Friday, August 31, 2012

kuukausi 1, päivä 31

Täällä multitaskataan. On meneillä tutti- ja pinnasänkysulkeiset.

On ollut hauska huomata, miten sitä tulee hetkiä, jollon itse toteaa olevansa valmis ottamaan uusia askeleita tässä pienen ihmiselämän rakentamisessa. Tuli hetki, jollon olin valmis lähtemään ensimmäistä kertaa vaunulenkille. Ulos! Lapsen kanssa! Tästä seurasi vaihtelevalla tahdilla tuhat muuta ensimmäistä. Ensimmäinen kerta kaupungilla, kahvilassa, lavuaarin äärellä pissaamassa ja jopa dösässä.

Nyt tuntui hyvältä ajalta alkaa säännöllistää meidän päivärytmejä ja hienosäätää nukkumista. Muutama pieni ihme (no, mun näkökulmasta) tässä onkin tapahtunut. Kuten eilen raportoin, laps nukahti ITSE pinnikseen (makoilin itse sängyllä pinniksen vieressä .. mutta silti!). Tänään päätin nyt kokeilla olisiko tutista mitään apua nukahtamisessa, vaikka laps ei ole tähän mennessä juurikaan osottanut kiinnostusta muovitulppaa imeskellä (yrityksistä huolimatta).

Tietty ennen sulkeisia tein asianmukaisen googletuksen ja kokosin järkevimmän kuuloiset ohjeet yhteen. Niitä oli yksi: keinuttele lasta sylissäsi kun tarjoat tuttia (sen sijaan, että tutti ängetään pinniksessä makaavan lapsen suuhun). Kokeilin tätä ilman suurempaa onnistumista, joten silmiäni pyöritellen kokeilin sitten toista muistamaani, ei niin järkevänkuuloista neuvoa: naputtelin tuttia, kun se oli lapsen suussa.

Jotain kummallista tässä oli, mutta naputtelu + heijaus aiheutti lopulta nukahduksen, josta ei edes herätty, kun laskin lapsen pinnasänkyyn. Itsekseen se ei sinne vielä nukahtanut (sen sijaan protestoi kovaan ääneen, jos laskin sen puoli unessa sinne), mutta ollaan tässä matkalla.

Oon kuitenkin vielä vähän kahden vaiheilla ton tutin käytön suhteen. Veikkaisin sen auttavan nukahtamisessa, mutta onko se sitten taas kauhea kärsimysnäytelmä vierottaa siitä. Voiko tutinkäytön rajata vain nukutuskäyttöön, vai tuleeko siihen pahemman luokan riippuvuus? Ollaanko porttiteorian äärellä, seuraavaksi on kokeiltava jotain kovempaa kamaa? Tuttia suoraan suoneen?

Jahas, oh well. Laps näemmä heräsi pinniksestään, sylkäsi tutin kaaressa pois, eikä hyväksynyt sitä enää takasin. Ilmeisesti mitään peruuttamatonta ei ole vielä tapahtunut.

Yksi onnistunut nukkumishetki.

No comments:

Post a Comment