Friday, January 20, 2012

rv17+4

Kello on vasta yksi, mutta tänään on ollut jo hyvä päivä!

Jalassa on uudet äitiysfarkut, jotka oli just sitä mitä kaipasin. Väljät ja mukavat. Katselin taannoin Elloksen valikoimaa (niiden mulle lähettämä synttäritarjous onnistui - mainonnan uhrina siellä sitten tilasin vaikka mitä), joka oli täynnä äitiyspillifarkkuja ja huokailin. Ymmärrän kyllä että pillifarkkuus on muotia ja toki halutaan tehdä muodin mukaisia vaatteita, mutta jotenkin ite kaipasin semmosia farkku-lökäreitä, joissa olisi ennen kaikkea mukava olla.

Löysin lopulta yhdet.

Netin yli housujen tilaaminen on aivan valtava riski. Mistä sitä voi tietää mikä on oikea koko ja istuuko farkut edes?

Sain farkut eilen illalla ja ovat olleet mun päällä nyt tänään ja tan-tan-taa, ne on lähes täydelliset! Väljät, mukavat ja mun mielestä ihan kivannäköset (vaikkakin mies hymyillen huokaili, että mun lahjemuoti on jäänyt 90-luvulle). Periaatteessa yks koko pienempikin olis SAATTANUT olla ok, mutta ei mitenkään välttämätöntä.

Tänään olis myös neuvolakäynti nro 2. Punnitsi mut (-500g edellisestä punnituksesta. hyvä luku, pieni pudotus ei haittaa jos on vähän ylimääräistä mistä pudottaa. Erityisesti kun suurin syy pudotukseen on todnäk se, ettei ruokavalioon enää kuulu alkoholipitoiset juomat :-), kyseli mukavia, otti hemoglobiinin (romahtanut satasen paikkeille, ei oo ikinä ollut mulla näin alhainen, mutta kuulemma tyypillistä), määräsi rautaa ja mittasi vielä verenpaineen (117/70).

Kuunneltiin myös ne lapsosen sydänäänet. Muutaman minuutin etsinnän jälkeen kasvoille kyllä levisi leveä hymy, kun alkoi kuulua tykytys. Pikkusen pulssi oli 145, mikä oli sekin oikein hyvä.

Ainoa pieni ikävä juttu oli virtsanäyte, jossa tikkuun ilmestyi hyvin haaleaa vihertävää väriä ja siinä missä se on todnäk vielä ihan normaalin rajoissa, pyysi viemään erillisen virtsanäytteen labraan. Ei nyt jätetä mitään huomiotta / oteta mitään riskejä. Vihreys siis mittaa sitä raskausmyrkytystä, jota yleensä esiintyy paljon myöhemmässä vaiheessa ja johon liittyy oireita, joita mulla ei ole ollut, mutta ettei jää mietityttämään. Neuvolatypy haluaa selkeästi olla huolellinen ja hyvä niin!

Kirsikkana kakun päälle: löysin (tosin vasta neuvolakäynnin jälkeen) sisäänkäynnin terveyskeskuksen asiakkaille tarkoitettuun parkkihalliin! Excellent! Ei enää paikan etsimistä lumisen, puoliauratun kadun varrelta.

Noin asiasta kakkuvuokaan: oon tekemässä tänä iltana kavereita varten suklaakakun, jonka haluaisin jotenkin hiukan koveran muotoiseksi (keskellä aavistuksen littanammaksi kuin reunoilta), jotta voisin täyttää keskustan tuoreilla hedelmillä. Muistaakseni tähän on joku näppärä keino .. mutta mikä?

Jos jokus tietää, niin kertokaa ihmeessä!

1 comment:

  1. Seuraavan päivän kommentti: kakusta tuli hyvä ja kovera - ihan itsestään :) Oon kai vaan luonnostani mestari lässäyttämään kakut.

    ReplyDelete