lähellä asuvan kaverin luokse katsomaan leffaa illalla, mutta se lasketaan saman rötväämisen piikkiin.

Mulla on ollut melkein koko viime viikon täskilistalla sitterin ostamisen ja sopiva jopa löydettiinkin jo Stokkalta, mutta siinä kierrellessä jotenkin unohdettiin ostaa se lopulta. Duh. Huomenna aktivoidun taas ja käyn hakemassa sen, ihan varmasti.

Heräsin tänään  miehen mukana joskus kaheksan aikaan, enkä saanut enää nukahdettua. Yhdentoista maissa alkoi kuitenkin uudestaan nukuttaa ja ajattelin että voisin ehkä iiiihan vähän torkahtaa. Heräsin puoli kahdelta ja tuumin, että tää on varmaan ihan sallittua tässä vaiheessa, nyt saa nukkua kun vielä voi.

Sen sijaan kävin eilen stadikalla taasen uimassa ja aloin pohtia, että olikohan siinä nyt vikat uintikerrat sitten. Ennen pulahtamista heräsi yhtäkkiä epävarmuus ja soitin konsultaatiopuhelun kahdelle auktoriteetille: ensin äidille ja sitten kättärin päivystykseen. Äiti sanoi, että kyllä voi mennä ja kättäri sanoi (yllättävän pitkän harkinnan jälkeen), että 'mjooo.. voihan sitä varmaan vielä mennä .. mjooo'. 

Siis menin. Kätilön vastauksen harkinta oli kuitenkin niin pitkä, että ehkä nyt pitäisi alkaa keksiä muita liikuntamuotoja. Harmillista sinällään, tuntuu että pääsin vasta uimisen makuun tässä ja stadikalla on ollut tosi kiva käydä. Kuitenkin jos miettii, että jättääkö mielummin uimisen välistä vai riskeeraako kohtauksen aiheuttamisen sillä, että (pahimmassa tapauksessa) pulauttaa lapsivedet altaaseen (mikä siis aiheuttaa myös vaaraa sikiöllekin, kun altaasta pääsee ei-toivottuja bakteereja elimistöön), niin kyllä sen uimisen mielummin unohtaa.

Kummipoikani isä totesi mulle eilen, että siitä hetkestä, kun alkaa tuntua siltä, että 'nnnggghh, syntyis se lapsi jo!!' menee vielä viikko-pari itse synnytykseen. En tiedä pitäiskö huolissaan siitä, että mulla ei vielä juuri tuollaisia tuntemuksia ole tullut. Menkkamaisia kipuja tuon tuostakin (tänäänkin) ja välillä tosiaan todella kova alavatsapaine, mutta noin muutoin voin edelleen melko hyvin. Olo on hetkittäin kömpelö, mutta vatsa on kohtuullisen kokoinen ja yleismieliala hyvä. Olisi mukavaa, jos lapsi syntyisi vaikka juurikin sinä laskettuna päivänä (eli reilun kahden viikon päästä), mutta ei mulla vielä ole mikään kiire.

4 comments:

 1. Vaikka sun kummipojan isä olisi synnytyslääkäri, en silti huolestuisi, vaikka omat fiilikset ei vastaisi hänen käsitystään loppuraskauden tunneskaalasta :P Se vaihtelee varmaan paljon esim. sen mukaan, miten tukala olo on.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, näin se varmaan on :) Onneksi mulla tosiaan olot ovat olleet ihan hyvät - mielummin näin. Katotaan mikä tilanne on sitten jos vielä neljän viikon kuluttua laps on väärällä puolella mahaa ;)

   Delete
 2. Millaisen sitterin aiotte ostaa? Me ostettiin käytettynä netin kautta Mamas&Papas sitteri: http://lastenhuone.fi/catalog/product_info2.php?cPath=67&products_id=2512 Sitteri sijaitsi Espoossa, joten pääkaupunkiseudulla asuvat appivanhemmat noutivat ja toivat sen meille tänne länsirannikolle. Pettymys oli melkoinen, kun myyntilauseella "kuin uusi" ostettu sitteri haisi törkeän pahasti tupakalle ja keinumistoiminto on hieman epäkuntoinen. Sitä pitää kääntää parempaan asentoon, kun välillä jumittuu. :((( Myyjät olivat tuoneet sitterin ulos, joten appivanhemmat eivät huomanneet tuota tupakanhajua. :( Ei olla vieläkään saatu sitä käyttöön, kun se piti ensin lutrata toluvedellä kauttaaltaan muoviosistaan ja liottaa kangasosia päiväkausia pesuainevedessä ja vaihtaa aina välillä vesiä. :(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on kyllä aina toi vaara kun ostaa huuto.netistä :/ Sieltä VOI saada tosi käyttökelpoista kamaa, mutta laadusta ei voi koskaan olla täysin varma. Ja jotenkin kuulostaa aika karulta, että TUPAKALLE haiseva sitteri .. nice.

   Me päätettiin ostaa nyt ihan vaan tommonen:
   http://www.megamuksu.fi/product/friendlyfirstbounce/lang/et/

   Ei ole nyt tismalleen sama malli, mutta lähestulkoon.

   Toi teidän hankkima kyllä näyttää todella kivalta. Toivottavasti saatte sen pian käyttöön!

   Delete