Saturday, August 11, 2012

kuukausi 1, päivä 11

Laps on juuri nyt kuusi viikkoa ja varttitunnin vanha. Ajatella.

Edellisen postauksen jälkeen ei ole tullut uusia (ainakaan merkittäviä) kehitysaskeleita, mutta haluaisin painottaa vielä näitä aikasemmin mainitsemiani. On kivaa herätä hymyilevän lapsen viereltä! Ja on kivaa, että laps vastaa hymyyn (aina välillä)!

Nykyään hän on kuitenkin hereillä paljon enemmän ja kas - hereillä oleva laps ei huudakaan selkä kaarella naama punaisena (kuten ajattelin ennen lapsen hankintaa) vaan on tyytyväinen ja iloinen, jopa välillä vähän jokeltelee.

No, ei tietenkään AINA. Välillä masussa kiertää ja välillä väsyttää, mutta uni ei tule. Kyllä sillon on hetkittäin kiukkua. Mutta kun kiukku rajottuu noin prosenttiin päivästä, se ei kauheasti haittaa.

Lisäksi lapsesta on tullut kiinnostunut. Asiat jänniä ja hereillä ollessa on siistiä katsoa juttuja! Ja siis sitterissä on mukavaa! Voi silleen rauhassa tarkkailla maailmaa ja naureskella itsekseen.

Mutta niin. Sitten on näitä hetkiä, kun kaipaa - enemmän kuin mitään - joko pientä tovia omaa aikaa tai vielä harvinaisempaa herkkua: edes lyhyttä kahdenkeskistä hetkeä miehen kanssa. Ja sitten laps ei halua nukahtaa, vaan haluaa osallistua. Meinasi tulla nyt illalla tippa linssiin kun useamman nukahdusyrityksen jälkeen aina ne silmät vaan rävähti auki ja riehunta (kaikki ketarat ojossa heiluu täysiä joka suuntaan) alkoi.

Pistin lapsen lopulta kantoliinaan ja lähdettiin kolmistaan (mies mukana) ulos kävelylle. Ulkoilma teki tehtävänsä (ja aloin miettiä että viime aikojen lyhyet päikkärit saattaa muutenkin johtua liian vähästä ulkoilusta?) ja laps nukahti. Ja harjoituksen vaikeimmastakin vaiheesta selvisin: kuin pommia olisin purkanut, sain lapsen ulos kantoliinasta herättämättä ja siirrettyä pinnasänkyyn nukkumaan. Eikä tähän auttanut utelias pitkäkorva, joka pyrki syliin ja työnsi turpaansa tielle.

Anyway, viikonloppu ollut hyvä ja kaikenlaisia gourmet-herkkuja tullut kokeiltua. Jännittävin näistä oli varmasti sokerilla kuorrutettu pekoni, joka oli sekotettu sulaan suklaaseen. Muita uutuuksia oli vuohenjuusto-rikkaat-ritarit ja tryffelirisotto. Superhyvää kavereiden tekemää sushiakin tuli syötyä (toivottavasti laps nukkuu tän yön paremmin kuin viimeksi sushin jälkeen..). Nyt onkin sitten ensi viikon ravinnot kerätty näin kätevästi jo etukäteen.


Sushit tiskillä.

2 comments:

  1. Mikähän riehuntailta on oikeen täälläkin ollut. Ei yleensä ikinä, mut tänään kiljui kuin mikäkin eikä uni tullut kuin vasta pitkän yrityksen jälkeen. Huh, hikihän siinä tuli äidillekin kun vauva vinkuu ja kiljuu naama vääränä. Puuh! Tätä se joskus on, harvoin onneksi.

    ReplyDelete
  2. Joo, aina välillä kai tulee riehuiltoja :) täällä ollu viimeset päivät jotenki tosi helppoja, se on hassua. Eiköhän sieltä taas riehuilta kohta tule..

    ReplyDelete