Thursday, February 23, 2012

rv22+3

Neuvola nro 3 ohi:

Verenpaine 119/79
Hemoglobiini: 110 (rautatableteista huolimatta....)
Paino: +400g edellisestä punnituksesta (eli +82g / viikko)
Lapsosen syke: 145
Liikkeet: ++ (en yhtään tiedä miten tuo mitattiin vai riittikö kun sanoin että liikkeitä tuntuu, selvästi ja päivittäin)

Sen sijaan sain TAAS pissanäytekupin käteeni, koska neuvolassa otettu näyte vihersi - HIUKAN. Jälleen kerran better safe than sorry, mutta tämä vaikuttaa nyt siltä, että tuun jokaikisen neuvolan jälkeen kiikuttamaan nolona kaksi putkellista kuona-aineitani Marian labraan.

Lisäksi - jippii - mut määrättiin toiseen sokerirasitustestiin. Kysyin miksi, ja kerrottiin että siksi, koska äidilläni on kakkostyypin diabeetes. Eli ensimmäinen sokerirasitustesti meni oikein mainiosti, mutta toinen kerta toden sanoo tms. Eli tossa parin viikon kuluttua olisi sitten taas 12h paasto ja 3dl sokerilitkua. Ick.

Tällä kertaa neuvolaan pääsi myös mieheni tutustumaan meidän neuvolatypyyn. En tiedä miksi sieltä toivottiin miehen tulevan mukaan (ehkä ne halusi nähdä, että kuvioissa ihan oikeasti ON isä?), kun selkeästi sillä ei ollut juurikaan virkaa paikan päällä. Sai toki kuulla lapsosen sykkeen ja neuvolatypyn (joka on siis oikeasti tosi sulonen ja mukava tyttö, tarkoitus ei ole puhua halventavasti) selityksiä Kelan kiemuroista.

En tiedä tuliko mies hullua hurskaammaksi, mutta mä totesin kyllä keskustelun perään, että ehkä me marssitaan joku kerta Kelaan ja pyydetään että joku tätönen siellä meitä avustaa lomakeviidakon läpi kahlaamisessa.

Äitiyspakkauksen voisin kyllä yrittää pistää hakuun samantien - ilmeisesti se kuitenkin haetaan ihan erillisellä lomakkeella?

Neuvolan jälkeen tein mitä uhkasin: menin kauppaan ja ostin KAIKEN mitä teki mieli. Suklaata, jätskiä, pakastepizzaa, american pancackes-jauehtta, you name it. Hyvästä yritysestä huolimatta en oo saanut vielä kaikkea syötyä, mutta tuntuu kuin olisin transformoitunut naispuoliseksi Jabba the Hutiksi, joka makaa sohvalla ja katsoo lasittunein silmin, puoliksi syöty suklaalevy kädessään Gilmore Girlsejä.

Tämmöset ruokapäivät tekee ihmeitä aineenvaihdunnalle, sano mun sanoneen! Screw liikunta, nyt on aineet taas liikkeellä!

Kaiken perusteella huomenna pitäisi olla lauantai ja tänään pitäis olla perjantai, mutta jotenkin oudosti näin ei ole. Vaikea orientoitua siihen että huomenna pitäis vielä mennä töihin.

8 comments:

 1. Jabba the Hut... :DDD

  Mä menin suoraan Kelaan paprujen kanssa, ja täti täytteli lomakkeet. Ah mikä helpotus. Vielä pitäis katsoo ne isävapaat kun ei oo mitään käsitystä miten ne nyt pitäis hakea.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä luulen että me kanssa tehdään noin - erityisesti kun haluan äitiysrahan viimesen 6kk:n mukaan, ei parin vuoden takaista.. Isävapaat edelleen mysteeri - ja jotenkin mulle jäi sellanen käsitys, että ne tyyliin pitäisi tietää jo??

   Delete
 2. Jos hakee tota äippärahaa viimesen vahvistetun verotuksen mukaan niin se on tosi helppoa netissä :) 6 kk:n tulojen mukaan se on sitten jo vähän mutkikkaampaa, mutta siitäkin selviää! Mutta kannattaa täyttää netissä noi hakemukset, se on aika selkeetä :)

  Ja samaten toi äippäpakkauksen hakeminen käy näppärästi kelan sivuilta ja sitten vaan toimittelee lähimpään kelan toimistoon sen raskaustodistuksen tai postittaa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitoksia, sun kannustuksesta pistin äitiysavustushakemuksen menemään netitse, mutta tosiaan haluun just ton 6kk tulojen mukaan avustukset, joten Kelaan marssimme me :)

   Delete
 3. Mä niin ihmettelen näitä eri neuvolojen käytäntöjä sokerirasituksen suhteen.. Mulla ei ole mitään sukurasitteita, mutta ikää kuitenkin se 30. Ja kahden eri paikkakunnan neuvoloissa oon käynyt, eikä kummastakaan ole laitettu sokerirasitukseen?

  Tää uudempi neuvolatäti halus myös ehdottomasti nähdä miehen, ennenkun tulee kotikäynnille.. Jäi kans vähän sellanen olo, et luuleeko et oon jonkun mielikuvitusmiehen kanssa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jep! Ja ehkä siinä on kanssa että näkee ettei se isä oo joku kauhea juoppohulttio tms. Toisaalta mulle tuli neuvolassa semmonen olo, että olisin voinu tuoda kenet tahansa miehen näytillä tarpeen vaatiessa, siellä se mies vaan istuskeli tosiaan.

   Mies on kyllä ihan niin mukana tässä raskaudessa kun vaan voi, mutta jotenkin musta tuntuu tyhmältä raahata sitä mukaan neuvolaan, kun ei se saa siitä oikeasti mitään, siellä kuitenkin vaan tehdään nää rutiinitarkastukset mulle. Toki muut voi suhtautua asiaan erilailla, mutta jotenkin musta tuntuu että isän sitouttaminen tulevaan lapseen hoidetaan ihan täällä kotioloiss :)

   Sokerirasituksesta, aika jännä. Mä kanssa luulin että painon lisäksi just ikä vaikuttaa, ja että se on melkolailla standardi toimenpide kaikille.

   En kyllä nyt suoraansanottuna kauhean innolla tätä toista kertaa odota. Tuntuu muutenkin siltä, että tässä on tulossa nyt ihan jatkuvasti poissaoloja töistä: se (meidän itsebuukkaama) 3d ultra, seuraava lääkärikäynti, toi sokerirasitus jne...

   Delete
 4. Mä odottelen myös mielenkiinnolla seuraavaa neuvolakäyntiä, jolloin ois tarkoitus saada kaikki lippulappuset kelaa varten sekä myös sokerirasitus samaan kertaan luvassa. Varmaan täytyy marssia kelaan suoraan niiden lippusten kanssa, helpoimmalla pääsee.. Luulisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, mä veikkaan kanssa. Mä oon aivan sairaan huonoymmärtämään noita Kelan lomakkeita ja tuntuu että kuitenkin täytän ne jotenki väärin..

   Delete