Friday, October 17, 2014

2v-3kk-17pv & rv39+4

Nope. Ei vielä(kään).

Ostin kuitenkin jumppapallon, jonka päällä pompin eilisillan. Yön nukuin levollisesti ja mukavasti. Kerran vähän havahduin siihen, että laps kuiskasi korvaani, että haluaisi kokeilla nänniä. Aamulla laps ihmetteli, että äidillä on ISO iimapallo!

Miehen vanhemmat ovat olleet täällä meidän kanssa ja viihdyttäneet lasta. Eilen kävivät saaressa, jossa laps oli ihmetellyt tikkaa, piirtänyt isolle paperille todella keskittyneesti itsensä, mummun ja papan saunaan (tooosiii monta lankaa!). Lisäksi jokaiseen piirrustukseen tulee ainakin yksi hauki ja pikkukala (ja luultavasti pikkukalan äiti - tule tänne kaakuun haukea!). 

Pöyrin eilisen levottomana kotona, häiritsin miestä, joka yritti tehdä töitä ja katsoin alkua leffasta (äh ei jaksa), katsoin yhden jakson HIMYMIä (äh ei jaksa), sorttasin kuvia, kunnes mies valtasi koneen, jolloin aloin lukea kirjaa (mutta äh ei jaksa). Ja bonuksena tuskastelin täydellisten vaunujen etsimisen kanssa. 

(Lontoon eteiseen ei oikein mahtuisi vaunuja oleilemaan, joten ajateltiin, että olisi hyvä olla näppärästi kokoontaittuvat vaunut, jotka menee pieneen tilaan. Lisäksi olis kiva, että vaunuissa voisi kulkea vuorotellen isompi ja pienempi laps ja matkustajan vaihtuessa ei tarttisi tehdä mitään suuria muutoksia (kuten vaihtaa ratasosaa koppaan tms). Mutta olis kiva, että pienempi vois katsoa työntäjäänsä ja isompi menosuuntaan. Niin, ja Maxi Cosin turvaistuin pitäisi voida saada adaptereilla kiinni. Yes I know, mission impossible.)

Mentiin illalla kaveripariskunnan luo (ruokailu ja ystävien kanssa jutustelu, ihan ilman keskeytyksiä! Eikä edes juuri puhuttu lapsista!). Tänään ajattelin lounastaa kaverin kanssa kaikessa rauhassa (jossain paikassa, jonne pääsee autolla vierelle). Huomaan alkavani miettiä surffailla tylsyyteen (ja levottomuuteen ja keskittymättömyyteen) verkkokauppoja, ihan vaan etsien mitä sitä voisi nyt ostaa. Todella tervettä kulutuskäyttäytymistä. Mies lukee statistiikkaa ja ilahduttaa mua kertomalla, että 'kolmasosa raskaanaolevista olisi tässä vaiheessa jo synnyttäny'. Kiristelen hampaitani, pistän saunan päälle ja ignoraan Espoon kaupungilta tulleen tekstarin, jossa muistutetaan ens viikon neuvolakäynnistä.

12 comments:

 1. Heh, vaikea uskoa ettei oo kolmea viikkoakaan kun itse tuskailin ihan samaa ^_^ Ei paljon lohduttanut kun kaveri jolla on kolme lasta totesi että eka tuli viikoilla +38, toka +39 ja kolmas sitten vasta 42 :D Tää beibi syntyi sitten 39+6 :)

  Aika monta ennusmerkkiä olin jo ottanut ja ohittanut mutta viimeisin pari päivää ennen synnytystä oli neuvolassa kun vaaka näytti samaa kuin kummassakin aiemmassa raskaudessa viimesellä neuvolakäynnillä. "Tän täytyy olla merkki siitä että seuraavaan neuvolaan ei enää mennä!" Eikä menty, varmaan oli just sen painon ansiota ;D

  Tsemppiä! ja tosiaan se on kumma kun mitään ei jaksa tehdä. Mä olin niin kuvitellut että ehdin mainiosti tehdä kuvakirjan kesäreissustamme ja lukea pari kirjaa jotka lainasin kavereilta mutta en ollut ottanut huomioon että eipä ne huvittanutkaan vaikka aikaa oli. Tyhjänpäiväinen netissä surffailu turhautti sekin mutta muuhun en kyennyt..

  On se hieno hetki sitten kun huomaa että NYT se on menoa, kaiken sen odottelun jälkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä kävin tossa kaupassa ja muistelin juuri meidän törmäämistä. Mietin, että sä olit kyllä huomattavasti paremmassa hapessa sillon kuin mä nyt :D

   Uskottava on, kaikki loppuu aikanaan. Toivottavasti mun ei tarvi tavottaa samaa painorajaa kuin viime raskaudessa kuitenkaan ;)

   Delete
 2. Teutonian vaunut on aika kapeita. Ja ainakin todella yksinkertaiset kasata. Jopa mä osaan! Istuinosan saa älyhelpolla irti ja naksautettua toisin päin. Osassa malleissa on heittoaisa, joten vieläkin helpompaa. Meillä siis käytössä ratasosa ja siinä pehmeä kantokassi. Turvakaukalon saa adapterilla kiinni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hyvä, Teutonian vaunut olikin mulle ihan tuntemattomia. Ainoa minus äkkiseltään tuli siitä, että istuinosan joutuu siis irrottamaan kasaan taittamista varten? No, mä olen hyväksynyt, että jossain kohti pitää tehdä kompromisseja :) Pitääkin lueskella noista vähän lisää vielä..

   Delete
  2. Ei tartte irrottaa kasaamista varten. Siis sitä istuinosaa :D mutta on helppo irrottaa siis.

   Delete
 3. Miten ois Baby jogger City select vaunut?

  ReplyDelete
  Replies
  1. No itseasiassa Baby joggerit juurikin on nyt ollut tässä aika vahvana ehdokkaana, mutta lopullinen päätös on vielä tekemättä :)

   Delete
 4. Jotain kummaa sattuu kun yritän kommentoida tänne - jo pari kertaa käynyt niin, että kun olen naputellut pitkän tekstin ja painan "julkaise" niin teksti häviää taivaan tuuliin! Kyllä ketuttaa siinä vaiheessa, ettei tule ensin tullut kopioitua tekstiä :(

  Niin että nyt lyhyenä versiona: Kälyllä oli aikoinaan Bugikset Lontoossa (asuvat Hampsteadissa) ja siellä nyt kesällä käydessä Bugaboo näytti olevan hallitseva vaunumerkki. Kovin montaa vaunumerkkiä siellä ei itse asiassa liikenteessä näkynytkään. Meillä on nuo samat perityt Bugikset sekä Baby Jogger City Selectit. Sanoisin, että jos olisin sinä niin kokeilisin Bugiksia ensin (jos teillä ne vielä on ettekä ole aiemmasta käytöstä niihin pettyneet), koska Baby Joggerit eivät ainakaan mun mielestä tarjoa mitään ahtaisiin tiloihin kätevämpää ominaisuutta - ovat hitusen pidemmät ja isommalla säteellä kääntyvät kuin Bugikset, kasaamiseen tarvitaaan kaksi kättä + istuinosa pitää irrottaa, istuin ei sovellu pienelle vauvalle sen paremmin kuin Bugiksissakaan ym. No, isommat kääntyvät etupyörät + isompi tavaratila ovat plussaa. Olen toki tykännyt meidän Baby Joggereista, mutta jos ajattelisin Lontoon ahtautta niin en vaihtaisi Bugiksia noihin, jos Bugikset jo valmiina löytyy. Bugiksiinhan saa myös seisomalaudan jos se tuntuisi hyödylliseltä.

  Käly asui esikoisen vauva-aikaan pienessä asunnossa liiketilan yläpuolella, tuulikaappi oli yhteinen liiketilan kanssa ja tosi kapeat ja jyrkät portaat yläkertaa. Kasasi aina vaunut saadakseen ne ylös ja hengasi paljon Starbucksissa vauvan nukkuessa, jos olivat liikkeellä eikä halunnut herättää lasta kesken unien. Kantoliinaa käytti paljon.

  Minne olette Lontoossa muuttamassa? Kovasti tsemppiä loppuodotukseen! Kovin elävästi muistan vielä nuo loppuajan "ei mikään jaksa enää kiinnostaa"-fiilikset. Onneksi se helpottaa vauvan synnyttyä, mulla ainakin oli heti tosi kevyt ja energinen olo verrattuna raskausaikaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mulle kävi tolleen samoin, että teksti hävisi kummasti muutaman kerran kun kommentoin ja päättelin sen lopulta johtuvan siitä, että mulla oli vanha sessio selaimessa auki, eli selain luuli että oon kirjautuneena Googleen, mutta Google kuitenkin oli jo heittänyt mut pihalle. Korjaantui, kun kirjauduin uudestaan sisään. Ainakin tämmöstä kannattaa kokeilla :)

   Joo, oon kuullut, että tosi monella on Bugat. Noissa on vaan ongelmana se, että ne ei mene kasaan nätisti matkarattaiden tavoin, ja mä haluaisin vaunut, jotka voi iisisti kiskasta yhdellä kädellä kasaan ja ripustaa seinälle niin, ettei ne oo viemässä eteisessä tilaa.

   Ymmärtääkseni noi Baby Jogger minit (tai cityt?) saa nopsaan kasaan ja niihin saa ihan vastasyntyneenkin - tosin se katsoo sitten väärään suuntaan. Ilman kompromisseja tästäkään ei selvitä.

   Starbucksissa voisi hengailla, mutta epäilenpä ton isomman kyllästyvän aika nopeasti ;)

   Kantoliinaa on tarkotus käyttää kanssa paljon. Vähän nyt katsellaan, että minkälaiseksi tämä elo täällä Suomessa muodostuu ja mitkä on ne pääasialliset tarpeet Lontoota ajatellen. Isompihan nukkuu edelleen päikkärit pelkästään vaunuissa ja elän toivossa, että saisin ton pienemmän tottumaan sisäpäikkäreihin.

   Ollaan muuttamassa pikkusen keskustan länsi-pohjois-puolelle, camdenin aluetta edelleen. Kiitokset tsempistä, varsinkin tälleen laskettuna päivänä alkaa olla hermot jo aika kireellä :D

   Delete
  2. Jes, kiva kun sulla oli joku selvitymisehdotus näihin kommentointiongelmiin niin uskallan vielä yrittää :D Ja ainahan kannattaisi kopioida teksti ennen kuin lähettää niin ei käy noin…

   Niin joo Baby Joggereillahan on muitakin malleja, kiva jos niistä löytyisi sopiva! Meilläkin Liina nukkuu päikkärit edelleen vaunuissa ja tällä hetkellä on päikkärikäyttöön kahdet vaunut, kun Pojukin nukkuu selvästi paremmin ulkona. Miten muuten mahtaa Lontoossa ulkounet onnistua, onko teillä siellä mitään parveketta tms. missä voisi nukkua? Ainahan vaunuissa voi tietty nukkua sisälläkin. Meillä oli tuplat käytössä tosi vähän keväällä ja kesällä, vasta nyt syksyllä on ollut enemmän käyttöä, joten oman kokemuksen mukaan pieni vauva ei välttämättä vaunuja edes kovin paljon tarvitse. Lontoossa ollessa Poju kulki kätevästi kantorepussa ja veikkaan, että yksin lasten kanssa kulkiessa kantoreppu + kävelevä lapsi saattaa olla monta kertaa ihan hyvä vaihtoehto, kun portaita löytyy kuitenkin aika monesta paikasta. Ja joo, Starbucks ei liene sulle nyt oikein vaihtoehto :D

   No tehän muutatte samalle suunnalle missä käly asuu! Kyselenpä susta kahviseuraa jos päästään uudestaan sinne visiitille :)

   Delete
  3. Joo, yleensä lapset kyllä nukkuu paremmin ulkona - saas nähdä tuleeko meillekin jossain vaiheessa tilanne, että molemmat nukkuu omissa vaunuissaan.. Meillähän on siis asunnossa oma piha, eli lapset on iisi laittaa ulos nukkumaan :)

   Mä olen päättänyt pärjätä ilman tuplia. Laps jaksaa kävellä jo kohtuullisen pitkiä matkoja (plus että mun mielestä on hyvä tottua kävelyyn) ja lisäksi se voi välillä mennä esim. pyörällä ja sitten on tarvittaessa ne rattaat. Ajatus just oli, että olis rattaat, joissa seisomalauta + kantoliina mukana. Ja jos olis edes jossain määrin yhdistelmät, niin sitten olis tavallaan aina joku vaihtoehto kävelylle.

   Ja pistä viestiä jos tänne tuutte, mielellään! Ja jos sun käly on mukava, niin ei mua haittaisi saada Lontoolaisia kontakteja all in all ;)

   Delete
 5. Oooo, oma piha on ihan huippujuttu! :) Mä uskon, että te pärjäätte hyvin ilman tuplia kun laps on niin reippaan kuuloinen ja alkaa jo olla vähän isompi tyttö. Tuplilla ei ole Lontoossa mitenkään helppo liikkua! Ja mun käly on oikein mukava ja sosiaalinen tapaus, kysyn häneltä saanko antaa yhteystiedot ja laitan sitten sulle sähköpostia :)

  ReplyDelete