Saturday, January 7, 2012

rv15+5

Hyvä minä, tein vuoden toisen ryhdistyliikkeen. Ensimmäisen ollessa ruokailun parantaminen ja voilá, paino on edelleen samassa kuin kaksi kuukautta sitten (mikä siis joulupyhät jne. mukaan lukien on mun mielestä ihan hyvä juttu). Tokikaan en siis painonnousua pelkää, mutta sitä ehtinee kertyä aivan riittämiin siinä vaiheessa kun vatsa alkaa oikeasti näkyä ja kasvaa.

Tällä hetkellähän vauvavatsaa ei juurikaan vielä erota, vaikka siihen se pari kriittistä, ylimäärästä senttiä tulikin, että housut alkoi painaa. Mutta kaikki aikanaan.

Niin, se toinen ryhdistysliike. Menin sitten torstaina lopulta ensimmäistä kertaa kokeilemaan raskausjoogaa! Kysyin mieheltä ennen lähtöä, että minkäköhänlaista se on ja mies vastasi 'varmaan siirrytte hitaasti hassusta asennosta toiseen'.

Yllättävän tarkka kuvaus joogalle.

Meitä oli siellä tunnilla vain kourallinen ja tunsin oloni vähän hassuksi, kun kaikki muut olivat jo paljon pidemmällä raskaudessa ja vatsa paljon pidemmällä myös. Mutta mulle sanottiin, että jooga kannattaa alottaa jo raskauden alkuvaiheessa!

Liikkeet oli rauhallisia, eikä kauhean raskaita ja sitä henkistä puolta tuotiin esille varsin vähän. Suurimmaksi hyödyksi tuntui tässä vaiheessa jäävän ihan vain se, että ottaa ihan oikeasti aikaa siihen, että keskittyy siihen otukseen tuolla kohdussa, jakaa rakkautta ja ajatuksia ja tuntemuksia. Sitä voisi koittaa tehdä vaikka päivittäin, erityisesti tässä vaiheessa kun oireet on niin vähäisiä, eikä otuksen liikkeet vielä tunnu, että on melkein helppo unohtaa olevansa raskaana.

Eli aion mennä kyllä vielä jatkossakin.

No comments:

Post a Comment