Monday, November 19, 2012

kuukausi 4, päivä 19

Haittaako jos tänään nukuttiin melkein yhteentoista asti? Haittaako, että tein tänään tasan yhden hyödyllisen asian (puhtaat pyykit kaappiin)? Entä se, että käytiin tänään ulkona kerran, 10 minuuttia?

Haittaako, että oon haukotellut koko päivän ja nukkut kahdet päikkärit lapsen mukana? Haittaako, että oon ollut koko päivän verkkareissa ja tukkakin on aika likanen? Haittaako, että laps sai tänään päivävaatteet päällensä joskus puoli kahden aikaan? Haittaako, että en ottanut tälle päivälle yhtään kuvaa, jota postata blogiin?

Tan-tan-taa. Ei haittaa!

Joo, valvoin - ainakin tuntuu siltä - suurimman osan yöstä. Kuuntelin lasta, joka yritti löytää asentoa, jossa hengitys onnistuisi. Kun piehtarointi lopulta loppui, jäin kuuntelemaan hengittääkö se lainkaan ja vilkuilemaan liikkuuko kyljet. Ja ennen kuin ehdin taas nukahtaa, laps olikin jo taas hereillä, eikä halunnut nukahtaa.

Kuuntelin, kun laps kääntyili sängyssä hereillä. Huokailin sipulin hajussa päänsärkysenä (oltiin ripustettu pussi halkastuja sipuleita roikkumaan mobilesta). Laps oli kuitenkin ihan hyväntuulinen, jutteli, seurusteli ja etsiskeli unta. Lopulta kierähti tositarkoituksella pinniksestä mun kylkeen kehräämään khrrrrrrr khrrrr (sillä on r-harjoitukset meneillään kiekasujen lisäksi). Ja nukahti siihen.

Toivottavasti ens yö on jo parempi.

6 comments:

 1. Meilläkin on nuhainen lapsi. Ja kovat r-harjoitukset meneillään. Pojalta tulee jo komeat ranskalaiset ärrät, eikä äiti osaa matkia.

  Yhtenä yönä istuskeltiin tovi lapsen kanssa keskellä yötä, kun hän ei halunnut nukkua kun olo oli niin tukkoinen. Sylissä hengitys kulki paremmin ja aina kun laskin sänkyyn takaisin, niin alkoi krohista. Viime yö oli jo parempi. En herännyt kertaakaan mihinkään krohinoihin, eikä siis poikakaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on tyypillistä, että pystyssä ollessa vaikuttaa kaikki olevan ihan täysin ok, mutta heti sänkyyn laskiessa (vaikka pääty on nostettu) alkaa rohista.

   Toivottavasti siellä voidaan paremmin! Nuhat tuntuu olevan todella ärsyttävän sitkeitä.

   Delete
 2. No voi teidän kanssa! Toivottavasti alkaa pian helpottamaan.
  Ja ei todellakaan haittaa, varsinkaan jos on kipeä lapsi. Vaikka ei olisikaan, niin silti voi välillä olla mössönmössön-päiviä. Onhan tämä sitä ihanaa velttoilua. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, välillä velttoilua, välillä sellasta kiirettä ja stressiä, ettei töissäkään ;) Ja niitä mössönmössönpäiviä kyllä tarvitaan aina toisinaan!

   Delete
 3. Ikävä räkätauti! Meidänkin pieni tuhisee ja valvoo (valvottaa) yöt. Viime yönä alkoi nukkumaan puol kuus.


  Kiva blogi sulla! 47 Palasta -blogin kautta löysin tänne :)

  ReplyDelete
 4. Moi! Tervetuloa ja kiitos :) Oon nykyään vähän hidas vastaamaan kommentteihin (näemmä...)

  Toivottavasti siellä on yöt helpottanu ja nuha kanssa. Täällä edelleen räkästä, mutta yöt menee jo onneks paremmin. Sen sijaan koitan vieläki suolaliuottaa ja nenäfriidattaa lasta, mikä sinällään on tosi kurjaa lapselle. Onneks se vielä tän ikäisenä antaa anteeksi...

  ReplyDelete