Monday, January 16, 2012

rv17+0

Kohti kahdeksattatoista viikkoa. Kuulostaapa isolta luvulta.

Elämä rullailee tällä hetkellä varsin tasasesti. Kovasti oottelen jo seuraavaa neuvolaa (nyt perjantaina) ja erityisesti seuraavaa ultraa (muutaman viikon päästä). Vatsa on nipistellyt tavallista enemmän viime aikoina ja nivusiinkin on vähän ottanut. Onneks kipu ei ole mitenkään kauhean pahaa, mutta enemmänkin sellasta painetta.

Lisäksi alaselkä jumittaa. Voi olla, että oli huono nukkumisasento tai sitten vaan näitä ihan perus raskausoireita. Venyttelin eilen vähän paremmin ja tein nyt monta periaatepäätöstä venytellä ja vähän harrastaa pilatesta sen joogan lisäksi, jos vaikka auttaisi. Kyllä nyt jo eilisen venyttelyn jälkeen on jo parempi olo selässä.

Sain kanssa tietää että yhden työkaverin vaimo on saamassa lapsen samoihin aikoihin kun mulla olis laskettu aika. Mukavaa saada vertaistukea. Ja käsittämätöntä edelleenkin pelkkä ajatus siitä, että meistä on tulossa ihan oikeasti vanhempia.

Sivuhuomautuksena, mies osti varsin mielenkiintoisen kirjan, jossa kerrotaan vauvojen aivojen kehityksestä tieteellisin faktoin. Mukaan ei siis ole otettu teorioita ja pohdintoja, vaan tutkimustulosten osottamia faktoja.

Lueskeltiin tuota kirjaa yhdessä jonkun matkaa ja ainakin mulle on jo lyhyellä lukemisella jääny siitä paljon käteen. Tuntuu että näistä tieteellisistä tuloksista voi ihan oikeasti olla jotain hyötyäkin kun opettelee kasvattamaan lasta.

No comments:

Post a Comment