Monday, February 27, 2012

rv23+0

Nyt se on kuulkaa tehty. Täytin Kelan lomakkeen ja ymmärsin miten nämä vanhempain- ja äitiysvapaat ja isäkuukaudet menevät. I think.

Jos joku vielä tarpoo Kelan sivuja, niin tässä se (osittain), mitä siellä KOITETAAN selittää, mutta ei tosiaankaan selitetä.

ÄIDILLE:
1) Ensin äitiysloma (myös kutsutaan nimellä äitiysvapaa). Alkaa 30-50 päivää ennen laskettua aikaa. Päätä itse koska haluat alottaa. Jos alotat aikasemmin, niin ne päivät on poissa äitiysloman lopusta. Kestää yhteensä 105 arkipäivää (lauantait on arkipäiviä). Hae äitiysrahaa (eli sitä rahaa, jota saat sen 105 äitiyslomapäivää) viim. 2kk ennen laskettua aikaa.

HUOM. esim meillä töissä Kela-laput menee palkanmaksajien kautta, jolloin lappujen pitää olla heillä jo 3kk ennen laskettua aikaa, että ehtivät lähettää ne ajoissa Kelalle.

2) Sitten vanhempainvapaa. Kestää 158 arkipäivää. Kumpi tahansa - isä tai äiti - voi pitää vanhempainvapaata.

3) Sitten hoitovapaa. Alkaa vanhempainvapaan jälkeen. Voit olla hoitovapaalla, kunnes muksu täyttää 3 vuotta. Tänä aikana saat 'kotihoidon tukea' - mutta VAIN jos hoidat itse / tai isä hoitaa lasta.

Ja sitten se vaikein osuus: isän lomat / vapaat.

ISÄLLE:
1) Lapsen syntymän jälkeen isä voi pitää isyyslomaa 1-18 arkipäivää, valintansa mukaan. Tätä varten Kelalta haetaan rahaa. Isyysloman voi pitää koska vain äitiysloman / vanhempainvapaan aikana. Äitiysloma + vanhempainvapaa on about 9kk, joten isyysloma on pidettävä on sen aikana. Tätä varten haetaan Kelalta rahaa, mutta vasta lapsen syntymän / isyysvapaan alottamisen jälkeen.

2) Isäkuukausi. JOS isä pitää vanhempainvapaasta 12 viimeistä päivää (eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että rahallisesti 12 viimestä päivää menee isälle, ei äidille), niin isällä on oikeus ottaa valintansa mukaan 1-24 päivää 'lomaa' lisää. Yhteensä tämä tarkoittaa 36 arkipäivää (eli n.6 viikkoa) isälomaa, joka on pidettävä yhdessä jaksossa.

MUTTA, huolimatta siitä, että isälle menee vanhempainvapaasta 12 viimestä päivää, ei hänen tarvitse aloittaa isäkuukauttaan sillon vanhempainvapaan lopuksi HETI, vaan äiti voi olla kotona vanhempainvapaan loppuun asti, pitää vaikka pari kuukautta hoitovapaata ja SITTEN vasta isä aloittaa 36 päivän isäkuukautensa.

Tässä on sitten kuitenkin sellainen rajotus, että isäkuukausi on oltava pidettynä about 15kk lapsen syntymän jälkeen mennessä.

Kas näin. Tässä on nyt meidän perheelle relevantteja asioita ja luulen että vihdoin suurinpiirtein tajusin ne. Kelan täti hyvin kärsivällisesti puhelimessa selitti. Piti kädestä kiinni koko matkan, kun sen hemmetin lomakkeen täyttelin.

Tosin, kärsivällisestä selityksestä huolimatta tuli yhtäkkiä kylmä hiki, kun aloin pohtia laitoinko nyt ruksin yhteen ruutuun siinä kaavakkeessa, jonka jo lähetin meidän palkanlaskijoille. Pistin siis noloa sähköpostia perään, että voisitteko tarkistaa........

Lisäksi tänään varasin hammaslääkärin (yhhhh) ja ajan seuraavan sokerirasitukseen. Voi että oon kyllä ylpeä omasta aikaansaavuudestani.

Noin muutoin mahaotus on vetänyt tänään kickboxing aamujumpat mun kylkeen ja pienten nokosten jälkeen jatkanut about koko päivän vesijuoksuharjotuksia. Näin se menee, äiti on paikoillaan niin lapsi on aktiivinen ja vice versa.

Otin jumppakamat töihin mukaan siltä varalta, että jaksaisin käydä duunin jälkeen punttiksella vetämässä vähän kevyttä treeniä. Nyt suoraan sanottuna ei ole kyllä yhtään sellanen olo, että olis energiaa. Lähinnä on nälkä.

Äh. Ehkä tälle päivälle on ollu riittävästi aikaansaannoksia ja lähden nyt vaan kotiin. Tai siis kauppaan. Yrityksessäni lisätä vihanneksi ruokavaliooni aattelin tänään ostaa punajuuria ja tehdä niistä jotain huttua.

Ainiin, Vauva-lehti ja Helsingin Yliopisto kerää lahjotuksia uutta EEG-laitetta varten vauvojen teho-osastolle (erityisen tärkeä siis keskosena syntyneille pikkusille). Tuntui ajankohtaselta näin itsekkäästi ajatellen ja kävin pistämässä pienen summan. Tässä linkki, jos joku muukin kiinnostui.

ps. 24. viikko, woohoo!

2 comments:

  1. Hyvin selvitetty ja selitetty! :) Itselleni ja eräälle kollegalleni tuli muuten yllätyksenä, että meillä työnantaja vaatii suullisen ilmoituksen ja raskaustodistuksen viemisen lisäksi myös sen, että tuleva äiti täyttää työpaikan intranetissä ilmoituksen äitiysloman aloittamisesta. Työnantaja ei tätä tajunnut kertoa kollegalleni ajoissa eikä hän (tietenkään) osannut epäillä, että raskaustodistuksen toimittaminen ei riittäisi. Häneltä meinasivat mennä ensimmäisen kuukauden äitiyslomarahat sivu suun tämän takia, vaikka periaatteessa kaikki tarvittavat paperit oli toimitettu Kelaan ja työnantajalle ajoissa.

    ReplyDelete
  2. Joo, toi on vähän harmillista ettei tosiaankaan kaikkea tietoa saa välttämättä mistään ja toi intranetin ilmotus ei ole mikään itsestäänselvyys. Esim. meillä ei sellasta (nähdäkseni .. pitääpä vielä tarkistaa) tehdä.

    Mä ihan suosiolla lähetin meiliä tosiaan meidän HR:lle ja tiedustelin, että mitäs kaikkea tässä nyt pitää tehdä. Ja sekin johtui tosiaan siitä etten löytäny itnrasta mitään tietoa :)

    ReplyDelete