Friday, January 27, 2012

rv18+4

Mun on nyt pakko jakaa kaikkien kanssa tää resepti. Pahoittelen jo etukäteen jos se aiheuttaa samanlaisen syöksykierteen suklaan turmioon kuin mulla, mutta maailman on tiedettävä!

Ostin aikoinaan (joskus 2006) GB Glacen tekemän 'Pienen jäätelökirjan', joka ei todellisuudessa ole yhtään pieni, mutta varsin jäätelöinen kirja. Kansien välistä löytyy toinen toistaan kuolattavampia reseptejä ja kekseliäitä tapoja käyttää jätskiä ja sitten bongasin ohjeen 'Virin ja vahvistin'. Eli suomeksi .. tai siis englanniksi: Instant mudcake. Ja se menee näin:

3 palariviä taloussuklaata
25g margariinia (mä käytän ihan kyselemättä Oivariinia)
1/4 dl sokeria
1 kananmuna
vajaa 1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Laita suklaa ja margariini / voi mikrouunin kestävään kulhoon ja sulata alhaisella teholla. Sekoita sileäksi ja lisää sokeri, kananmuna, leivinjauhe (voi myös sekottaa perunajauhojen mukaan) ja perunajauhot. Sekoita taikinaksi ja kaada kahteen annoskulhoon. Kypsennä mikrouunissa ~500-600 W teholla n. 2 minuuttia.

Ja siis pintaa voi  koristella esim. tomusokerilla, jos haluaa. Ja suklaakakun kyljellä on tietenkin ehdottomasti oltava jätskiä - puhdas vanilja kelpaa mainiosti.

Valmistusaika ideasta ensimmäiseen suupalalliseen n. 5 minuuttia, erityisesti jos kuivat aineet mittaa valmiiksi sillä aikaa kun suklaa + voi sulaa. Ja ougaawd se on hyvää! Kakusta saa vähän eri rakenteista riippuen siitä kuinka pitkään sitä kypsyttää. Minähän siis mielelläni jätän kypsentämisen tyyliin minuuttiin, jolloin taikina on mukavasti kiinteytynyt, mutta edelleen varsin kosteaa.

Jep, itseäni niskasta kiinni ottaminen ei tapahtunu tällä viikolla.

Tämä sivu on avattu niin montaa, kertaa, että kun kirjan avaa satunnaisesta kohdasta, aukeaa tämä aukeama. Aina.

2 comments:

  1. Tää kuulostaa sellaiselta, jota pitää kokeilla salaa arkipäivänä. Ja sitten ihmetellä, miksei raskauskilot vieläkään häviä.

    ReplyDelete
  2. Juuri näin :-)

    Onneks muutaman kerran jälkeen kun tuota on syönyt, alkaa syyllisyys painaa niin paljon, että on pakko lopettaa..

    ReplyDelete