Thursday, November 15, 2012

kuukausi 4, päivä 15

Ainon tyrnijäde on hyvää. Jopa parempaa kuin uskalsin odottaakaan.

Luin Sinnan innoittamana kirjan Room. Se oli ihan mielettömän hyvä, vaikka välillä saikin kurkun melkein tukkeutumaan ahdistuksesta. Aloin kuitenkin tuntea aivan valtavaa äidillistä rakkautta kirjan 5-vuotiasta päähenkilöä kohtaan.

Pupu on valloittanut (ja sotkenut) lapsen Pingu-leikkimaton siihen malliin, etten enää viitsisi laittaa lasta koko matolle. Pitäköön pupu hyvänään sitten. Sain sitten päähänpinttymän, että haluan lapselle Ikean LEKA lelukaaren koska se on puuta ja linjakas ja sopii kauniisti meidän uuteen kotiin. No arvatkaa onko se Ikeasta kokonaan loppu. Kuulemma aikasintaan joulukuun puolessa välissä saatavilla.

Ja random-faktoja musta: kun saan päähänpinttymän, siitä on tosi vaikea päästä eroon. Siispä etsin huutonetit ja torifit sun muut, eikä MISSÄÄN ollut sellasta myynnissä. Sen sijaan löysin yhden ilmoitukset, jossa sellainen haluttiin ostaa. Mutta kun! Päähänpinttymä! Pitää saada se NYTHETI!

Laps on ollut parina aamuna vähän nuhanen, joten päätin nyt kokeilla nenä-fridaa ekaa kertaa. Meni yllättävän kivuttomasti - nenä vähän koitti pakoilla (tietenkin) mutta muuten ei laps ollut moksiskaan.

Ostin Changesta uudet imetysliivit. Kahdet. Voin suositella. On hyvät.

Ja ainiin, Kataisesta tuohtuneet ihmiset, pidättehän sitten terminologian selkeänä. Asiaan enempää tutustumatta uskoisin, että Kataiselle työ = valtiolle verotuloja. Monille muille työ = kädet täynnä (hyödyllistä) tekemistä. Tai näin ainakin 14.11 Iltalehden lööppi vihjaisi: "Suomalaisäidit raivoissaan Kataiselle - tämä on täyttä työtä!" (en nyt harmillisesti löytänyt linkkiä tuohon itse artikkeliin)

Ihan vaan että kannattaa olla tuohtunut oikeasta asiasta jos jostain.

Ei mul muuta tänään.

5 comments:

 1. Mulle tuli samanlainen pakkomielle noin kuukausi sitten tuohon Leka-jumppakaareen. Se vaan nyt on siedettävimmän näköinen jumppakaari mitä olen nähnyt. Etsin myös torit ja huutonetit tuloksetta. Laitoin Toriin ostoilmoituksen (vaikka siellä se yksi jo olikin) ja heti seuraavana päivänä mulle sellaista tarjottiin. Nyt olen onnellinen Leka-jumppakaaren omistaja. Tosin lapsi ei ole siitä järin innostunut, mutta ehkä se on vielä vähän liian nuori (3kk). Että ilmoa vaan sinne Toriin. Saattaa käydä tuuri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitoin ilmota, ei käynyt (vielä ainakaan) tuuri :) Mutta kiitos vinkistä! Eikö lelukaari innosta edes jos siihen laittaa jotain jännempiä leluja? (niitä voi aika helposti ite vaihdella?)

   Delete
 2. Vähän mahtavaa, että sain jonkun tarttumaan kirjaan. Varsinkin kun se oli niin älyttömän hyvä kirja.

  Leikkikaaresta sanottakoon, että se ei ole kovin pitkäikäinen kapine, lapsi ei viihdy siellä alla kuin pari kuukautta, joten ei kannata kovin paljon aikaa siihen tuhrata. Tai näin ainakin meillä oli.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se oli huikea kirja! Lisää suosituksia otetaan vastaan!

   Yllättäen meillä laps vaikuttaa edelleen viihtyvän leikkikaaren äärellä, vaikka liikkukin jo ympäriinsä. Lisäksi ajattelin, että tota puista voi käyttää vähän nousujen harjotteluun. Teillä siis ei ole ylimääräistä? :)

   Delete
 3. Heh, must taas näyttää kovinkin tylsältä just toi kyseinen jumppakaari... Mutta makunsa kullakin! Oonhan itekin tällänen mahollisimman monipuolisten lastenhärpäkkeiden hamstraaja, siinä pitää olla paljon, värikästä ja kehittävää! ;D

  ReplyDelete